Следва

Много хубавото момче на Рийз Уидърспуун и Райън Филип с филмов дебют

Цялото интервю на Олена Зеленска за американския Vogue - красота в умората

Жената на века - корица на американския Vogue - цялото интервю, смъртта, страха, любовта, надеждата, силата, красотата, подкрепата, смирението, през насълзените, изморени, борбени очи >>> 

Celebrities преди 1 година

Няма сценарий за първите дами по време на война и затова Олена Зеленска пише свой собствен. Съпругата на украинския президент Володимир Зеленски, дългогодишен комедиен сценарист, винаги е предпочитала да стои зад кулисите, докато нейният съпруг, комик, превърнал се в политик, чието президентство в момента определя съдбата на свободния свят, блести в светлината на прожекторите. Но откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, Зеленска внезапно се озовава в центъра на една глобална трагедия. Срещаме я в един неотдавнашен дъждовен следобед в Киев, където кафенетата са заети дори на пук на честите сирени за въздушна тревога. Нейното светло лице и зелено-кафявите й очи сякаш улавят цялата гама от емоции, преминаващи през Украйна днес: дълбока тъга, проблясъци на мрачен хумор, спомени за по-безопасно, по-щастливо минало и стоманено ядро на национална гордост.



"Това са най-ужасните месеци в моя живот и в живота на всеки украинец“, казва тя, говорейки на езика на страната си чрез преводач. "Честно казано, не мисля, че някой е наясно как се справяме емоционално.“ Това, което я вдъхновява, казва ни тя, са нейните сънародници украинци. "Очакваме с нетърпение победата. Не се съмняваме, че ще победим. И това е, което ни кара да продължаваме.” Срещаме Зеленска във вътрешността на комплекса от сгради, където се помещава президентският офис, строго охранявано място, до което пътуваме дълги часове. Тъй като въздушното пространство на Украйна е затворено за цивилни полети, екипът на Vogue взехме нощен влак от Полша и пред очите ни се явиха пейзажи, запечатали някои от най-големите ужаси на 20-ти век. След като влезем в комплекса, минаваме през множество контролно-пропускателни пунктове и лабиринт от затъмнени коридори, облицовани с чували с пясък и пазени от войници. Живот във военно време.

От самото начало тази война се води както на земята, така и в информационното пространство, където Зеленски - проницателен, спокоен, земен в прочутите си маслиненосиви тениски - се отличава и побеждава. Сега, в новата решаваща фаза, когато Украйна се бори за международна подкрепа и нова военна помощ, ролята на първата дама вече не е второстепенна или декоративна. След като прекарва първите месеци от войната в укриване, Зеленска, която, подобно на съпруга си, е на 44 години, се появява в публичното пространство, за да се превърне в лице на своята нация - лице на жена, лице на майка, емпатично човешко лице. Ако Зеленски води нация от цивилни, които за една нощ се превръщат в бойци, тя видимо понася емоционалните жертви.

В Украйна десетки хиляди жени са били и са на фронтовата линия, включително в бойните действия, а ролята на Зеленска все повече се насочва към дипломацията на първа линия. Тя наскоро пътува до Вашингтон, макар и на неофициално, необявено посещение, и се срещна с президента Байдън, първата дама на САЩ Джил Байдън и държавния секретар Антъни Блинкен. Там тя се обърна към Конгреса, казвайки на двупартийната група законодатели, че говори като майка и дъщеря, а не просто като първа дама. Тя показа снимки на украински деца, убити от руски ракети, включително на четиригодишно дете със синдром на Даун, преди да се обърне пламенно към слушащите я политици: "Искам нещо, което никога не бих искала: искам оръжия - оръжия, които няма да бъдат използвани за водене на война на чужда земя, а за защита на дома и правото да се събудиш жив в своя дом." 

