Следва

Истории от живота: паричният и всякакъв възход на Мохамед бин Салман, кронпринцът на Саудитска Арабия

„Вятърът на свободата“ или защо звездите позират все повече голи

Направи ни впечатление, че френският Vogue, отбелязвайки нарастващата тенденция звездите на Instagram активно да публикуват чисто голи свои снимки, нарича явлението „вятърът на свободата“ в социалната мрежа

 

Celebrities преди 1 година

Вярно е, че с някои "голотии" сме свикнали - например с тези на Емили Ратайковски - най-редовното nude присъствие в Инста. С други обаче - като това на Кендал Дженър, не бяхме свикнали. Кендал се показа гола-голеничка това лято за сефте, веднага след нея реши да "скочи в дълбокото" и кака й Бритни Спиърс (тя публикува снимки, на които плува чисто гола в басейна си).


Кендал Дженър


Бритни Спиърс


Емили Ратайковски


Go on, take a nude: няма нищо лошо в голите снимки, съветите на специалист как да ги направим идеално


Колегите от Vogue са сигурни, че зад това се крие нещо повече от тенденция. Голите снимки се превърнаха в символ на борбата на жените за техните права. И така, Ратайковски е ангажирана с правото на жените на самоопределение относно телата си от години. Появявайки се редовно гола в социалните медии, тя възприема акта като синоним на женска сила. За Бритни този тип снимки се превърнаха в символ на получената след дълги години битки  свобода от попечителството (Бритни воюва за това цели 13 години).

Списъкът на звездите, които използват подобни свои снимки като манифест или послание към обществеността, не свършва дотук. Например Хилари Дъф направи гола поява на корицата на списание Women's Health този май:

Гордея се с тялото си. Гордея се, че имам три деца. Станах по-спокойна относно промените, които се случиха с тялото ми. Също така искам хората да знаят, че имах гримьор, който да накара кожата ми да сияе и екип, който ми помогна да заема добра позиция за снимката.


Хилари Дъф


Бела Хадид

Гуиент Полтроу

Ашли Греъм също публикува голи снимки по време на бременността си и след като стана майка, за да говори откровено за приемането на тялото. 


Ашли Греъм

Миналата година Паулина Порижкова буквално "разби" интернет пространството с разголените си снимки, като се обяви против схващането, че "сексуалността и голотата са добре дошли в младостта на жената, но се гледат с недоверие в зряла възраст".


Паулина Поризкова

Всъщност, ако искаме да сме максимално коректни, тенденцията, която одобряваме и приемаме за напълно в хода на времето, датира отпреди повече от десетилетие, вярно, в едва загатната форма. Достатъчно е да припомним думите на Холи Бери: Бавно започнах да приемам сексуалността си. Ако не се гледаше с добро око, щях да се снимам гола всеки ден, което актрисата сподели в интервю и сесия за Vogue през вече далечната 2010 г.


Холи Бери


Кийт Хъдсън


Хайди Клум
 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.