Следва

Кой кой е в модата днес: Елизабета Деси, 64, от ревюто на Valentino

Кой как избра да се рекламира: Линда Еванджелиста, 57, за Fendi (и модно ревю скоро)

След дълга и принудителна пауза Линда Еванджелиста се завръща в модната индустрия. Колеги и последователи искрено се радват на решението на топ модела

All fashion преди 1 година

Този кадър се появи в Instagram-а на Линда преди три дни - очевидно участва в кампанията на Fendi по повод 25-годишнината на легендарната чанта Fendi Baguette и в чест на това събитие марката ще проведе специално модно шоу в Ню Йорк на 9 септември 2022 г. Фотографът Стивън Майзел щракна Линда за кампанията в glam + sporty визия с няколко бейзболни шапки на главата, а в ръцете си топмоделът държи същата чанта, украсена с пайети.


We love: първият пост на Линда Еванджелиста след бюти инцидентите


В това няма нищо сензационно: Линди е само на 57, целият свят я познава - и днес е обичайна практика модните къщи да привличат легенди от индустрията за важните си моменти. Историята на Линда обаче е пълна с трагизъм. Припомняме, че тя, един от абсолютните модни символи на 90-те и един от най-успешните модели в цялата история на модата с над 700 корици зад гърба си и рекламни кампании на марки като Chanel, Yves Saint Laurent, Calvin Klein плюс легендарната фраза "Дори няма да стана от леглото за по-малко от десет хиляди долара" претърпя адски нещастия.


Линда Еванджелиста с първа фотосесия, след признанието й за кошмарна козметична интервенция


През 2015-16 г. топмоделът спря да се появява публично поради неуспешна процедура CoolSculpting, която изкриви външния вид и фигурата й. Както беше съобщено по-рано, Линда развива рядко усложнение, парадоксална мастна хиперплазия, което е изключително рядък страничен ефект от криолиполизата (техническият термин за CoolSculpting), процедура, която използва ниски температури за унищожаване на мастните клетки в третираните зони. Моделът се доверява на Zeltiq Aesthetics Inc. - компания, която произвежда устройства за CoolSculpting - със съдебно производство в размер на 50 милиона долара. Днес тя обяви в Instagram, че делото е приключило; очевидно страните са доволни от резултатите, въпреки че подробности все още не са оповестени.

Но най-важното в тази история е, че 57-годишната Линда отново ще се върне към любимата си работа. Тя публикува кадър от зад кулисите, на който се вижда, че я подготвят за снимки. Фризьорите й, също легенди в света на красотата Одил Гилбърт и Сам Макнайт, се грижат за красотата на Линди. Почти всички звезди от индустрията, модели, дизайнери, звездни гримьори и т.н., коментираха снимката. Това наистина е едно от онези нашумели завръщания, които всички чакат... Дава толкова оптимизъм и вяра: всяка история, дори и тъжната, трябва да има щастлив край, например с Fendi... 

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.