Следва

"Идолът" с Лили-Роуз Деп и The Weeknd: какво знаем за най-перверзната любовна история в Холивуд

Завръщането на Мартин Макдона и дългоочакваният "Блондинка": 7-те главни филмa на Венеция 2022

Фестивалът започва днес, 31 август

Movies & TV преди 1 година

В последния ден на август във Венеция се открива 79-ият Венециански филмов фестивал, чиято програма е богата на гръмки премиери и имена. Ето кои са, според нас, най-важните 7 заглавия на тазгодишния престижен форум, чийто очервен килим, разбира се, ще следим също с голям интерес.  

"White Noise", Ноа Баумбах

Филмовата адаптация на сатиричния роман на Дон Делило, който беше включен в класацията на Time за „Най-добрите англоезични романи от 1923 до 2005 г.“, бе избрана за откриващ филм на фестивала. Главният герой на White Noise е професор Джак Гладни (Адам Драйвър), който изучава Хитлер. Постмодерният роман не е лесен материал за киното. Историята е разделена на няколко части, всяка от които описва отделни моменти от живота на героя. В една от тях той научава за предателството на съпругата си Бабет (Грета Геруиг), а в другата се опитва да се справи със страха от смъртта.

"Blonde", Андрю Доминик

Събитийният филм на Андрю Доминик също ще бъде прожектиран като част от състезателната програма. Биографията на Мерилин Монро с Ана де Армас ще се фокусира върху вътрешния свят на легендарната актриса. Ако зрителят вече е оценил външната прилика на де Армас с нейната героиня, то ще можем да разберем доколко актрисата е успяла да се превъплъти в Монро на 28 септември, когато филмът ще премира в Netflix.

„Bones and All“ от Лука Гуаданино

Лука Гуаданино ще покаже още една филмова адаптация във Венеция - новият му филм "Изцяло и напълно" е базиран на романа от 2015 г. Bones and All на Камила Де Анджелис. Жанрът на филма може да се опише като романтичен хорър. В центъра на сюжета е младата Марен Годли, изоставена от майка си. Момичето тръгва на пътешествие до Съединените щати в търсене на баща си и по пътя среща друг изгнаник - Лий (Тимоте Шаламе). Между младите хора пламват чувства, но Марен има тайна: ако някой се влюби в нея, тя изпитва неустоимо желание да го изяде... четете още: Неузнаваем Тимъти в първите кадри от Bones & All, take a look!

"Синът", Флориан Зелер

След наградения с Оскар "Баща" с Антъни Хопкинс, Флориан Зелер се заема със заснемането на последната част от трилогията "Син". Текстовете не са свързани по сюжет, но за да се появи Хопкинс във филма, драматургът специално измисля персонаж за него.

„Don't Worry Darling“ от Оливия Уайлд

Психологически трилър, развиващ се в проспериращ американски град от 50-те години, разказва историята на млада семейна двойка. Джак (Хари Стайлс) е служител в огромна компания и крие от съпругата си Алис (Флорънс Пю) какво точно прави на работа. Момичето не може да контролира любопитството си, но разследването й заплашва с големи неприятности.


Тревожният трейлър на Don't Worry Darling и всичко, което знаем за драмата на годината


"The Banshees of Inisherin" от Мартин Макдона

Любимото актьорско дуо на Мартин Макдона, Брендън Глийсън и Колин Фарел, играят най-добри приятели в много компрометирана връзка. Ирландия по време на гражданската война се превръща в символичен фон на събитията. Последният филм на Макдона, 3 Billboards Outside Ebbing, Missouri, излезе преди 5 години, превръщайки Banshees в една от най-очакваните премиери на предстоящия фестивал.

"The Whale", Дарън Аронофски

Адаптацията на аплодираната от критиката сценична пиеса на Самюъл Д. Хънтър е друг акцент на Венеция 2022. Брендън Фрейзър играе мъж на средна възраст, Чарли, който губи семейството и любовника си, заради когото изоставя жена си и детето си. В опит да се справи със загубата, той се обръща към натрапчиво преяждане. Достигнал 270 килограма, той решава да промени живота си и започва да се опитва да се събере с дъщеря си.  

More Movies & TV