Следва

Стрес и хубава кожа - трудна комбинация, но с варианти за справяне

Лайфстайл режимът на Дженифър Лопес, 53, Vol 1. СПОРТЪТ

Бенджамин Бътън, ако беше жена, 53-годишна, с много латино вайб и животински тренировъчен режим, който изглежда ето така >>>  

Celebrity beauty преди 1 година

Тя е една от малкото известни, които откровено казват: "Сега ми е много по-добре, отколкото на 20, 25, 30..."  От толкова горе-долу Джен тренира като звяр, всеки ден без почти никакви изключения, съвпадащо със статута й на superwoman - кариерен, стилов, всякакъв... Няколко думи я описват идеално - амбициозна, постоянна, натурална, огнена. 

Освен интензивните тренировки, самочувствието и красотата са the key да се чувства велико в собствената си кожа (също безпогрешна, между другото). "Жените стават по-уверени, когато остареят“, казва тя пред списание W. "Мъжете на 20 години са много уверени и самонадеяни, а жените са супер несигурни в себе си. Всичко това се обръща: мъжете стават неуверени и смачкани с годините, а жените се чувстват комфортно в собствената си кожа по начин, който ги прави по-красиви." Противопоставящото се на възрастта тяло на Лопес винаги е на върха на пресата и особено в момента, след като се омъжи за Бен Афлек и прекара един страхотен, много фит меден месец по бански и без фотошоп. Е, как го прави?

Следва част 1 от всичко, което знаем за здравословното хранене, упражненията и съня на Джен Лопес-Афлек през компилация от интервюта на певицата през годините, съветите на личния й треньор и събитията, които споделя в социалките си (спойлер: нищо от това не включва чаша кафе сутрин, Мерло вечер, cheat days - с една дума - компромиси) >>>

8-10 часа сън ВСЯКА нощ

Без пълноценен нощен сън, започва да полудява, става свръхемоционална и уморена през цялото време, съответно непълноценна и неработоспособна. "Съвет номер едно, когато ме питат за красота, е винаги да спите достатъчно“, казва Лопес пред InStyle US. "Не мога да подчертая това достатъчно. В идеалния случай бих искала да спя девет или десет часа, но така или иначе винаги се уверявам, че имам поне осем.“ Нейният бивш годеник (от времето на съответното интервю), бившият американски бейзболист Алекс Родригес подвърждава: "Дженифър наистина се придържа към стабилния сън. Спи осем до десет часа, не пие и не пуши. Тя живее много чист живот".

Тренировките са 5 пъти седмично

Лопес описва тригодишното си пребиваване във Вегас (призоваващо я да тренира сутрин и след това да се вихри на сцената през нощта) като периода, в който започва да вижда как тялото й наистина се променя и мускулите стават по-дефинирани. Днес силата и мускулната маса на певицата са от най-привлекателните части на тялото й. Не можем, obviously, да прекарваме няколко часа всяка вечер танцувайки и тичайки на сцена, но за да постигнем поне нещо подобно, задължително първо си намираме идеален личен треньор; Дженифър Лопес има няколко, в различни градове, според това къде живее в различни моменти: Трейси Андерсън е в Лос Анджелис, а Дейвид Кирш - в Ню Йорк. 

Тя признава, че невинаги е лесно да станеш и да отидеш да тренираш. "Много рядко пропускам тренировка“, казва пред US Weekly. "Понякога работя до твърде късно предната вечер и си казвам "Уф, не мога сега да спортувам“, но веднага контрирам тази мисъл: "Просто го направи. Това е само един час - и не си позволявам мързел." Хак, който знаем от Джей, е да тренираме възможно най-рано в рамките на деня: "Колкото по-късно стане, колкото повече неща съм направила през деня, толкова е по-трудно да отида в залата, изморявам се и мотивацията спада - затова тренирам предимно сутрин".


Чисто гола на 53, Дженифър Лопес рекламира козметика


Ето как изглеждат някои от любимите й тренировки (бел.ред. изписваме упражненията на английски, за да намерите по-лесно идеални примери в интернет)

Тренировка за корем (без почивки между сетовете)

Сет 1:

50 hanging ab raises
50 rope crunches
50 incline sit ups с тежести 

Сет 2:
Всичко от първия сет, но с 35 повторения.

Сет 3:
Същото нещо, но този път с 21 повторения.

Lower body тренировка, 5 сета по:

Напади с дъмбели, последвани от коремни преси със същите тежести

Сумо клекове с един дъмбел с повдигане на всеки крак

Лег преса с леко повдигане и стягане на прасците

Упражнения на leg extention машина, последвани от leg curls (и двете с тежести)

Hip thrusts (с щанга), последвани от повдигане на пръсти в изправено положение с гирички в двете ръце


Целулитът на бедрата е всичко друго, но не и проблем, според учените


За дупе

Единият от треньорите на Джей Ло нарича go-to упражнението й за дупе "ход на птицечовка“, което според него е "най-бързата и ефективна тренировка за дупето ви“. И добрата новина е (ако малко и много сте мазохисти), че можете да го правите навсякъде. Друго, на което Дженифър е фен в името на that ass, е 32-минутната тренировка на Дейвид Кирш, която е с ниво на трудност 10/10 и звучи така (всяко упражнение се прави по 2 минути, без прекъсване)

1. Клекове с широк разкрач
2. Обратни напади
3. Планк с ръце върху медицинска топка 
4. Странични lunges
5. Dumbbell Row, последван от Tricep Extension
6. Shoulder Taps (заставате в позиция лицева опора и докосвате всяко рамо с противоположна ръка)
7. Страничен планк
8. Overhead Slams с медицинска топка (в изправено положение и крака на линията на раменете, взимате медицинската топка, задържате я над глава с изправени ръце и я удряте в земята, навеждате се (със стегнат кръст) взимате я и отново...)

9. Ротация на торса с ластик
10. Клекове с ластик и фокус върху бицепса (издърпвате ластика към себе си преди изправяне)
11. Tricep Extensions с ластик
12. Sit-ups с медицинска топка
13. Jackknives с тежести
14. Russian Twists
15. Лицеви опори с глайдер
16. Pike-up планк 


Точният лак за нокти, в който се омъжи Джей Ло, и откъде го купуваме


За ръце

Въпреки че не можем да потвърдим, че това с точност все още е част от спортното ежедневие на певицата, Дейвид Кърш споделя през Self, че е измислял вариации на различни лицеви опори специално за Джей Ло, ето пример:

И много танци...

Poll-dancing, Zumba и всички останали нужни и ненужни танцови тренировки за концерти, турнета и филми. "Танцуването на пилон е супер акробатика; работи за съвсем различни мускулни групи. Хората, които танцуват на пилон правят с краката си хиляди неща, движат се с  главата надолу, оставят цялата тежест на ръцете си… трудно е. Уважавам много пол-танцьорите.“ Джен фрийстайл-ва (в танците) 4-5 пъти седмично за поне час, понякога включвайки и тежести. 


Джейн Фонда стана лице на H&M на 85: "Движи се! Само така ще останеш млад"


С точните хранителни навици, бюти навици, козметика, добавки, диета, задължителни храни и задължително недокосвани храни и напитки от Кралицата-на-това-да-си-на-53 продължаваме съвсем скоро... 

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 1 седмица

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи