Следва

Copy Paste: Меган Маркъл изкопира най-красивия тоалет на Кейт Мидълтън

Как украинският модел Лев Улесов, любимец на Prada и Givenchy, стана военен парамедик

Красив до ужаса на войната. И след нея...   

Celebrities преди 1 година

Вместо подиуми - бойни действия; вместо дизайнерски дрехи - камуфлаж; вместо работа пред камера - медицинска помощ за пострадалите. Лев Улесов, модел от Бровари, промени кариерата си: сега той е фелдшер.

Ръст 186см
Гръдна обиколка 85см
Талия 65см
Ханш 86 см
Обувки 43
Черна коса
Очи сини/зелени

Това е профилът на Лев в страницата на неговата агенция-майка Band Managemet. Големи изразителни очи, остри скули, купчина тъмна вълниста коса - той е създаден за модните подиуми. През пролетта на 2019 г. Улесов закри мъжкото шоу на Prada F/W 19.

Но не само Prada. Неговата (всъщност много успешна) кариера включва дефилета за големи марки: Givenchy и Givenchy Couture, Loewe, Dries Van Noten, Acne Studios, Ludovic de Saint Sernin и др. Позира за lookbooks на Givenchy и Berluti, корица е на италианското издание L'Uomo Vogue, но не се хвали с успехите си: "Винаги има място за растеж - винаги има друго небе над небето", казва той.

Днес Лев, който на 21 март отпразнува своя 21-ви рожден ден, е неузнаваем: небръснат, с уморен вид, униформен и въоръжен. Той помага на страната си. Прекъсва висшето образование, специалност "Психология", защото пречи на моделската му кариера, а след това войната попречва на всичко останало. Днес неговите дни включват оказване на първа помощ, евакуация на пострадалите от войната, която Путин причини в Украйна.

През последните четири години Лев почти не стъпва в Украйна. Той е в страната за общо един или два месеца в годината; през останалото време работи в чужбина, а малко преди началото на войната се завръща от Корея. "Манекенската работа не позволява постоянно местожителство, трябва да си навсякъде и винаги“, казва той полушеговито. Войната го застига в Бровари. На 24 февруари в 5 сутринта две военни части в града са обстреляни с ракети. Според доклада на кмета има загинали и ранени; по-късно, следобед, градът отново е атакуван от руски сили. Лев веднага си събира багажа и се прибира вкъщи при семейството си близо до Бровари - "За да имам всичко нужно, когато отида на фронта“. Въпросът не е само в образованието и знанието, защото желанието при него решава всичко - и е приет на фронта. Пристига във военния комисариат, изпратен е в щаба на ТрО и там постъпва като доброволец военен санитар. Усвоява правилата за първа помощ още в щаба.

Казва, че близките му са притеснени, но подкрепят решението му. Те са в Украйна, "засега в безопасност". "Сега всички са във война - казва Лев - информационна война. А на фронта преживяваме освен бойните действия, войната с емоциите и психиката си. Всички се бием. Аз служа, не работя. Аз съм войник, ние сме защитници. Добре се справяме. Сега вашата безопасност е по-важна за нас." Единственото, с което Лео издава умората си, е като отговаря на въпроса какво ще прави веднага след победата: "Ще легна в леглото си и няма да мръдна една седмица. И сънят, и истинското легло, и спалното бельо, и спокойната почивка са един наистина голям лукс, чиято цена научихме едва сега, а най-трудното нещо от началото на войната беше да сдържим емоциите си, след като гледахме новините за злобата на Русия. Но всяка добра новина, каквато и да е, е причина да се усмихнем.“

Лев казва, че най-много жертви сред цивилното население има от шрапнелни рани. "По време на военни действия нашите хора обичат да си подават носа, за да видят какво става. В случай на унищожаване на вражеска колона, всички отиват там и разглеждат. Те, цивилните, не разбират, че в очите на военните те са също вражеска единица - срещу тях могат веднага да открият огън. Знаят, че руснаците поставят мини навсякъде, но украинците вярват безсмъртието си - и така става най-лошото - казва той. - Едно ще кажа: това ни е в кръвта. Не можем да променим това, защото сме родени безстрашни. Всички правила за безопасност обаче са възможно най-прости. Моля, слушайте военните. Украйна има нужда от живи хора, а не от посмъртни герои. Всички вече сме герои. Затова пазете живота си и този на близките си."

"Нямаме такъв манталитет никъде другаде - добавя Лев. - Той е вроден в нас. И това ни обединява." Той е благодарен на всички жители, които им помагат и ги подкрепят. "Благодаря специално на доброволците, без тях нямаше да се случи всичко това на местата, на които има най-голяма нужда. Те търсят коли, търсят хора, помагат при евакуацията - тези хора вършат огромно количество работа."

В момента Лев се опитва да организира и систематизира процесите: „Искам военните и доброволците да работят заедно. Така че, ако имате контакти или хора, които са готови да помогнат, само можем да се радваме. Искам също да кажа, че не трябва да падаме духом."

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.