Следва

Нов връх в "голата" естетика или кои са Fanci Club, любими на Хадид и Бийбър

Положението е нудизъм: новата кампания за Обувката Valentino Tan Go

Abandon all couture ye who enter here... 

All fashion преди 1 година

Някъде в горските дебри на Северна Италия е лагерът на Valentino, където единственото изискване за влизане е да се изоставят всички дрехи. Там, отвъд вдигащата вибрациите висша мода на Пиерпаоло Пичиоли, една група натуралисти се покланят пред олтара на Tan-Go силуета, легендарната обувка на Валентино Гаравани. "Нашата препоръка е да ги носите така, както майка ви е родила“, казва фотографът на кампанията Алесандро Мерло. "Те са върховният символ на желанието“. Със своите масивни платформи, пъргави каишки и лъскава патина, Tan-Go са тотален хит в Instagram, но в кампанията контекстът е пра-интернет - просто природа. 


Кой кой е в модата днес: Елизабета Деси, 64, от ревюто на Valentino


Това всъщност са градините на Вила Арконати, а героите на кампанията са транс артистите Нетуно и Агнес Куесионмарк, моделът Лина Жизел и DJ Чарли (който е избран за кастинга чрез пиянско стори на приятел в Instagram). "Работата ми обикновено се върти около странното представяне и хакването на стандартите за красота, така че тези снимки наистина са коронен момент в моето фотографско пътуване, казва Мерло. - Вярвам в революционната сила на представянето на неконвенционални тела във визуалната култура.“ Рамкирани от огромни чаршафи и подкастрени живи плетове, образът на тези дългокоси сирени, окичени с перли, е намигване към Лейди Годайва и ренесансовите портрети...

"Идеята дойде от редките снимки на Робърт Мейпълторп, изобразяващи голи двойки, взаимодействащи помежду си в симетрични пози, обяснява фотографът. - Започнах да мисля как бихме могли да представим голи, странни тела, за да предадем усещане за увереност и нежност, така че стигнах до идеята да създам огромна кубична структура от завеси. Резултатът са тези сцени на открито, които рамкират актьорския състав в живописна фантазия.“ Но за разлика от Mapplethope, в тези изображения няма истинско усещане за ексхибиционизъм, което просто символизира факта, че има голота и голота (четете още: Миналото: Пати Смит и Робърт Мейпълторп - "много млади, много красиви и много амбициозни"). Кампанията на Valentino не е създадена, за да задоволи нечии воайорски поглед, а за да изобрази тялото във всичките му конвенции и в едни легендарни обувки...

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 17 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.