С българска роза - тайно любимият парфюм на Джаки Кенеди, който все още можем да си купим

С българска роза - тайно любимият парфюм на Джаки Кенеди, който все още можем да си купим

Tихо, да не чуе Chanel No5! 

Елегантността не познава времето, но си е много близка с ароматите... Икона на изящество и чар, Жаклин Кенеди Онасис, която би навършила 93 години вчера, винаги е изглеждала, говори се, и ухаела, перфектно. Обемната къса коса, сияещият естествен грим, нищо не на място по онзи спонтанен и непринуден начин, който определя вродената класа. И както често се случва с жените-икони, нейният парфюм играе съществена роля в създаването на образа й, малко като обонятелен подпис, който запечатва всичко. Четете още: Джаки Кенеди: мазна кожа, лосион под мишниците и други дерматологични тайни за Първи дами!


Накарай парфюма да работи! 6 начина да задържим скъпото ухание цял ден


Джаки Кенеди има любим парфюм, който веднага я печели и който обожава да използва, без да го разкрива на приятелките си, камо ли на медиите. Това е най-скъпият парфюм в света по онова време. Връщаме се в 1930 г., веднага след кризата от 29 г., когато модният пазар се срива и единствените достъпни луксозни стоки, в които човек може да намери убежище, са червилата и ароматите на най-престижните модни къщи. Така Джаки се уповава на микс от флорални нотки - от българска роза до иланг-иланг и експлозия от тубероза, сърце от жасмин и майска роза, завършващи с топла основа от мускус и сандалово дърво: това е обонятелната пирамида Joy от Жан Пату, създаден от носа Анри Алмерас.

Joy е изключително ценен аромат, защото включва есенция от редки цветя, присъстващи в много висока концентрация. За направата му са необходими повече от 10 000 цвята жасмин и 28 дузини рози. Толкова търсен и желан е, че бързо се превръща във втория най-продаван аромат на времето след Chanel N° 5, който Джаки също харесва много. 

И тъй като елегантността не преминава с времето, очарованието на Joy от Jean Patou също устоява с почти вековното си съществуване и се продава до днес срещу 110 лв за Eau de Toilette в разфасовка от 30 милилитра в добрите софийски и всички парижки парфюмерии...

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.