Следва

Отпразнувахме появата на Polo Ralph Lauren. Евгени Минчев - един от специалните гости на събитието

Алекзандър Маккуин оживя в Париж. Последното доказателство за гениалността му

Последните произведения...

All fashion преди 14 години

Последните произведения на Алекзандър Маккуин бяха показана вчера в Париж. Сара Бъртън, дясната ръка на дизайнера каза пред модните журналисти:

„Той искаше да се върне към ръчната изработка, която толкова обичаше и нещата, които се бяха изгубили в правенето на мода. Той надничаше към изкуството на Тъмните векове, но намира там светлина и красота.”. Репортерите в залата са изгледали ревюто в пълна тишина.

16-те показани модела са били завършени на 80% до момента на смъртта на Маккуин.

Това, което той показа носи поетична, средновековна красота, съчетана с религиозна иконография, нещо много различно от предната колекция, която ни връщаше назад в еволюционния ни път, напомняйки за Океана и странните морски обитатели.

И въпреки че не очаквахме колекцията на Маккуин да се покаже на официално ревю в Париж, се радваме да видим поредното гениалното творение на един от най-великите майстори на модния дизайн. Поклон пред гениалността му!

Моделите включваха емблематичните принтове за Маккуин, червена рокля, цялата избродирана с хиляди златни дискове и златисто палто с висока яка и кройка по тялото, изработено изцяло от пера. Като че ли този последен аутфит събира всичко за Маккуин - и шиенето, и романтизма.

Маккуин както обикновено е имал концепция за по-театрално шоу, но екипът му решава, че в светлината на последните събития, този начин на поднасяне на колекцията е бил по-подходящ.

Както винаги McQueen сам говори за себе си!

Подробности за най-изящната седмица на модата, тази в Париж, очаквай утре, когато ще сподделим с теб любимите ни колекции.


 

More All fashion