Следва

Причините колаборацията Yeezy/ GAP/ Balenciaga да е исторически момент в модата

Нов връх в "голата" естетика или кои са Fanci Club, любими на Хадид и Бийбър

Много провокативно и леко инфантилно - от Виетнам с любов 

All fashion преди 1 година

Сигурно нямаше да обърнем внимание на тази млада азиатска марка, ако не бяха звездните й любителки, върху чиито тоалети се фокусирахме, макар че и без тях Fanci Club са наистина интересни. Различна, провокативно-лигава мода, която можем да носим само ако сме много кльощави миньончета или световноизвестни богини с изваяни тела, защото иначе би изглеждало нелепо.



В дизайните на младата марка от Виетнам преобладават цепките, включително завидно дълбоки и главно в областта около и под ханша, прорезите, връзките, секси деколтетата, панделчиците, прозрачността и пр. Вероятно поради тази причина - подчертаната сценичност на дрехите им, в прохождащата екзотична марка вече са влюбени маса звезди от най-висок ранг - от Бела Хадид през Хейли Бийбър до Оливия Родриго и куп други от този порядък. 


Хейли Бийбър и Бела Хадид


Оливия Родриго

„Исках да създам линия, която говори за романтиката в ранните етапи на една връзка “, казва дизайнерът Дуи Тран в интервю за британския Vogue. От тази идея се ражда брандът му Fancì Club. Неговата героиня е влюбено момиче, което очевидно силно иска да се хареса на някого. Затова тя винаги се стреми да бъде на върха - включително по въпросите за стила. И не се срамува да се разголи, ако сметне за добре. „Опитвам се да направя революция. Искам да направя така, че показването на табу части от тялото - като задните части, например, да стане нещо нормално.", каза Тран. Респективно на идеята, артикулите на Fancì Club са много рискови, откровено секси. И това са не само тесните рокли от ликра или найлон, изключително късите мини поли, готови да се конкурират с емблематичните модели на Miu Miu, или супер скъсените топове, но и далеч по-екзотични варианти, като например роклите и панталоните с отвор тип „задно деколте“, което щедро разкрива долната част на гърба и горната част на дупето. 

Друга важна част от естетиката на марката е фриволният и наивен стил от 2000-те. Всички тези изрязани топове, микро поли, дълбоки деколтета и стегнати силуети идват от това десетилетие. Би било лесно да си представим Бритни Спиърс, Кристина Агилера или Бионсе, носещи дрехи на Fanci Club през 2004 г. Но днес марката е обичана и носена от напълно различни звездни клиенти: Дожа Кет, Кали Учис, Оливия Родриго, които особено обичат комплектите, състоящи се от корсет и мини.

Любимата на дизайнера Дуи Тран е Бела Хадид: тя е носила безброй пъти дрехи от Fancì Club, които се римуват с любовта й към естетиката от 2000-те. Хейли Бийбър последва колегата си, след което я видяхме в изработен по поръчка комплект от вталена минипола и изрязан топ с романтично драпирана материя на партито по представянето на нейната собствена козметична линия Rhode.

Младият експериментатор Дуи Торн, 22, прави колекциите си, изобилстващи от найлон, спандекс, тюл и изкуствени пера, в екип с шестима колеги - ентусиасти, и признава, че вдъхновението му идва главно от неговите предшественици, блестящи имена на дизайнерския небосклон (Торн цитира главно Джон Галиано и Вивиан Уестууд). Всички модели, позиращи в кампаниите му са негови близки приятелки, а зад обектива е самият той. "Надявам се дизайните ми да накарат хората да се харесват и обичат повече".   

Актуалната мини колекция за Лято 2022 "His Ring and Her Edge" е достъпна за поръчки на Fanciclub.com.

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.