Следва

Anti-ageism: топлес Паулина Порижкова в модна кампания

И дъщерята на Бьорк влезе в рекламния бизнес - странно хубава сесия за Miu Miu

Изадора Бяркардоттир Барни, дъщеря на певицата Бьорк и художника и режисьор Матю Барни, е лицето на кампанията Miu Miu

 

 

All fashion преди 1 година

Сесията е посветена на линията необичайни бижута, създадени от художниците Натали Дюрберг и Ханс Берг, а това е първият път, в коййто 19-годишното момиче си сътрудничи с модна марка.

В допълнение към създаването на цветни бижута, Djurberg и Berg действаха като арт директори на кампанията, режисирана от Julien Martinez Leclerc и стилизирана от Lotta Volkova (четете още: Bad Ass: Лота Волкова, стилистът на Vetements). 

На снимките и във видеото Барни взаимодейства с неземни същества като приказни птици и ръце-скелети. Колекцията, наречена A Remedy, е вдъхновена от серията скулптури на художниците от 2015 г., Thief Caught in the Act, която изобразява странни птици, които крадат дребни пари, поставени на маса. Миуча Прада, която оглавява Miu Miu (собственост на Prada), познава художниците от 2005 г., а през 2008 г. работата им бе изложена и в престижната й арт фондация Fondazione Prada.  


Art Act: Вселената Бьорк!


Въпреки че Айседора работи с модна марка за първи път, тя има опит в снимките: момичето вече е снимало за модни списания, а тази година направи и своя филмов дебют, участвайки във фантастичния Varyag (в който играе и майка й). В своя блог Айседора често демонстрира различни необичайни визии. Между другото, тя има от кого да вземе пример: Бьорк е прочута със странните си сценични тоалети и откровено "извънземен" вид. В дъщерята има много от майката, въпреки че  рано да се каже дали ще я задмине. Но усетът за експерименти, разпознаваемата модерност, характера са напълно отличими, вижте >>>

More All fashion