Следва

Брадли Купър излиза с политик: дамата е близък сътрудник на Хилъри Клинтън, казва се Хюма Абедин

Истинските диетолози никога не ядат тези 5 храни, причините

Преглеждаме хладилника и, едновременно, хранителните си навици.

 

Food преди 1 година

Когато става въпрос за храна, е невъзможно да се намери по-придирчив гурме-гуру от истинския, практикуващ професионално диетолог. Разбира се, за обикновените хора диетата на тези специалисти изглежда твърде праволинейна и досадно ограничена, но някои правила определено си струва да се възприемат от всички ни.И така, следните 5 храни никога няма да минат през устата и хранопровода на специалиста по хранене, така че, защо да им позволяваме да минават през нашите >>> 

Обработено месо

Тоест всички полуготови месни продукти: наденици, карначета, кебапчета, колбаси, филета и други продукти, които потенциално могат да съдържат голямо количество сол, консерванти и други добавки. Диетолозите съветват напълно да се изключат тези продукти от диетата, тъй като, наред с други неща, те съдържат нездравословни мазнини, които нямат добър ефект върху здравето и нивата на холестерол в кръвта. При това тези продукти затрудняват метаболизма, образуват шлаки в тялото и като цяло затормозяват работата на храносмилателния тракт и оттук - на всички останали органи в човешкото тяло.  

Кетчуп и други готови сосове

Ако внимателно проучите етикета на този тип продукти, ще откриете, че почти всичко, с много редки изключения, съдържа натрий, подсладители или захар, при това в невероятно големи количества. Би било много по-добре да си направите сами дресинга за салатата или да се справите само със зехтин и малко ялъбков оцет, отколкото да си ипричините толкова изкуствен продукт.

Цветни близалки

Колкото и да е странно, често най-вредни се оказват детските сладкиши. Прекалено големите количества захар и различни хранителни оцветители ще оставят отпечатък (в буквален и преносен смисъл) не само върху здравето на зъбите, но и върху теглото ви. Празните калории, които се съдържат в бонбоните, близалките, карамелите, изобщо няма да задоволят глада, а по-скоро ще събудят брутален апетит. За този ефект се говори много, важното е да се усвои в ежедневни режим и да се отпише веднъж завинаги. 

Сурови риба и месо

Това ограничение вече не касае калориите, а вашата безопасност. Суровите животински продукти могат да съдържат патогени. В резултат на това яденето на сурово месо или риба може да доведе до заболяване или в най-добрия случай до хранително разстройство. За да избегнете неприятни ситуации, уверете се, че консумираните продукти от този вид са сготвени поне до минималната степен, на температура, при която вредните микроорганизми умират.

Замразени храни

Готовите ястия, които изискват само размразяване, са строго забранени от диетолозите. Те обикновено съдържат достатъчно сол, захар, консерванти, подправки и подобрители на вкуса, за да направят дори хартията годна за консумация. Освен това нямат абсолютно никакви фибри и поне малко полезни вещества.

More Food