Следва

И бански, освен парфюм, от Byredo? Колаборацията с Stockholm Surfboard Club се изчерпа на втория ден

Anti-ageism: топлес Паулина Порижкова в модна кампания

57-годишният супермодел Паулина Порижкова е новото рекламно лице на американската модна марка La Ligne. Естетична работа с малко цвят, но много приятно внушение 

All fashion преди 1 година

Порижкова е известна с това, че открито се противопоставя на ейджизма: в блога си тя пише за правото на жените да не боядисват сивата си коса и много често публикува свои голи снимки, осъждайки факта, че „сексуалността и голотата са приветствани в младостта на жената, но заклеймявани в нейната зрялост" (четете още: 56 going 26: супермоделът Паулина Порижкова и сензационнота й тяло)

Кампанията е заснета в Лос Анджелис и е стилизирана от съоснователя на марката Мередит Мелинг. Акцентът в колекцията е върху най-модерните нюанси за сезона - розово и светло зелено. Снимките са на Джил Грийнбърг, която от години сътрудничи на марката и дава идеята на дизайнерите да ангажират мадам Порижкова за рекламата си.

Това бе процес на истински органично сътрудничество между жени със сходно мислене, взаимно уважение и възхищение, отбеляза Мередит Мелинг. 

 

More All fashion