Следва

Един чифт от тези, моля!

Зак Поусън стартира евтина линия за модните маниаци

Миналата седмица Зак Поусън премахна позицията на заместник директор по комуникациите. Слуховете бързо...

All fashion преди 14 години

Миналата седмица Зак Поусън премахна позицията на заместник директор по комуникациите. Слуховете бързо плъзнаха, че ще има още уволнени в компанията. Днес разбрахме, че Поузън стартира по-евтина линия, в контекста на набиращата скорост бизнес стратегия на младите дизайнери из целия свят по време на рецесията.

Досега Доо-Ри Чунг, Такон Паничгул и Ричард Чаи, но не само те, приложиха тази стратегия. Сега и един от любимите ни американци – също.

Основната колекция на Поусън е с цени, не толкова приветливи за времената на криза - от 900 до 12 000 долара, а с поръчка – и до 20 000.

Новата колекция, в която сме се вгладали в момента, е озаглавена „Z Spoke” и е с далеч по-обнадеждаващата стартова цена за тишърт от 78 долара.



Новите, една идея по-масови неща, стартират ексклузивно за веригата магазини Сакс, а от офиса на дизайнера се кълнат, че новата колекция е „ Не по-малко Зак”.

„Роклята - това е нещо, което мога да направя и със затворени очи. Тези, които ще видиш в Z Spoke, ти придават нова идентичност.”

Стената на маестрото, предназначена да подхранва творческото му вдъхновение, е пълна със снимки, като тази на износени маратонки Найк и снимка на Робърт Де Ниро като Травис Бъкли.

„Палитрата е от неутрални цветове, с щедри прибавки на ирландско зелено, розово и червено, а всички те придават на дрехите ретро усет, или „градско моден характер”, както се изразява Поузън, добавяйки, че в дрехите му може да се улови стила на момичетата от долен East Side.



Докато Поусън се издига все повече и добива звезден статус, чрез обличането на звездите от червения килим, той акцентира по повод Z Spoke, че тази колекция е за истински разбиращите от мода хора, а не за просто богатите или известни модни разбирачи.

Казвайки това, той не иска да се вклини в наситеното от тишърти и протрити дънки масово модно пространство.
„Има прекалено много от тях на пазара,” казва Поусън. „Аз се отнасям към тишърта, както трябва да се отнасяш към него. С много любов.”



Така че, когато купувате Z Spoke, купувате любов.

Хм… ще си купим и ние…

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.