Това е по-искрената версия на посланието, което нейният съпруг отправя през цялото време: че войната в Украйна е нещо повече от само в Украйна - става въпрос за това кой ще поддържа ценностите на Запада и следвоенния ред, основан на правила. Ако Владимир Путин може да нахлуе в суверенна държава, за да изпълни амбицията си да обедини отново бившата Руска империя или СССР, знае ли някой къде ще се спре?

Не е ясно дали Зеленска или нейният съпруг ще убедят западните съюзници на Украйна да се намесят още по-дълбоко в конфликт, който не показва признаци на ясно разрешаване и също така тежи на световната икономика. В същия ден, когато Зеленска се обръща към Конгреса, руският външен министър каза, че Русия ще обмисли разширяване на по-нататъшна територия, ако западните страни предоставят на Украйна повече оръжия с голям обсег. Междувременно Зеленски иска да върне руснаците обратно в границите им отпреди 24 февруари, ако не и по-нататък, преди да обмисли преговори с Русия. Украйна настоява, че победата е възможна; Изглежда малко вероятно Русия да се откаже от териториите, за които е претендирала досега. През всичко това Конгресът и Белият дом на Байдън стъпват по деликатна линия: предоставят милиарди военна помощ на Украйна, но не желаят да противостоят постоянно на Русия, да се заплитат във вечни войни или да изпращат твърде много оръжия на украинска армия, която може да не е обучена да ги използва или да ги пази от попадане в руски ръце. В същото време големите европейски държави, по-специално Германия, са силно зависими от руския газ, ефективно финансирайки военните усилия на Русия, въпреки че предлагат на Украйна военна и техническа подкрепа.

Независимо дали посещението на Зеленска във Вашингтон дава реални резултати, то напомня за силата на изграждането на имидж. А визията има значение. Тетяна Соловей, живееща в Лондон и бивш редактор на Vogue Украйна, казва, че появата на Зеленска е критична и пречупваща реалността. "Женските гласове в тази война трябва да бъдат чути, трябва да бъдат представени“, казва тя. Зеленска е "първата, която говори за човешкия опит от войната“. И първата жена, която помага на Украйна да отстоява собствения си глас. В началото на войната "целият медиен пейзаж беше: "Байдън каза“, "Борис Джонсън каза“, "Олаф Шолц каза... Какво мислят по-големите играчи за Украйна, какво иска Путин“, казва тя. Нейното присъствие в медиите помага да се даде това усещане за действие на Украйна като страна, която има право да бъде изслушана, да говори, да бъде считана за релевантна.“

В началото на юни, в една от първите си публични изяви след инвазията, Зеленска отдаде почит на около 200 украински деца, убити във войната, с реч пред тълпа, включваща скърбящи родители пред киевската катедрала Света София, чиито златни куполи достигат до ранното лятно небе. (Месец по-късно броят се е увеличил до 300 деца, казва тя.) "Цялата страна знае вашите истории и вие не сте сами. Трябва да знаете, че сте важни и значими. Вие сте най-важните хора за вашите деца. Така че се погрижете за себе си и за тях. Те биха искали това."  Зеленска и родителите закачиха камбанки по дърветата, по една за всяко дете. "Камбаните представляват гласовете на невинните деца, за да звънят вечно и да бъдат чувани вечно“, казва тя. Тъй като руските ракети падат върху цивилни мишени, Зеленска също започва инициатива за подпомагане на украинци, страдащи от военни травми. Тя ръководи обучение на лекари по психично здраве и обучение на лица на първа линия, включително учители, фармацевти, социални работници и полицейски служители, да действат като съветници. "В по-общ план тази инициатива има за цел да подобри психичното здраве на нацията“, казва тя. Това е модерен отговор на агресивна война от старата школа, отговор, който гледа отвъд простото оцеляване към дългосрочните ефекти.


