Следва

Ясновидка или шарлатанка: коя е Джийн Диксън, предсказала убийството на Кенеди и смъртта на Монро

Петъчна доза секс: мамо, искам ТОЗИ италианец

Всъщност искам ТОЗИ, но той е много влюбен

Love преди 1 година

А доколкото знаем Едуардо Скарпета, неаполитанец, не е намерил своята amorata, което е единствената причина да наклоним жаждата си за италианец към него, поне за ден - и този ден е 5 август 2022 г. 

 

Доскоро беше почти непроследимо (интернет се изложи) дали той е например правнук на онзи великия Едуардо Скарпета от Неапол, който живее от 1853 до 1925, актьор и сценарист и има три деца, всички от които се занимават с кино - актьори, сценаристи, режисьори, театрали - но избирахме да приемем, по логика на името и местоживеенето, че най-вероятно да, надявайки се да го видим на живо и погледнем в бадемовите очи, питайки сластно: "Ти не си ли внук на..." - тази възможност отпада, защото скоро нашият Едуардо даде интервю за италианския GQ, в което разказва за мащабите на кино потеклото си - то започва така: "Театърът на поколения е в кръвта му. На телевизията и киното също. Но той никак не бърза. Кариерата на актьор за него е пътуване, на което да се наслаждава, а не гарант за успех..."

Anyways, знаем го от италианския сериал L'amica Geniale, който няма нужда да си причинявате в цялост, но поне в 5-те серии, в които участва Едуардо, а друго за гледане с него са филмите Qui rido io (2021), La donna per me (2021), Carosello Carosone (2021 - най-добрата му главна роля), La tristezza ha il sonno leggero (2020), Capri-Revolution (2018) и Pericle (2016) и сериалите Le fate ignoranti (2022) и Gionatan with a G (2016). Новооткритието на италианското кино е Овен, мургав, атлетичен, къдрав, леко татуиран, скулптурен, много страстен, висок 181, танцува и пее с много хубав баритон - средиземноморец, та дрънка... според актьорския му профил в е-Talenta, агенция, с която работи, напълно окей с голота в работна среда, така че, ако някой има бърза рецепта как да му станем колеги, да звънка.

Преди да ви поканим в галерията горе, където са 50 кадъра на нашия италиански мокър сън vol 2, оставяме този фрагмент от друго негово интервю, с италианския Rolling Stones:

Изглеждаш много балансиран.

Мисля, че съм много фокусиран, защото започнах да играя на девет и тогава реших, че ще правя това през целия си живот, никога не съм имал кризи на идентичността, никога не съм се питал: „Какво правя, та аз съм гимназист?" Никога. Започнах на девет, баща ми ми помогна, а след това завърших гимназия тук, в Неапол, и реших, че имам нужда от арт училище, за да обучавам, и избрах Експерименталния център. Учих с най-голяма сериозност, ходех там всеки ден, правех много малко отсъствия...

Но сега обичаш да конфротнираш директно режисьора, автора, творческия процес, нали?

Ако вярвате в това, и аз вярвам. Аз съм страстен и смятам, че това е страхотно. Така работя.

More Love