Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 01.08 - 07.08

Миналото: когато арестуваха Боуи и Iggy Pop за 1/2 кг трева

Наскоро открита снимка от 1976 г. показва ареста на Боуи, историята >>> 

Celebrities преди 1 година

Престоят на Дейвид Боуи и Иги Поп в Берлин в края на 70-те години е от от откровено емблематичните периоди в историята на съвременната музика. Двамата споделят апартамент и издават Low, Heroes и Lust for Life, докато се опитват да да се откажат от съответните си зависимости към наркотиците. Боуи и Иги обаче са добри приятели отпреди да се преместят в Европа и преди да се откъснат от наркокултурата на Лос Анджелис - свирят заедно на турнето Station to Station на Боуи от 1976 г. и се отдават на много преди последния им опит да се изчистят.


От гара до гара: Дейвид Боуи пътешества из СССР, няма такива снимки!


Снимка, продадена на търг на Ewbank миналата седмица, разкрива последиците от едно от прословутите им афтърпартита по средата на турнето. По-конкретно, това е черно-бяла снимка на Боуи, направена след като е арестуван по обвинения в наркотици в Рочестър, Ню Йорк, след шоу в Community War Memorial Arena. Заедно с Иги Поп, Тънкият бял херцог и още двама са обвинени в притежание на марихуана, след като полицията конфискува "около половин килограм“ трева от хотел Americana Rochester (със сигурност не е най-лошото, което биха могли да намерят, ако са търсили достатъчно). И четиримата са държани в ареста, преди да бъдат освободени под гаранция срещу 2000 долара - почти половината от това, което е платено за снимката преди няколко дни. Обвиненията са свалени, след като Боуи се призна за невинен, но той никога повече не свири Рочестър.

Според Ewbank, снимката е попаднала в ръцете на продавача като сватбен подарък от съпруга на братовчедка му (известен още като полицая, който взима пръстовите отпечатъци и снима Боуи). Продавачът я държи скрита в продължение на 46 години, преди да я пусне на търг на 15 юли за цена от 3 800 британски лири.

Поглеждайки назад към "наркотичния" си момент от 1976 г., който предшества ареста му, през 2004 г. Боуи ще признава, че си спомня само "проблясъци“ от продуцирането на Station to Station, казвайки: "Знам, че беше в Ел Ей, така съм чел. ” 

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 1 ден

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.     

Netflix в действие: горещата целувка на Хари и Меган

Celebrities преди 1 ден

Във Флорида се проведе благотворителен мач по поло, организиран от фондацията на херцога на Съсекс и принц Сийсо Сентебале от Лесото. В него участва лично принц Хари - той се състезава с дългогодишния си приятел и съперник в този спорт аржентинецът Начо Фигерас.