Beauty Trend Report: Spider Lashes от Twiggy до Селена и Летсия

Beauty Trend Report: Spider Lashes от Twiggy до Селена и Летсия

Нужни са два продукта за красота: волюмизираща спирала и пинсети за вежди 

Какво са паякообразните мигли?

Някога бяха звезда - и сега пак са същото. Миглите, разделени на снопчета, напоени "до грозно" със спирала, специално такава за обем, приемат името spider lashes. Разбира се, те напомнят тези, изведени на преден план през 60-те години, от модела Twiggy, но са по-малко прецизни и малко по-"размазани". Да кажем, че те са модерният римейк на доста нахалния лондонски стил на Teddy Girls от края на 50-те години на миналия век, които по-късно, по време на Swinging London, бяха леко подрязани, превръщайки се в миглите "Twiggy“. Чисти, но много интензивни очи, с графичност и съвременна и нотка на пънк. Ефектът, който трябва да пресъздадем, всъщност е подобен на паякови крачета - неправилни, някои по-дълги, други по-къси. Накратко, паякообразните мигли поставят очите на пиедестал, но без да изискват прецизност на нанасянете. Едно предупреждение: докато изпълнявате техниката, която обясняваме по-долу, уверете се, че не създавате бучки с продукта. 

Начинът на Селена Гомес стана viral в Tik Tok

Основателят на марката Rare Beauty раздава постоянно полезни съвети за добър грим. Сред последните хакове, които Селена предложи, това, което впечатли феновете, е нанасянето на спирала с пинсети за вежди. Техниката, в стъпки, е следната: първо прокарваме по класически начин спиралата върху миглите, извивайки добре горния ръб със зигзагообразно движение, което позволява максимално извиване и дължина, докато миглите се разделят, сякаш са всъщност крака на паяк; второ - напояваме пинсета за вежди със спирала и продължаваме да създаваме дефинирани снопчета на долните мигли. Ефектът напомня очите на кукла, но без да придава на погледа прекалено сладникава привлекателност. Накрая, след като спиралата изсъхне, очертаваме върховете на снопчетата с определена посока - навън или навътре - както го чувстваме. 

@victorialyn @Selena Gomez Tweezers & MASCARA Hack‼️ Try this! It’s a game changer for bottom lashes #selenagomez #makeup #beauty #mascara About Damn Time - Lizzo

Spider Lash казва да се сбогуваме с изкуствените мигли

Тази лятна очна визия е интригуваща, без да прекалява с изискване за твърде много продукти. Девизът на тенденцията е да удивим тези, които ни погледнат в очи, по възможно най-лесен начин. И затова феновете в Tik Tok много хареса техниката на на Селена, която позволява - благодарение на умелото използване само на пинсети за вежди - да захвърлим лепилата и изкуствените мигли. It's easy! 

Звездите, които обичат този trend

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.