Как украинският модел Лев Улесов, любимец на Prada и Givenchy, стана военен парамедик


Да бъде първа дама не е роля, която Зеленска някога е искала да играе. "Харесва ми да съм зад кулисите - това ми импонира“, казва тя. "Преместването в светлината на прожекторите е доста трудно за мен.“ Тя и Зеленски се запознават в гимназията, започват да излизат в университета и имат пълноценен живот в света на киното, удоволствията и забавленията, преди той да спечели президентския пост през 2019 г. със силната си антикорупционна платформа. Защитавайки семейния им живот, тя не иска той да бяга. Но като много други нейни сънародници украинци в тази война, Зеленска се справя с положението с благодат и смелост. „Опитвам се да дам най-доброто от себе си“, казва тя.


Големите любовни истории: Володимир Зеленски и Олена Кияшко


В двата ни разговора в Киев Зеленска е откровена, достойна, елегантна, тънък "пропагандатор" на украинските дизайнери. Един ден тя носи копринена блуза в цвят екрю с черна кадифена панделка, вързана около врата, и черна пола до средата на прасеца, а пепеляворусата й коса е прибрана на свободен кок. На следващия ден носи дънки с широки крачоли, масивни бели маратонки с жълти и сини детайли, намигване към украинското знаме и проект за набиране на средства от марката The Coat, косата й е пусната до раменете и носи... пухена риза. Не можахме да не си помислим, че ризата има същия ръждив оттенък като изгорелите руски танкове, които видях да обграждат пътищата в Ирпин и Буча, предградията на Киев, където Украйна отблъсква руснаците. В Буча, мястото на вече скандално известен масов гроб, се провеждат разследвания, за да се установи дали Русия е извършила военни престъпления. Питаме Зеленска как новините за руски зверства в Буча променят играта. "Първите седмици след избухването на войната бяхме просто шокирани“, казва тя. "След Буча разбрахме, че това е война, целяща да унищожи всички ни. Война и изтребление.”

Странно е да се говори за украинско изтребление и украинска мода в един и същи разговор, но това е когнитивният дисонанс на днешна Украйна, където дизайнери и професионалисти от всякакъв вид се мобилизират у дома и в чужбина, за да подкрепят страната си. Този когнитивен дисонанс е особено верен в Киев, където можем да отпием чаша мача в кафене и след това да караме един час до Буча, за да посетим масов гроб... Трудно е човек да разбере всичко това.

Въпреки цялата благодат, струяща от Зеленска, която живее и работи за родината си под натиск, е ясно, че войната й се отразява. Понякога е разтревожена и на ръба, сякаш заключена в полупостоянно състояние на битка или бягство. Очите й се изпълват с тъга, особено когато говори за мъртви деца, и понякога тя се взира през прозореца и кръстосва ръце на корема си, жест на самозащита. Нищо чудно. Когато Русия нахлува в Украйна, Зеленски става мишена номер едно, а тя и децата им са "мишена втора“. Това не може да бъде лесно. "Не мога да мисля за това твърде сериозно, защото в противен случай ще стана параноична“, казва тя, хвърляйки предпазлив поглед към един от асистентите си, когато я питаме възможно най-предпазливо какво е чувството.

Когато войната започва рано в онази февруарска сутрин, Зеленска е у дома си в президентската резиденция в Киев с президента и двете им деца: Александра, 18, и Кирило, 9. Никой, дори Зеленски, не очаква войната да се случи наистина. Когато това става, той слага костюм, отива в офиса и обявява военно положение. Докато руските танкове се носят към Киев, той се преоблича във военно облекло и така спечелва вечната подкрепа на украинците и възхищението на света, защото не бяга от страната, както направи един от неговите предшественици, проруския Виктор Янукович, когато се изправя пред Майдана - Площадното народно въстание през 2014 г. "Имам нужда от амуниции, а не от превоз“, казва Зеленски, очевидно, по това време (реплика, която може да е апокрифна, но продължава да съществува).

