Следва

Valentino, Fall 2022, Couture - поклон пред Пиерпаоло...

Siracusa 2022: Dolce&Gabbana и 10 години Alta Moda

ЧРД 10, Alta Moda! 

Runway преди 1 година

През последните 10 години списъкът с клиенти на творенията Alta Moda нараства от 100 през 2012 г., когато Доменико Долче и Стефано Габана стартират своя изключителен етикет, до 750 днес. Дали кристалните бродерии привличат толкова много и лоялни последователи? Или почти 4-метровите шлейфове? Naturellement. Дизайнерският подпис на Dolce & Gabbana е изящно съобразено изобилие, но Alta Moda е нещо уникално дори в света на висшата мода. "Това не е само една рокля - това е лайфстайл. В Alta Moda вие винаги сте главният герой на собствената си драма," казват дизайнерите.

10 години Alta Moda брандът отбеляза с над четири дни празненства в Сицилия, включително концерт в гръцки театър от 5-ти век пр. н. е., вечеря в плажен клуб, завършена с фойерверки и танцово парти в малките часове под крайбрежни осветителни тела, с много звездни клиенти в различно облекло на Alta Moda за всеки. В събота всичко беше подсилено на историческия площад Duomo в Ортиджа в събота, където започна 10-ото юбилейно шоу Alta Moda с възстановка на Cavalliera Rusticana, едноактна опера на Пиетро Маскани за двойка любовни триъгълници.

Dolce обяснява паралелите между операта на Маскани и марката, основана през 1986 г., така: "Става въпрос за sacro [тайнствата], за fede [вярата], за семейството, за Сицилия и - много важно - за черното.“ В ранните дни на лейбъла, малцина ще имат нужда от напомняне, Долче и Габана преработват суровия изцяло черен гардероб на сицилианските вдовици в нещо секси, дори великолепно. "Това е много, много, много D&G ДНК. Взехме всичко от самото начало и го пренасочихме в настроението на Alta Moda“, добавя Габана, споменавайки, че всичко от колекцията е произведено в Италия, предимно Милано.

Архивни произведения на D&G от 80-те и 90-те са супер популярни в момента; свещеното и профанното резонират в свят в extremis. "Всички са луди по това“, каза Габана. "За нас понякога е изненада колко интересни неща можем да направим с миналото..." 

Цялата колекция е тук:

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.