Следва

Хю Хефнър би се гръмнал: бясно обсъждане на корицата на юбилейния немски Playboy

Българските граждани вече могат да влизат в Турция с лични карти

Българските граждани вече ще могат да влизат в Турция не със задължителния задграничен паспорт, както беше досега, а с лични карти, съобщи турският информационен сайт "Дикен".

 

All About Life преди 1 година

Указът, подписан от президента Реджеп Тайип Ердоган, е публикуван в днешния брой на турския Държавен вестник.

Според решението българите ще могат да влизат в Турция с лична карта в случаите на транзитно преминаване или туристически посещения до 90 дни в рамките на период от 180 дни. Същевременно "Дикен" припомня, че турските граждани трябва да имат международен паспорт и виза за влизане в България.

Още през април турските медии отбелязаха, че броят на българите, които искат да пазаруват в Одрин, и не само, се увеличава всекидневно. 

Те идват в Одрин от ранните сутрешни часове и пазаруват през целия ден, след което привечер се отправят към граничния пункт "Капитан Андреево" и там се образуват километрични опашки. В турския град, който е с население от 153 хиляди души, по улиците се забелязват повече туристи, идващи за пазаруване, отколкото местни хора, пишат още турските медии. 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.