На втория ден от войната Зеленски заснема собственоръчно вече известното видео на себе си и екипа си извън президентския комплекс. Неговото послание е - "Ние сме тук. Ние сме в Киев. Ние защитаваме Украйна“ - и вдъхновява украинците да направят същото. Оттогава неговият ежедневен видео брифинг към нацията също помага за повдигане на духа. Преди да стане президент, Зеленски е не само популярен комик, филмова и телевизионна звезда, украинският глас на Мечето Падингтън в последните филми и победител в риалитито "Танцувай със звездите", но и съосновател на една от най-големите телевизионни и филмови продуцентски компании в постсъветската сфера, Студио Квартал 95. Зеленска е работила като сценарист и редактор на неговото водещо сатирично комедийно шоу в най-гледаното време и на канал, насочен към жените. Веднъж встъпил в длъжност, Зеленски води много телевизионни колеги и приятели в администрацията. Това създава и редица предизвикателства - най-вече обвинения в институционална некомпетентност (той наскоро уволни свой приятел от детството, когото назначава за ръководител на службите за сигурност на Украйна). Но няма съмнение, че Зеленски и екипът му са организирали брилянтно ефективни комуникации. Президентът е готов да попадне в най-гледаното време, дори ако институциите на страната не са. Упоритата работа по реформите предстои за Украйна, ако тя се стреми да се присъедини към Европейския съюз, което ще е един дълъг процес.

Но докато в началото на войната Зеленски се показва на екраните в Украйна и по света, умолявайки Съединените щати и Европа да изпратят оръжие и помощ, Зеленска и децата са извън погледа, движейки се между различни строго охранявани и защитени места. В онези трудни дни Зеленска остава заета и здрава, изпълнявайки официалните си задължения на първа дама, провежда писмени интервюта, опитвайки се да прекрои някои от инициативите си и да ги адаптира към военното време. "Дневният ми график няма нито един свободен момент, през който мога просто да седна и да започна да мисля за лоши неща“, казва тя. Тя помага на сина си с онлайн училището, което е сериозно предизвикателство, тъй като те не могат да бъдат онлайн в реално време. Играят настолни игри и четат. Препрочита "1984“ на Джордж Оруел. "Това е ужасно съвпадение. Това е картина на това, което се случва в Русия тези дни.”

Известно време Зеленска не може да общува нито със съпруга си, нито с родителите си. Преди войната тя говори с майка си по телефона всеки ден. "Дори не знам как щях да оцелея тези месеци, ако бяхме разделени“, казва тя за децата. Президентът все още не е успял да види децата си от съображения за сигурност. "На него му е много по-тежко в това отношение. Той страда. И децата ми също страдат, защото не могат да го виждат“, казва тя. Подобно на толкова много украински семейства, първото семейство също е разделено. Около 9 милиона украинци са избягали от страната от началото на войната, повечето от тях са жени и деца. Мъжете на възраст между 18 и 60 години са длъжни да останат и се насърчават да служат в силите за териториална отбрана. Приблизително 5000 украински цивилни са загинали, вероятно и повече, а в пиковете на сраженията администрацията изчислява, че губи по 200 войници на ден.

Когато Зеленска най-накрая се появява пред обществеността, изгрявайки с първата дама Джил Байдън, за да посети приют за разселени хора в Западна Украйна на 8 май, Деня на майката, това изпраща силно послание: тя е в страната и работи за общото благо. Това бележи нова фаза от войната и от ролята на Зеленска като първа дама - тя става играч в битката на Украйна за сърцата и умовете. Четете още: Прегръдката на Първите: Джил Байдън и Олена Зеленска в Ужгород

Преди войната тя вече се превръща в защитник на уязвимите, особено на децата със специални нужди, и също така работи за повишаване на осведомеността и борбата с домашното насилие. Тя привлича известен украински готвач, за да преразгледа храненето в обществените училищни кафетерии, като въвежда повече плодове и зеленчуци в диетата, която се състои предимно от месо и картофи, и помага в преговорите за въвеждането на аудиогидове на украински език в големите международни музеи. Зеленска продължава тази работа, не на последно място защото милиони украинци сега живеят в чужбина, особено в Европа. Училищната инициатива се измества, защото сега въпросът е дали децата изобщо могат да ходят на училище - Русия бомбардира училищата и не всички имат подходящи бомбоубежища и достатъчно храна. В речта си пред Конгреса Зеленска сравнява стратегията на Русия в Украйна с Игрите на глада.

