Следва

We Love: стегната, лаконична, бизнес Меган Маркъл на срещата на ООН

Гъвкава шия, диетичен порцион, любов: тайните на Синди Крауфорд, научени за 20 години на върха

View Sofia систематизира интересните факти, цитати и съвети от емблематичния супермодел от 90-те, защото те са нейното богатство, нейната работеща рецепта за вечна свежест, отварата на умението да си хубава жена завинаги. 

 

Celebrities преди 1 година

Легендарният супермодел от 90-те и вечна икона на стила и женствеността навърши 56 години този февруари, въпреки че по-голямата маса от фенове са единодушни, че днес Синди изглежда дори по-ефектно, отколкото в зората на кариерата си. Тайната на страхотния й външен вид е проста - майката на две деца и емблематична муза на дизайнерите остава вярна на определен начин на живот в продължение на много години. Дисциплинираното хранене, спортът и любовта към себе си насърчават и поддържат красотата й, както и вътрешния баланс. Днес обобщаваме най-интересните прозрения, цитати и доказани в живота на Синди факти, които ни превеждат с вещина през 20-годишната кариера на мисис Крауфорд и най-важните изводи от така бляскяво изживените години дотук. 

1. Рецептите за най-доброто смути и най-диетичната пица

Започвам всяка сутрин със здравословно смути. Смесвам чаша бадемово мляко, половин замразен банан, чаша пресен спанак, ¼ чаша мента и какаови стърготини. Дъщеря ми просто обожава тази напитка. За обяд обикновено ям салата с пиле. Опитвам се да се храня правилно през целия ден. Между другото всяка неделя вечер поръчваме пица, но аз си правя специална - слагам тайландски фъстъчен сос вместо доматен сос върху мексиканска тортила, малко зеленчуци и още по-малко сирене. Харесвам този вариант дори повече от обикновената пица. Признавам обаче, че много обичам шоколад и винаги го имам под ръка в много малки количества (четете още: Beauty Starter: Синди Крауфорд, красива и слаба, и как).

2. Промените през бременността и любовта към тялото

По време на бременността си качих само 13 килограма, но никога няма да забравя първия път, когато погледнах корема си след раждането на Пресли. Той не само беше подут, но и приличаше на кученце шар пей - същият брой гънки, макар и не толкова сладък. Мисля, че най-мъдрото решение от моя страна тогава беше да заснема видео урок с упражнения, предназначени да помогнат на новите майки да се върнат във форма. Това ме мотивира да се заема отново с фитнес.

3. Грижата за шията и контура на лицето

Преди около 20 години срещнах една жена, която редовно правеше упражнения за врата. Тя ми обясни, че ако поддържате тези мускули в добра форма, тогава с възрастта това ще помогне и за поддържане на нормална форма на лицето. Включих тези упражнения в тренировъчната си програма, като опростих до максимум. Легнете по гръб с насочена нагоре брадичка. Сега повдигнете малко главата си и започнете да притискате брадичката към гърдите си, след това върнете главата си в първоначалното й положение, но не я спускайте на пода, дръжте я на тежест. Аз правя три серии по 10 повторения, но вие можете да правите по-малко или повече (четете още: Всичко, което трябва да знаем за “джек“ лечението или как да нямаме двойна брадичка).

4. Значението на правилното възпитание

Аз съм майка на две деца и ако те искат сладолед, аз също ще хапна сладолед с тях. Не искам дъщеря ми да мисли, че красивата жена е равно на постоянно ограничение. Тя вижда моите тренировки, но също така вижда, че все още мога да избирам начина си на живот. Искам да съм добър пример за нея (четете още: We Love: Синди Крауфорд и Кая Гербер на наградите InStyle).

5. Перфектната симбиоза в грижата за себе си

Аз съм на мнение, че можете да направите две полезни процедури наведнъж, така че се опитвам да се грижа за себе си по време на тренировка. Например, след тренировка винаги мия косата си, така че час преди упражненията нанасям овлажнител върху косата си и я събирам на опашка. Разбира се, след много години работа в моделния бизнес, косата ми вече не е толкова гъста, колкото беше. Сега прекарвам много време в сушенето й. Най-добре е да  оставите косите да изсъхнат естествено. Забелязах също, че ако спя с висок кок, то на сутринта косата ми пада на красиви вълни.

6. Съпружеството

Мисля, че връзката ми с Ранди, бракът ми и дори кариерата ми спечелиха от факта, че в началото бяхме само приятели. Разбира се, ние се харесвахме, но обстоятелствата бяха такива, че любовта ни беше предшествана от силно приятелство. Като цяло Ранди е невероятно лесен за общуване човек, с него се чувствам сигурна. Повярвах му, когато каза, че иска да ме направи щастлива (четете още: Happy Anniversary: Синди пусна ретро кадър от сватбата).

7. Колко е важно да бъдеш силен

Наистина вярвам, че е невъзможно да се научиш как да станеш модел - всичко трябва да идва отвътре. Единственият ми практически съвет към дъщеря ми преди първото й ревю беше: „Не искам да виждам на подиума момиче с мъртви очи и безизразно лице.“ Не мисля, че това може да бъде интересно, въпреки че знам, че сега се смята за стилно. Казах на Кая (известният модел Кая Гербер, която през септември ще навърши 21), че хората искат да видят човек. Не важи за всяко шоу, но мисля, че ме разбра. 

8. Красивата кожа

Никога не ме мързи да си сложа слънцезащитен крем. Това е задължително за мен. Малко слънцезащитен крем, малко руж, гланц за устни и спирала - мога да изляза от вратата само ако сложа тези четири продукта върху лицето си. Когато се подготвям за фотосесия или работя с нов фотограф, често чувам неща като „Кожата ви наистина е в много добро състояние“. И аз я харесвам. Убедена съм, че без хранене, движение и пълноценен сън тя би изглеждала по-зле. Генетиката, разбира се, също играе важна роля.

9. Бенката над устната

Известно е, че бенката отдясно на устните е знак за красота. Моята обаче е отляво и това се смяташе за грозно през детството ми. Връстниците ми се подиграваха и аз често мислех дали да не се отърва от нея, но майка ми веднъж каза: „Не знаеш как ще изглежда бенката ти след време и какво ще ти даде тя.“ Мама се оказа пророк - тази бенка вляво стана отличителната ми черта, моята визитна картичка.

 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 3 минути

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия на шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Тенис мода номер 4 от Зендая, този път в бяло

Celebrities преди 20 часа

Тенис модното турне на Зендая вече е към своя край. Признаваме се, никога не сме се радвали толкова на буквалната мода. Стилът на актрисата, вдъхновен от тениса, за премиерата на предстоящия филм Challengers, обаче, определено е нещо много специално. През уикенда видяхме разнообразие от бели тенис визии в Милано, следващи показаното в Сидни, Париж, Рим и други столици, така че се гмурваме в приказния стилов свят на талантливата актриса, създаден от стилиста Лоу Роуч (Law Roach), за пореден път.