Следва

BILLA Градини: родни зеленчуци с отличен вкус

Birthday boy - Джейсън Момоа, влюбен наново и влюбен в розовото или 12 любопитни факта за актьора по повода

43-годишен, роден на 1-во число, Лъв, красив, ерген... 

 

Celebrities преди 1 година

Чудно хубавият дългокос мъжага от Хонолулу вчера стана на 43. Щедра е била природата към Джейсън, висок 193 сантиметра, същински исполин, но не груб, а нежен, прелъстяващ, обещаващ всичко... Да, това е Хал Дрого, светлината в очите на влюбената Халиси, нейното небе и звезди... Не може да не сте гледали "Игра на тронове"... А може би сте го виждали в ролята на "Конан Варварина" или в телевизионния сериал "Stargate: Atlantis"? Също не? Тогава гледайте "Аквамен" веднага!

Актьор, модел, сценарист, музикант, режисьор и продуцент, а отскоро и ерген, Момоа е, изглежда, във връзка с красивата Ейса Гонзалес. За романа им се чу през май тази година, малко след като новината за развода на Аквамен с Лиза Бонет се появи онлайн (четете още: Така се прави развод! Джейсън Момоа и Лиза Бонет се разделят с добро). Момоа и Бонет бяха заедно в продължение на 16 години, 5 от които в брак, и имат две деца. След като раздялата бе обявена, се появиха някои спекулации за предстоящо събиране, но Момоа ги отрече. Звездата всъщност не изглежда тъжен за проваления брак.

Хубав, известен и ерген, ето с какво да се подготвим предварително, ако случайно го срещнем в някое кафене тия дни. Следват 12 любопитни факта за Джейсън Момоа по повод рождения му ден.

1. Той е на 43

На 1 август Джоузеф Джейсън Намакеаха Момоа празнува своя 43-ти рожден ден, но не знаем дали със семейството, децата и бившата съпруга или с новата приятелка? Но остава фактът, че дори варварите и супергероите харесват торта със свещички и подаръци в цветни опаковки. Все пак всички сме деца по душа.

2. Роден е на Хаваите

Джейсън е роден в Хонолулу, в творческо семейство на майка-фотограф и баща-художник. Родителите се развеждат, когато бъдещият Аквамен е много малък, след което майка му отвежда сина си в град Норуолк, Айова, където той израства. 

3. Успешен модел е

Преди да изиграе първата си роля в Baywatch, Момоа прекарва около година в успешна кариера на модел, за която то открива дизайнера Такео Кобаяши през 1998 г. Година по-късно Джейсън печели титлата Hawaii Model 1999.

4. Той е още морски биолог, спасител и сърфист

След като завършва гимназия, Джейсън учи морска биология в колежа на Айова и получава диплома по биология от университета в Колорадо. Като студент работи като спасител по плажове и в магазин за сърф оборудване. Освен всичко друго, винаги е пътувал много, защото обожава, научил се е да рисува с пастели в Париж и е вкусил будизма в Тибет.

5. Пада си леко гадняр

Истински гуляйджия, моторист и рокаджия по дух, той всъщност е влюбен в майка си. Мама често придружава Джейсън на червения килим и редовно се появява на снимки на неговия акаунт в Instagram @prideofgypsies. „Бях отгледан от силна самотна майка, творческа личност във всеки смисъл на думата, признава актьорът. - Тя е скитница - все нещо търси, на всичко обръща внимание. Можем да кажем, че от нея съм наследил виждането си за света.”

6. С прелестен ръст е

По-точно 1 метър 93 сантиметра. В интервю за Access Hollywood Джейсън си спомня прослушването си за Game of Thrones: „Когато имате огромен хавайски мъж, който крещи на камерата с пълно гърло, имитирайки как е готов да изнасили, ограби и убие всички, разбира се, е нормално режисьорите на кастинга да изпитват известен страх."

7. Знае как да очарова...

За прослушването за Game of Thrones Момоа измисля креативен подход - изобразява древния воински ритуал хака, заплашителен новозеландски маорски танц. вижте го как изглежда и ще разберете защо ролята отива при него.

8. … пълно отстояване на самия себе си

Белегът на лявата вежда на актьора изобщо не е декорация, а следствие от сбиването в Hollywood Bird Cafe през ноември 2008 г. „Беше пълна лудница, човекът счупи халба в черепа ми. Имам 140 шева на лицето си, така че веждата ми никога няма да порасне отново".

9. Той е прекрасен баща, на своите и на доведените си деца

Първата среща на Джейсън и Лиза Бонет се състои през 2005 г. Двойката живее щастливо в партньорство и продължава в същия дух в законните си отношения - двамата се женят едва през октомври 2017 г. Джейсън и Лиза имат две деца - 11-годишната Лола и 10-годишният Накоа-Улф. Освен това Момоа е вторият баща на Зоуи Кравиц - 51-годишната Лиза Бонет е нейна майка. Момоа, заедно с Лени Кравиц, естественият баща на Зоуи, заедно отвеждат момичето до олтара по време на сватбата й. Той винаги идва да я подкрепя на премиери, същото прави и тя за него. 

10. Патриот и активен гражданин...

През 2015 г. Момоа стартира кампания в социалните медии за спасяването на Мауна Кеа, свещена хавайска планина, на която тогава се планира да се строи хотел и хеликоптерна площадка. 

11. ... обича бира Гинес

Ако гореспоменатата битка с отнетата вежда не е достатъчно доказателство, че Джейсън наистина обича бира, разкриваме една тайна: в името на ролята на непобедимия герой Хал Дрого той напълнява с диета с ирландска бира Гинес и пица.

12. ... и розов цвят

За 16 години Момоа е сменил 55 розови кадилака, а прочутата му розовикава пудра, с която актьорът се появи на премиерата на последния сезон на Game of Thrones, бе обсъждана повече от роклите на звездните му колежки. Наскоро собствената марка на Джейсън пусна розови маски за лице. Актьорът обяснява любовта си към нежния цвят по следния начин: „Розовото понижава тестостерона, успокоява. Имам много различни неща в този цвят. Не знам защо. Просто обичам розовото." И ние обичаме как изглежда този цвят върху бруталния Аквамен.

 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 37 минути

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.