Тази реч показва стила на Зеленска: строго послание с меко излъчване. Семейството й отдавна е проектирало пред останалия свят младежкия, ориентиран към бъдещето образ на независима Украйна. Това вече не е страна на олигарси и клептократи от постсъветските години. "Тя го поддържа всичко модерно и истниско“, казва Джули Пелипас, базирана в Лондон украинска дизайнерка, която помага за стилизирането на изображенията, придружаващи тази история. "Тя е много прецизна с това, което носи, но дава пространство за експерименти“, казва Пелипас. "Когато носи костюм с панталон, тя не се страхува да изглежда твърде мъжествена до президента. Това също е знак за модерна жена в Украйна - ние не се страхуваме да покажем, че сме по-силни, че сме равни с мъжете."

Малко преди посещението на Зеленска във Вашингтон попитахме президента Зеленски за съпругата му и как тя помага на каузата. Когато стигнахме до кабинета му в президентския комплекс в Киев, покрай шпалира на охраната, ни отнема минута, за да разберем, че сме пристигнали. Разпознаваме бюрото му, окичено със знаме на Украйна, от видео съобщенията му. Той носи маслено зелен пуловер и панталон и седи начело на огромна дълга маса. Зеленски е слаб, с набола брада и изглежда уморен. Стискаме си ръцете. Казвам му, че сме там, за да говорим за друг фронт във войната: вътрешния фронт. "Домът е и фронтовата линия“, казва той със сериозния си баритон на английски, преди да премине на украински. Той споделя, че разбира защо милиони украинци са избягали от страната, но тези, които са останали, трябва да бъдат пример за подражание, като се започне със семейството му. "Разбирам една част от нашите хора, значителна част“, казва той. "Но за жените и децата това, че жена ми е тук, дава пример. Вярвам, че тя играе много силна роля за Украйна, за нашите семейства и за нашите жени."

Сега войната навлиза в решаваща, преходна фаза. Големи части от източната и южната част на Украйна са под руска окупация. Зеленски иска повече военна подкрепа за отбраната и да си върне територията, която Русия е завзела от февруари, ако не и от 2014 г., когато Русия за първи път нахлува в Крим и части от Източна Украйна. Международното внимание отслабва, докато инфлацията и цените на бензина растат в световен мащаб. Когато го питаме за това, Зеленски е директен. "Ще бъда много честен и може би не много дипломатичен: Газът е нищо. COVID, дори COVID е нищо, когато го сравните с това, което се случва в Украйна“, казва той. "Просто се опитайте да си представите че това, за което говоря, ще се случи с вашия дом, с вашата страна. Все още ли мислите за цените на газа или цените на електроенергията?“ Битката, казва той, надхвърля Украйна. "Ние се борим за неща, които могат да се случат във всяка страна по света“, казва ми той. "Ако светът позволява това да се случи, значи той не поддържа своите ценности. Ето защо Украйна се нуждае от подкрепа - значителна подкрепа."

Питаме Зеленски как войната засяга собственото му семейство. "Като всеки обикновен човек, аз се тревожа до болка за тях, за тяхната безопасност. Не искам да бъдат излагани на опасност. Не става въпрос за романтика. Става въпрос за ужасите, които се случват тук, в покрайнините на Киев, и всички онези ужаси, които се случват сега в нашата страна, в окупираните територии“, казва той. "Но разбира се, че ми липсват. Толкова много искам да ги прегърна. Да ги докосна. Той се гордее със Зеленска, че се е справила. "Тя има силна личност като начало. И вероятно е по-силна, отколкото си мисли. И тази война... всъщност всяка война вероятно изважда на показ качества, които никога не сте мислили, че притежавате."

