Следва

You would have been 93... 20 винтидж кадъра в чест на Джаки Кенеди

5 неща в къщата, от които незабавно се отърваваме

Хвърляй, толкова е пречистващо 

All About Life преди 1 година

В къщата винаги има неща, които е хубаво да се заменят - новите пухкави кърпи за баня или цветните калъфки за възглавници със сигурност ще ви развеселят в разгара на дългите дни. Има обаче някои неща, които просто трябва да бъдат махнати от дома. Всички артикули в нашия списък попадат в тази категория: ако ги съхранявате по-дълго от позволеното, тогава съществува риск от разпространение на микроби, мръсотия и прах в цялата къща. Не трябва да се притеснявате от жеста на изхвърлянето, има добра новина и тя е, че замяната на тези елементи няма да отнеме почти никакво усилие или време.

Гъби за миене на съдове

Със сигурност мнозина са чували това и преди, но няма да е излишно да напомним пак: кухненските гъби са идеалното място за размножаване на микроби. Дори ако имате съдомиялна машина, гъбите все пак са налице в кухнята за други цели. Препоръката е да ги сменяте поне веднъж седмично. В противен случай, вместо чисти съдове, плотове и маса за хранене, ще си имате повърхности, пълни с микроби. 

Възглавници за сън

Хората прекарваме около една трета от живота си в сън. Трудно е да се повярва, но многобройни изследвания са успели да докажат правилността на този факт повече от веднъж и е невъзможно да се спори с това. Опитайте се да си спомните колко дълго ви издържат възглавниците. Препоръчва се смяната им на всеки две години. Неприятно, но също факт: възглавниците често съдържат акари. Вариантът, в който изпирате възглавницата, за да отложите замяната й, не е никакъв вариант. Трябва ви нова. 

Къдравите гъби за тяло

Всъщност зъбите за тяло са същото като кухненската гъба. Луфата е род тревиста лоза, а кърпите от тази суровина допринасят за интензивно ексфолиране. С течение на времето обаче тези свойства ще бъдат загубени и във влажна среда бактериите ще се размножават доста по-бързо, отколкото в атмосферата на топла и суха кухня. В идеалния случай тези кърпи се препоръчват да се сменят на всеки два месеца.

Пластмасови контейнери за храна

В кухнята тези неща са незаменими: в тях е удобно да съхранявате зърнени храни, готови ястия, на детето обяда и какво ли още не. В днешно време на контейнерите често пише, че са абсолютно безопасни и не съдържат BPA, специален пластмасов химикал. Не всички обаче имат този надпис. Ако вашите контейнери са един от тези, значи е време да се отървете от тях. Следващия път не забравяйте да обърнете внимание на индикатора "без BPA" или, най-добре, отдайте предпочитание на стъклените опции.

Воден филтър

Ако не смените филтъра навреме, той ще загуби ефективността си и ще престане да изпълнява пряката си функция. Разликата във вкуса на водата не винаги се забелязва. Обикновено филтрите трябва да се сменят на всеки шест месеца: струва си го сложите в задачите с напомняне на телефона, за да не го забравите.

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 14 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 14 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.