Истинските диетолози никога не ядат тези 5 храни, причините

Истинските диетолози никога не ядат тези 5 храни, причините

Преглеждаме хладилника и, едновременно, хранителните си навици.

 

Когато става въпрос за храна, е невъзможно да се намери по-придирчив гурме-гуру от истинския, практикуващ професионално диетолог. Разбира се, за обикновените хора диетата на тези специалисти изглежда твърде праволинейна и досадно ограничена, но някои правила определено си струва да се възприемат от всички ни.И така, следните 5 храни никога няма да минат през устата и хранопровода на специалиста по хранене, така че, защо да им позволяваме да минават през нашите >>> 

Обработено месо

Тоест всички полуготови месни продукти: наденици, карначета, кебапчета, колбаси, филета и други продукти, които потенциално могат да съдържат голямо количество сол, консерванти и други добавки. Диетолозите съветват напълно да се изключат тези продукти от диетата, тъй като, наред с други неща, те съдържат нездравословни мазнини, които нямат добър ефект върху здравето и нивата на холестерол в кръвта. При това тези продукти затрудняват метаболизма, образуват шлаки в тялото и като цяло затормозяват работата на храносмилателния тракт и оттук - на всички останали органи в човешкото тяло.  

Кетчуп и други готови сосове

Ако внимателно проучите етикета на този тип продукти, ще откриете, че почти всичко, с много редки изключения, съдържа натрий, подсладители или захар, при това в невероятно големи количества. Би било много по-добре да си направите сами дресинга за салатата или да се справите само със зехтин и малко ялъбков оцет, отколкото да си ипричините толкова изкуствен продукт.

Цветни близалки

Колкото и да е странно, често най-вредни се оказват детските сладкиши. Прекалено големите количества захар и различни хранителни оцветители ще оставят отпечатък (в буквален и преносен смисъл) не само върху здравето на зъбите, но и върху теглото ви. Празните калории, които се съдържат в бонбоните, близалките, карамелите, изобщо няма да задоволят глада, а по-скоро ще събудят брутален апетит. За този ефект се говори много, важното е да се усвои в ежедневни режим и да се отпише веднъж завинаги. 

Сурови риба и месо

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.