Ако Зеленски е малко неспокоен, казвайки, че Зеленска е страхотна майка, която приема отговорностите си като първа дама много сериозно - той веднага се разтопява и отваря, когато го питат за нейните човешки качества, общото ни минало, какво хората трябва да знаят за нея. "Разбира се, тя е моята любов. Но тя е и най-големият ми приятел", казва той. "Олена наистина е най-добрият ми приятел. Освен това е патриот и много обича Украйна. Вярно е. И тя е отлична майка.”



Двойката се среща за първи път в гимназията в родния им град Криви Рог, индустриален град в Югоизточна Украйна. Когато започват да излизат, това не е любов от пръв поглед. Той първо е привлечен от външния й вид: "Гледаш нечии очи и устни“, обяснява той. "Тогава преминаваш разстоянието от харесване до обичане. Това се случи с мен“, казва той. („Вероятно хуморът е тази взаимна химия между нас“, допълва тя, когато питаме за историята на брака им.)

Зеленска е родена като Олена Кияшко. Майка й е инженер и мениджър в строителна фирма, а баща й е професор в технически университет. И тя, и Зеленски са израснали в рускоезични семейства и по-късно са научили украински. Те са едва на 11, когато пада Берлинската стена, и в прогимназията, когато Украйна получава своята независимост през 1991 г. Aerosmith и The Beatles са нейният юношески кеф. "Бяхме тийнейджъри в последните дни на Съветския съюз“, спомня си тя. "Светът започна да се отваря за нас.“ Това е още една причина, поради която нахлуването на Русия в Украйна е такъв шок. "Когато някой започне да ни казва, че няма украинци и че украинецът е просто лош руснак, ние не го вярвахме“, натъжава се тя. "Хората, родени в независима Украйна, сега са на 30 години. Това е ново поколение. Така че никой в Украйна не може да разбере техния претекст или причините да нахлуят."

В университета Зеленска завършва архитектура, а Зеленски учи право, но скоро и двамата сменят курса, за да се посветят на сатиричната комедия. Първоначално тя има известни съмнения относно възможността да си изкарват прехраната с комедийни продукции. Но комедийната трупа, ръководена от Зеленски, печели изключително популярен конкурс. "Така че имаше добра основа“, спомня си тя. Тогава Зеленски и приятелите му, включително и Зеленска, основават Квартал 95, продуцентска компания, която става една от най-големите в рускоезичния и украиноговорящия свят. Те я кръщават на района в Криви Рог, където са израснали.

Квартал 95 продуцира популярна сатирична програма, Вечерен квартал, където Зеленски е звезда, а Зеленска - сценарист. Тя често е единствената жена в стаята на сценаристите, което всъщност много й харесва. "За мен е по-лесно да се справям с мъже, отколкото с жени“, казва тя. "Вратите към света на хумора за жените са толкова широко отворени, колкото и за мъжете. Но по-малко жени се осмеляват. Изисква се известна смелост, за да поемеш по този път.“ Шоуто се подиграва на политиците и нравите в региона, по-масова и по-малко остра версия на Saturday Night Live. Това помага Зеленски да стане известно име в Украйна. Evening Kvartal е "уникално явление: единственият театър за политическа сатира в бившия Съветски съюз“, казва Александър Роднянски, филмов и телевизионен продуцент, който познава Зеленски от години и чийто син е икономически съветник в неговото правителство. Роднянски е ръководител на украинската телевизионна мрежа, която пусна шоуто в най-гледаното време. „Той създаде много ключов продукт в социалния и политически процес на страната“, казва той.

През 2015 г. Зеленски издигна още повече репутацията си, участвайки в телевизионния сериал "Слуга на народа“, в който играе гимназиален учител, който критикува управляващата класа за шуробаджанащина и корупция - и се оказва избран за президент на Украйна. Няколко години по-късно Зеленски превръща ролята в реалност, печелейки президентските избори, побеждавайки Петро Порошенко, бизнесмен, който е на власт след първите избори след въстанието на Майдана през 2014 г., който тласка Украйна по-близо до Европа и по-далеч от Русия. Роднянски си спомня разговора със Зеленски точно преди да спечели. "Той каза: „Ще бъде само един мандат, ще се опитаме да променим страната към по-добро, а след това ще отида и ще стана продуцент отново и ще направя филма въз основа на моя опит и ще спечеля Оскар.“

