Следва

Зак Поусън стартира евтина линия за модните маниаци

Аферата Баленсиага-Ройтфелд. Модният Уотъргейт

Какво става кoгато се комбинират двете най-любими неща на жените – мода и клюки? Аферата Balenciaga– Карин...

All fashion преди 14 години

Какво става кoгато се комбинират двете най-любими неща на жените – мода и клюки? Аферата Balenciaga– Карин Ройтфелд.

Модната седмица в Париж приключва днес, но едно не е ясно, все още. Защо целият екип на Вог Париж, начело с главната редакторка Карин Ройтфелд, не бе допуснат до ревюто на Balenciaga?

Не само това, френската модна къща вече месеци наред не рекламира в списанието, а отсега нататък отказва и да дава дрехи за фото сесии! Тази клюка тормози целия моден свят от няколко дни насам. И от двете страни си мълчат за причината, но модната журналистика си има и разследваща страна и вече няколко различни предположения излизат наяве. Всяко от тях толкова интересно, че спокойно може да бъде филмирано:

Сюжетна линия 1:
Никола Геские, главният дизайнер на френската модна къща преустановява контакти с Вог Париж, защото иска да се откъсне от цялата корумпирана система на списанието, тъй като, според него, Карин и Емануел Алт (модната редакторка на Вог Париж), против правомощията си, консултират френски модни къщи и техни големи рекламодатели (Givenchy, Balmain, Marant, Gaultier) и явно промотират техния стил в страниците си.

Сюжетна линия 2:
Карин, която консултира италианската марка Max Mara, е съдействала те да получат мостра от яке на Баленсиага, което да използват за личните си дизайни. Незнайно как, видима прилика в ревютата няма, но Balenciaga разбира за творческата кражба, което води до слагането на целия екип на Вог Париж в черния списък.



Сюжетна линия 3: Разрив в отношенията между стилистката на Balenciaga, Мари-Амели Сав, една от най-добрите за момента, и Вог Париж.

Марие-Амели е работила на свободна практика дълго време за френския Вог, но в момента предлага услугите си само на американското и италианското издание. Тя е дългогодишна муза на дизайнера Никола Геские и съответно има голямо влияние върху него и марката.

Сюжетна линия 4:
Карин е тагнала неприятни снимки на дизайнера във Фейсбук, които отказва да махне (предположение на NY magazine).

Самата Карине се измъкна от журналистите с много кратък коментар: „Бяхме сложени в черния списък . Много жалко, това е великолепна модна къща и е френска. Надявам се да не е завинаги.” Тя обаче се въздържа откъм коментари за причината, „Попитайте тях”.

Де да казваха! Дали кражба, дали скандал, дали измама, Balenciaga в момента е на върха, но пък Карин е кралицата там. Каквато и да е причината, болното ни модно любопитство с нетърпение чака развръзката.

Stay tuned!

 

More All fashion