Следва

Бодипозитивната кампания, която сътвори скандал

Текстилът, мивката, покривът! Сиена Милър и английската й селска къща са корица на AD

Актрисата се обръща към своя приятелка, режисьорът Габи Делал, за да й помогне да вдъхне нов живот на тази фантастична, вековна провинциална обител 

All About Life преди 1 година

Когато Сиена Милър за пръв път вижда вилата със сламен покрив от 16-ти век в Бъкингамшър, Англия, се влюбва на секундата. "Това беше време, в което пресата ми обръщаше много внимание и исках да избягам някъде. Купих къщата по импулсивна прищявка - тя е убежище. Исках също място, на което семейството и приятелите ми могат да се съберат. Мястото има подхранващо усещане; това е дом със сърце“, казва тя.

Когато не участва във филми и телевизионни сериали или не играе на сцена (включително в сериала на Apple TV+ Extrapolations, който трябва да дебютира следващата година), Милър, нейната дъщеря, приятели и семейство прекарват страхотни моменти в къщата. И в продължение на повече от десетилетие тя оставя почти недокоснат избелелия интериор, пълен с чинц, и инженерната подова настилка. По време на пандемията обаче, когато се появява желанието да възстанови къщата, тя знае на кого да се обади. "Исках къща като на Габи!“ казва Милър, имайки предвид къщите на нейната голяма приятелка Габи Делал в Лондон и Корнуол, с прекрасен еклектичен интериор, където ретро тъкани и килими, промишлени елементи и други домашни декори се смесват в неочаквани съюзи, които излъчват топлина, безупречен вкус и сърдечен характер.

Сиена Милър с шапка Gucci, рокля Gabriela Hearst и ботуши Grenson

Къщата със сламен покрив в Бъкингамшир, Англия, датира от 16 век


"Къщата е убежище“, казва Сиена Милър. "Има подхранващо усещане; това е дом със сърце.”

Делал, филмов и театрален режисьор по професия, е щастлива да се заеме с проекта и работата с удоволствие, пътувайки напред-назад между Лондон и мястото, докато Сиена Милър, която е родена в САЩ и израснала в Обединеното кралство, е "наказана" в Ню Йорк по време на изолацията. "Прекрасното е, че тя просто ми се довери и имахме сделка, според която Сиена не можеше да влиза в къщата шест месеца, докато не завърша проекта“, казва Габи Делал.

Уютният диван Rose Uniacke е облечен в туид в цвят фуксия донегал от Sequana. Използвани са стенни лампи, включително антична ножична лампа и викториански аплик, тъй като таваните са ниски. Килимът е Beni Ourain от Francois Gilles Carpets.

Фермерските маса и столове осигуряват място за събиране в кухнята. Винтидж осветлението е от Vinterior; гама Lacanche; плочките - Bert & May.

Процесът на възстановяване е колкото история за едно приятелството, толкова и за визия и дизайн. "Дадох на Сиена първата й работа точно тук, на моята кухненска маса. Тя никога преди не беше играла и си спомням срещата ни много ясно - беше настинала и носеше кагула и голям стар пуловер и аз се влюбих в нея. Направих първия й филм, наречен The Ride, с Пол Никълс, с когото са деца на мотоциклети, и кариерата й катапултира след това“, казва Габи Делал, която очевидно има око за таланта.

"Винаги има много приятели с кални ботуши и кучета, но по чудо къщата никога не се усеща пренаселена“, заявява дизайнерът.

Външен кът за сядане

Тапети от 1970 г. от Secondhand Rose в Ню Йорк обгръщат банята

Вана от Архитектурния форум стои зад викториански параван, покрит с плат, в ъгъла на спалнята на Милър

Това обаче не е просто преобразяване. Делал, която е посещавала къщата много пъти, познава основите й и може да види истинския й потенциал, първо се заема да изпразни пространството от горе до долу - включително гардероби, кутии, дрехи, шкафове, мебели и матраци. След това масово разчистване тя наема строителни работници, които започват работа по подмяната на всички решетъчни прозорци, къртене на подовете и отваряне на стрехите на нискотаванната спалня на актрисата. Отвън чакълената алея и зоната за паркиране са премахнати, за да се направи място за поетична поляна с диви цветя и проста пътека, минаваща по периметъра на автомобилна алея. Старият гараж е преобразуван в спалня за гости, "много влюбени", които са добре дошли дори когато Сиена е в Ню Йорк (тя наскоро си купи градска къща в Уест Вилидж) или снима.

Столовете Hans Brattrud от палисандрово дърво от 1957 г. се издигат до персонализираната маса за хранене от Pintor. Другото място за сядане е от Howe London.

"Когато се заех с проекта, казах на Сиена, че бих искала да променя всичко - подове, прозорци, врати“, казва Делал, която се занимава с абсолютно всичко - от намирането на доставчици, занаятчии и търговци в Обединеното кралство, САЩ и Турция до подплатяването на пердетата и инкрустиране на овча кожа на детските лега (вж. видеото). "Открих, че хората в интериорния бизнес са просто прекрасни“, казва режисьорът, чиято собствена черна книга с продаващи и доставчици е нараснала през всичките години на правене и продуциране на филми, които са богати на детайли и атмосфера.