Когато Зеленски решава да се кандидатира, Зеленска е доста разстроена. „Уважавах избора му и разбирах, че това е важна стъпка за него. В същото време чувствах, че моят живот и животът на семейството ми ще се променят доста радикално. Промяната би била дълготрайна и доста сложна“, споделя ми тя. „Знаех, че ще има много работа за мен и бях права.“ Най-спокойните моменти в разговорите на Зеленска са, когато тя си припомня годините преди войната и преди влизането й в президентството. Можех спокойно да отида на концерт на Адел в Лисабон. Да шофирам с приятели до Краков, за да видим Maroon 5. Да пътуваме до Барселона за един уикенд. Да гледаме филми заедно като семейство. (Те са гледали Форест Гъмп "милиони пъти“, а тя обича и "Легенди за страстта“ и "Мостовете на Медисън“.) Като всеки в Украйна, тя иска отново нормален живот.

Попитахме я дали нещо я е подготвило за войната. "Нищо," отвръща тя. "Живеехме щастлив живот и никога не сме предполагали, че това ще се случи. Но имаме надежда.” Колкото повече говорим със Зеленска, толкова повече я разбираме и усещаме нейната изолация, нейния страх. "Истина е, чувствам се изолирана“, казва тя. "Не мога свободно да правя това, което искам. В днешно време пазаруването е мечта, която не може да се осъществи. Това е трудна задача, защото постоянно чувстваш това бреме на отговорност.“



Усилията й дават резултат. В последната ни сутрин в Киев, преди още едно дълго пътуване с влак обратно до Полша, дъждът беше спрял и се разходихме из площад Майдан. Спряхме, за да попитамте хората какво мислят за Зеленска. Всички отговори бяха положителни. "Тя е скромна, доста по-съвременна и по-модерна“, казва Антонина Сирик, която гордо разказа, че работи в държавната служба, която проектира пощенски марки, включително една известна нова, издадена от Украйна, която казва "Руски военен кораб, майната ти“. Разговаряхме с една двойка, Светлана и Сергий Карпови, които живеят в Киев, но се надяват да се върнат в дома си в района на Донбас, който сега е под руска окупация. И двамата казват, че се възхищават на Зеленска. "Първо, тя е хубава“, казва Сергей, багерист. "Харесваме семейството им“, добавя съпругата му, която работи в застраховането. "Те изглеждат сякаш наистина се обичат. Можете да го почувствате.

Още в кабинета, преди да се сбогуваме със Зеленска, тя ни даде книга за град Харков, който Русия удря с артилерията си. През този ден Русия също изстрелва ракети във Виница, град югозападно от Киев, далеч от фронтовите линии - изпращайки посланието, че никъде не е безопасно. Зеленска видимо е разтърсена. Всичко беше толкова тягостно за понасяне. Военната машина, медийната машина. Тя върши работа, за която никога не е учила и я върши прекрасно. Докато си тръгваме, си стискаме ръцете и тогава се осмелихме да я прегърнем за кратко. Тя ни изпрати до вратата. Казахме й, че се надяваме семейството й скоро отново да може да вечеря заедно на една маса. Толкова много разделени семейства. Толкова много изгубени животи. "Мечтая за това“, въздъхна тя.

More from View Sofia

Моника Вити: божествената италианка и нейните 5 принципа за щастлив живот

Celebrities преди 2 години

На 2 февруари голямата италианска актриса почина на 90-годишна възраст. На упоритостта, таланта и трудолюбието й може да се завиди - тя изгради шеметна филмова кариера и стана известна и обичана в целия свят. Красива, взискателна, целеустремена и много успешна, тя остави важно наследство, до което искаме да се докоснем и ние. И го правим, систематизирайки 5-те най-важни житейски урока за дълъг и щастлив живот от синьора Вити >>>

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 11 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.