Следва

Измачкано усещане за обич: Saint Laurent SPRING 2023 MENSWEAR

Банският е чупливо нещо - как да се грижим за него, че да дойде с нас на море и другото лято

Неправилното пране и сушене могат да го съсипят завинаги

 

All fashion преди 1 година

Нека си признаем, всички го правим: увиваме банския костюм в кърпата и когато се приберем у дома, чусто се случва да забравим мокрите дрехи на дъното на чантата. Но за да издържи любимият ви бански по-дълго, ви съветваме да се придържате към следните правила.

1. Измийте незабавно солта или хлора. Ако е възможно, незабавно изплакнете банския костюм в течаща вода, за да премахнете морската сол, частиците хлор и песъчинките - това ще спаси дрехата от деформации и избледняване на цвета. Изплакнете банския си, дори ако току-що сте се пекли в него. Колкото по-хладна е водата, толкова по-добре (четете още: Банските на 2022: шестте големи тенденции).

2. Изсушете банския на сянка. След като го изплакнете със сладка хладка вода и то обилно, банския, изцедете го леко и го оставете да изсъхне на сянка, защото от пряката слънчева светлина материята ще избледнее и цветът ще стане матов. По-добре е да сушите върху хоризонтална повърхност и обърнат отвътре навън.

3. Може да се пере в пералня, но не често. Ако имате късмет и това лято имате възможност да плувате всеки ден, тогава поне веднъж седмично превъртете банския в барабана. Задължително в студена вода, с мек препарат, на деликатен цикъл и с минимална центрофуга.

4. Избягвайте високите температури. Горещата вода и въздухът могат да повредят влакната от полиестер, полиамид и други синтетични материали, които обикновено се използват за банските костюми. Не се препоръчва сушене на бански в сушилня. Гладене, парене и химическо чистене - също (четете още: Кандис Суейнпол - идеално тяло в идеални бикини).

5. Изсушете артикула напълно. Уверете се, че банският ви е напълно сух, преди да го приберете. Влагата може да доведе до мухъл и неприятни миризми, от които е трудно да се отървете. Съхранявайте банските не в найлонова торба, а в текстилна торбичка за дрехи.

6. Внимавайте с SPF кремовете и маслата за загар. В идеалния свят трябва да нанесете крем върху тялото, да изчакате тридесет минути и едва след това да облечете банския. Но реалността е нещо различно: най-често се мажем с крем, когато банският вече е върху нас и често мазилото оставя следи. Текстилните експерти препоръчват да премахнете тези петна с екологичен препарат за миене на съдове без химикали.

More All fashion