Джейн Фонда стана лице на H&M на 85:

Джейн Фонда стана лице на H&M на 85: "Движи се! Само така ще останеш млад"

Преди точно четиридесет и една години Тренировката на Джейн Фонда излезе на VHS касети. Видеото бързо направи революция в домашния фитнес и създаде културен феномен. Става дума за ежедневната аеробна тренировка на Фонда, крилатата фраза „Почувствайте как мазнините се топят!" и, разбира се, забележителното трико Rainbow Brite и плетени топли гети на краката. „Тренировъчният екип помага, защото превръща ежедневните спортни занимания в специално изживяване!" пише Фонда в едноименния си сборник за фитнес от 1981 г.

 

Оттогава носителката на Оскар не спира да се движи. „Всеки ден, когато слизам от колата, благодаря на богините, че имам силни бедра, и че съм работила упорито, за да поддържам тези силни бедра", споделя с колегите от Vogue Фонда с характерния си дрезгав смях. Но съвсем сериозно, Фонда, която ще навърши 85 малко по-късно тази година, работи усилено, за да остане пъргава. Тя страстно желае да продължи да демократизира фитнеса, така че и другите да се наслаждават на тренировките и да усещат радостта от движението. И за да превърне думите в дела обединява усилията си с H&M за създаването на Move - новият спортен бранд на шведската марка за облекло, който има за цел да направи стилните, функционални и технически иновативни дрехи за тренировка достъпни и едновременно готини.


Декември, 1979 г.

„Харесвам тяхната философия за спортното облекло, защото не става дума само за спорт или атлетика, а за цялостно активен живот, обяснява Фонда, която участва в кампанията на H&M Move заедно с Джакуел Найт, създателят на танцовата хореография за „Single Ladies" и „Formation" на Бионсе. - Става въпрос за движение по начин, който поддържа тялото ви здраво и силно." 

Това е просто още един начин, по който Фонда иска да промени нагласите за това как всички ние преминаваме през живота - особено с напредването на възрастта. В общество, което непрекъснато дава приоритет на младостта, Джейн е реална и силновдъхновяваща визия за жизненост в напреднала възраст: „Можеш да си наистина стар на 60 и можеш да си наистина млад на 85", за което самата тя е живото доказателство. 

Vogue: Поздравления за участието ви в кампанията Move на H&M! Какво ви привлече към това сътрудничество?
Джейн Фонда: H&M Move се фокусира върху това ​​„да накараме целия свят да се движи". Това е нещо, което съм правила през по-голямата част от живота си. Тази философия има изключителен смисъл за мен, защото съм почти на 85 и знам по-добре, отколкото когато бях по-млада, че без значение на колко години сте, кой сте или къде се намирате, трябва да продължавате да се движите по начин, който е подходящ за вашата възраст. Това е абсолютно задължително за да се наслаждавате на здравословен живот.


ЧРД, 84, Джейн Фонда, вечно красивата!


Като човек, който се бори срещу изменението на климата и се заклехте да не купувате нови дрехи, как ще гарантирате, че това сътрудничество е в съответствие с личните ви убеждения?
Преди четири години дадох обет, който спазих: няма да купувам нови дрехи. Просто вярвам, че има твърде много консуматорство и че пилеем твърде много и изхвърляме твърде много. Знам, че много хора, поради най-различни причини, трябва да продължат да купуват дрехи. Ето защо се съгласих да направя колаборация с H&M, но и защото те наистина полагат усилия да се превърнат в устойчива марка. След като ме убедиха, че наистина ги е грижа, се съгласих да си сътруднича с тях, защото е важно голяма компания като тях да бъдат поощрявани да се грижат за устойчивото развитие и опазването на планетата. Те се стремят сто процента от техните материали да бъдат рециклирани или добивани по устойчив начин до 2030 г. и да имат нулеви замърсявания и вредни емисии до 2040 г. И това ме мотивира истински да си партнирам с тях.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.