Мивка от Архитектурен форум с фитинги Holloways of Ludlow гледа към поляната с диви цветя. Боите са Мадлен от Francesca’s Paints.

В стаята на Марлоу двойните легла са облечени с юргани и възглавници Projektityyny.

Двадесет регенерирани прозореца Crittall намират и купуват от eBay; тъмнокафявите подови дъски от грузинската и викторианската епоха - от Norfolk Antique & Reclamation и други специалисти; перфектните зелени кухненски плочки са Bert & May, черно-бялата Carrara за работните плотове на кухнята е закупена съответно от Retrouvius и Verona Marble, а красивата двойка френски врати, които филтрират светлината по магически начин, са от French House в Йорк. "Всички греди бяха черни, което не мога да понасям. Така че махнахме черното - и сега всичко е много по-меко“, казва Делал, която избира много по-светли, по-отворени пространства с цветове и текстури, които нежно преминават от стая в стая.

Бивша стопанска постройка е превърната в къща за гости. Ретро масата и столовете са закупени от 52 Meters, един от многото антикварни магазини на лондонския Lillie Road. Килимът от телешка кожа от The Rug Company.

Визията на Габи е къща за "добър живот“, а не експонат; дом, който прегръща радостта от живота, щедростта и спонтанността на Милър. "Винаги тук има много приятели с кални ботуши и кучета, но по чудо къщата никога не се усещма пренаселена - можете да се разпръснете във всички различни стаи и да си намерите място“, добавя тя. Делал разработва сложния пъзел в ума си, работейки придирчиво върху всички различни аспекти, прекарвайки часове в избиране на цветни стъклени катедрални панели за вратите (от Lead & Light в Камдън), посещавайки магазина за бои на Francesca, за да намери точно този правилен нюанс на дъвка-розово за кухнята (Madeleines) и в разговори с производители в Турция, които боядисват с растителни материали ретро анадолските килими за спалните и стълбището. Креативност за възхищение на всяка крачка - от кухненските завеси на унгарски райета до поразителния силует на трапезните столове Hans Brattrud от 1957 г. (една от по-скъпите инвестиции). "Работих по проекта в продължение на месеци и разгледах всеки малък аспект - чак до всяка дръжка на врата и всяка панта - защото това е Сиена и аз я обичам“, казва Габи, която превръща голямата всекидневна в трапезария, тъй като Сиена Милър обича да готви.

Джон, сивият любимец, седи под пергола, построена от Ник Скинър, на маса, покрита с покривка от Petersham Nurseries.

Тапетът Coven на Maison C покрива една стена в спалнята на Милър. Табла тапицирана с раиран унгарски лен; одеяло от Hermès; ретро килим Gabbeh от The Rug Company.

Марлоу, 10-годишната дъщеря на Милър (от актьора Том Стъридж), си има табли от уелски плат за одеяла, украсени с овча кожа, руж и маслинено спално бельо, и сенник на прозореца в стил врата на палатка, вместо перде, а Сиена получава голяма вана в спалнята си, тапети Maison C, светлина от стъкло Мурано и наситен лилав винтидж килим Gabbeh. "Това е рай.  Който спи в стаята ми се събужда със сутрешната светлина, филтрираща се през завесите“, казва Милър за пространството, което се отваря към балкон.

Къщата е заобиколена от поляна с диви цветя.

Пейсли шал, закупен от пазара на Портобело Роуд, покрива легло.

От кухнята се излиза към градината

„Имах увереността да си помисля, че ако харесам къщата, тя също ще я хареса, а ако не й харесва, всичко пак ще е страхотно“, казва Делал.

Тоалетната е обвита в смел модел от Fashion Wallpaper. Лампионът е Pooky

Когато Милър идва на посещение след завършването на проекта, Делал е в имота на разсъмване, за да провери дали всичко е както трябва. Още преди актрисата да влезе в къщата, тя остава поразена от гледката към поляната и романтичната пергола. "Не можех да повярвам на трансформацията - знаех, че има огромен потенциал, но когато стигнах до това да видя тази поляна пред къщата, засадена с диви цветя, започнах да плача, спомня си тя. - И всичко това - постигнато за много кратко време. Габи е истински артист. Всичко има история - кухненските шкафове са направени от стари училищни бюра - и истинско усещане за дом - това е артистично убежище, но в никакъв случай не е снобарско. Всеки път, в който съм тук, откривам нови аспекти.” 

В горната част на стълбището е създадена лавица за книги

В стаята за гости на долния етаж двойните легла са покрити с уелски одеяла от The Cloth Shop. Таблата от плат е Criss Cross от Christopher Farr Cloth; ратановият аплик е Pooky.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.