Следва

Предрече ли един ЛИМОН участието на Райън Гослинг в "Барби"?

Тревожният трейлър на Don't Worry Darling и всичко, което знаем за драмата на годината

But, darling, I am worried... 

Movies & TV преди 1 година

Хедлайнърите:

Какъв е сюжетът?

Развиваща се през 50-те години на миналия век, драмата проследява домакиня, живееща в утопична общност, известна като Victory Project, която се оказва пропита с тъмни тайни.

Кой режисира?

След като спечели одобрението на критиците за Booksmart, шантава гимназиална комедия, Оливия Уайлд, любимата на Хари Стайлс, сменя предавките, за да режисира този психологическия трилър.

Кой е в актьорския състав?

Флорънс Пю и Хари Стайлс водят актьорския състав като съпруг и съпруга, Алис и Джак, подкрепяни от Джема Чан, Оливия Уайлд и Кики Лейн като съжители е пустинната община. Крис Пайн играе ролята на Франк, създателят на проекта Victory, който изглежда обучава Джак за негов заместник.

Кога е премиерата?

Don’t Worry Darling най-накрая ще излезе по кината на 23 септември 2022 г. след премиерата си на филмовия фестивал във Венеция през септември.

Как изглежда трейлърът?

Едновременно пикантен и зловещ, той показва героинята на Флорънс Пю, която става все по-подозрителна към истинската природа на града в стила на Степфордските съпруги, в който тя живее, където всички съпрузи - включително нейния собствен, изигран от Хари - работят по мистериозен проект. Ето го >>>

Вторият трейлър излесе преди няколко дни, на 21 юли, и в момента е недостъпен в YouTube през канала за Warner Bros. Той дава по-добро усещане за естетиката на филма, която напомня фотографиите на Слим Арънс, известен американски фотограф на светски личности от средата на века в Палм Спрингс. Заслужава си да се спомене, че 50-тарските костюми във филма са дело на Ариан Филипс, костюмен директор и на Once Upon A Time… In Hollywood. А надолу са всички подробности за филма, от който ни побиват тръпки, притеснителни и вълнуващи >>>

Базиран е на история, написана от внуците на Дик Ван Дайк

Кери и Шейн Ван Дайк, внуците на 96-годишната холивудска легенда Дик Ван Дайк, първоначално пишат историята, която в последствие се превръща в "Не се тревожи, скъпа" преди няколко години и текстът попада в черния списък за 2019 г. - годишен списък на страхотни сценарии, които все още не са намерили своите режисьори. След това Оливия Уайлд се свързва с Кейти Силбърман, писателка от Booksmart, за да помогне за по-нататъшното изграждане на идеите на двамата Дайк. По време на събитие на CinemaCon през април Оливия споменава, че готовият продукт има нюанси на Inception, The Matrix и The Truman Show.

Социално дълбок е

Въпросът, който филмът задава, е: "Какво сте готови да пожертвате, за да направите това, което е правилно? Готови ли сме да взривим системата, която ни служи?“ споделя режисьора в интервю за Vogue. Идеята е вдъхновена от разговор с Глория Щайнем за това как да се отговори на решенията на Тръмп, в който активистката казва на Оливия Уайлд да не плаща данъци. "Казах "Какво?“ Аз притежавам собственост, имам деца... Не мисля, че мога да направя това" - отвръща тя. Тогава й хрумва, че "ето защо нищо няма да се промени. Хората не искат да правят жертви. Това е началото на Don't Worry Darling. Помислих си, кой е този човек, който всъщност е готов да разруши структурата, която е изградена изцяло за неговия комфорт? Това е безкористност на ниво, на което се възхищавам, но признавам, че е далеч от начина, по който живея живота си.”

Ще има много (наистнина) добри секс сцени - да, с Хари Стайлс

В същото интервю Оливия обяснява, че психосексуалните филми на Ейдриън Лайн като "Фатално привличане“ и "Неприлично предложение“ са огромно вдъхновение за нея, тъй като са "наистина секси, по един възрастен начин… Постоянно ми се случваше да казвам: "Защо няма наистина хубав секс във филмите?'” И ето го. Сценаристът добавя, че една сцена, за която се твърди, че включва "трудолюбив Хари Стайлс и много доволна Флорънс Пю", ще предизвика абсолютна истерия, когато Don't Worry Darling е излезе на екран. Когато колегите от Vogue събират изчервяващата смелост да попитат Уайлд за това, тя става техническа, говорейки за ъгли отгоре и обгръщащи кадри, въпреки че с готовност споделя, че възнамерява публиката й да "осъзнае колко рядко вижда женския глад за секс и по-специално този тип женско удоволствие на екран.“

Оливия за малко да е с главната роля

Самата тя планира да участва във филма, докато не гледа Midsommar и не се възхищава от изпълнението на Флорънс Пю - след което се задоволява с второстепенна роля.

Ролята на Хари е най-трудната за изпълнение, но в крайна сметка той се оказва идеален

През февруари 2021 г. Оливия Уайлд публикува снимка на Стайлс в своя Instagram с описание, което гласи: "Малко известен факт: повечето мъже актьори не искат да играят поддържащи роли във филми, ръководени от жени. Индустрията ги е накарала да вярват, че това да приемат тези роли намалява тяхната сила (т.е. финансова стойност), което е една от причините да е толкова трудно да се получи финансиране за филми, фокусирани върху женски истории. Няма шега, трудно е да се намерят актьори, които осъзнават защо си струва да позволиш на една жена да държи светлината на прожекторите. Тук влиза Хари Стайлс, нашият Джак. Той не само се наслаждаваше на възможността да позволи на брилянтната Флорънс Пю да заеме централно място в ролята на Алис, но вдъхва всяка сцена с нюансирано чувство за човечност. Планът не беше той да се присъединява към нашия цирк, но той се включи със смирение и изящество и ни взривяваше всеки ден със своите талант, топлота и способност да кара назад.“

More Movies & TV