Следва

Fenty Beauty пусна гланц за устни, досущ оцапани с кетчуп

Целият лайфстайл режим на Дженифър Лопес, 53, vol 2. ДИЕТАТА

7 чаши вода на ден поне, никакви неорганични неща, моркови, кофеин и какво още е отговорно за тази фигура... 

Celebrity beauty преди 1 година

Ако спортният й режим - жестоко стриктен, изморяващ само при четене - е причината да се чувства спокойна, ментално здрава и уверена (целият е ТУК), то в храната се крият тайните на младостта и красотата й по нейните собствени думи. 53-годишната Джей Ло е същински войн, стоик, звяр в целия си лайфстайл режим - сън, диета, тренировки, здравословни навици, което ни кара, преди да опишем подробно диетата й с всичките големи Да-та и Не-та, да надзърнем в наталната карта на тази жена >>>

Най-важни, що се отнася до физиката, здравето, постоянството, навиците, ежедневната рутина, движението и енергията, са 1-ви и 6-ти дом. 1-ви дом е домът на зодия Овен и на мъжката планета - Марс: той отговаря за тялото, външния вид (тук се намесва и асцедентът), активността, движението, спорта, силата, устремеността, а 6-ти дом, домът на Девата, управлява нагласите към здравето, рутините, които изграждаме, отношението към тонуса, чистотата и полезността на навиците, постоянната и методична работа върху себе си. В 1-ви дом Джей Ло има Лъв, което образува съвпад със Слънцето й (на 1 градус), което носи много огън, амбиция, сила, вяра в себе си, припознаване на мотивите, за които 1-ви дом отговаря (описани по-горе) като истинска част от Аз-а, неизменна и задължителна за самочувствието. В 6-ти дом Дженифър има Стрелец на критичния 29 градус - това носи устременост, дълбочина в материята на дома, истинско потъване в нея и приемане на това, за което 6-ти дом отговаря, като житейска философия, като висша цел и нужда от менталното и духовно себеизразяване (неприятият градус говори за ексцесии и вманиачаване, ако тази енергия не се "менажира" правилно). Асцедентът на Джен е Везни, което говори директно през прекрасните й Венерени закръглени форми, сексапила, класическата красота, стремежа към поддържане на младостта и постоянните вложения във външния вид; във 2-ри дом, дома на храната, е отново Лъв - силна амбиция и воля, но и огромно желание за удоволствие, споделеност и специалност при всяко хранене, ето как, в конкретика, изглежда това >>>

От пандемията насам, певицата удвоява ангажимента си към фитнеса и диетичната си стратегия, въпреки че напрегнатият й график се пръска по шевовете. "Тя се нуждае от наистина добро гориво за всички неща, които прави“, казва един от нейните треньори Трейси Андерсън пред People през 2016 г. "Всичко, което яде е органично и всичко е много добре обмислено, с баланс на много висококачествени протеини и много хранителни вещества ... Всичко задължително прясно."

През годините научаваме все повече за диетичните предпочитания на Дженифър и някои от правилата, които тя спазва, за да остане във форма. През 2019 г., например, тя и красавецът Алекс Родригес (бившият й) привлякоха вниманието, когато обявиха, че ще намалят захарта и повечето въглехидрати от диетата си в едноседмично предизвикателство. Знаем, че тя обича да яде органично и посещава фитнеса редовно, но ето и всички други тенденции, които знаем за J.Lo:

7 чаши вода всеки ден: Това е много H2O! Според един от треньорите на Дженифър, Дод Ромеро, суперзвездата пие вода през целия ден. "Минимум седем чаши на ден“, казва Ромеро пред US Weekly. Нуждите от хидратация на всеки човек са различни, но нашите експерти по хранене препоръчват поне 2 литра вода всеки ден."


Стрес и хубава кожа - трудна комбинация, но с варианти за справяне


Захранване с постни протеини: Тъй като е известно, че яде само органични храни, не би трябвало да е изненада да чуем, че Дженифър пропуска преработените продукти. Ромеро споделя, че нейните основни източници на протеини са яйчен белтък сутрин и пуешко бяло месо, пиле, говеждо и много зеленолистни. Тя също така яде основни храни като сьомга за хранителни вещества омега-3 и "шепа" ядки всеки ден за здравословни мазнини. 


Не забравяйте тези витамини, слабо познати, силно значими


Яденето на листни зеленчуци и кръстоцветни зеленчуци: Чиниите на Дженифър са пълни с неща като зеле, броколи и спанак редовно, но има и зеленчуци, които избягва. Ромеро казва пред US Weekly, че клиентката му избягва зеленчуците с по-високи количества естествено срещаща се захар, включително моркови и царевица.

Много въглехидрати: Не всички въглехидрати са лоши! Някои от любимите здравословни въглехидрати на Джей Ло включват сладки картофи, кафяв ориз, киноа и овесени ядки.

Ето и пример за дневно меню:

Закуска

Дженифър често започва деня си с шейк и/или вода с лимон. Нейното любимо смути включва горски плодове, гръцко кисело мляко, канела, мед, кубчета лед, струйка пресен лимонов сок и лъжица протеин на прах. Хапването е овесена каша с пресни горски плодове и със сигурност никакво кафе, ако не е безкофеиново.  "Не съм пила кофеин от години“, каза тя веднъж пред People. 

Обяд

За обяд Дженифър избира салата с поне сто зеленчука, а основата са зеле, препечени тиквени семки, натрошено кесо, смлян шалот и дресинг, направен с лимонов сок и необработен зехтин, оттам нататък добавя например сьомга, броколи, чушки, тиквички и капка винегрет. Като цяло "стои далеч от преработените храни и получава хранителните си вещества от натурални източници“, казва Ромеро.. За да подхранва натоварения си график, J.Lo винаги се грижи да има силно протеинов обяд: "Протеинът е моето предпочитание, когато започна да изпитвам cravings. Белтъците засищат и ме държат сита по-дълго. И са страхотно гориво за мускулите." Любимите й източници на протеини включват яйчен белтък, бяло пуешко месо, пилешки гърди, хранено с трева говеждо месо и риба като сьомга и лаврак, богата на омега-3. И много ядки. 

Междинните хранения на Джен се придържат към диетата й на растителна основа: "Обичам да релаксирам с децата си след тренировка и да споделям здравословната храна с тях. Винаги нося в себе си плодове и зеленчуци, за да имам нещо за хапване между храненията.“ (Ето какво е постоянно в този Birkin...)


Хара хачи бун ме - ядеш само донякъде или как да отслабнем по японски


Вечеря

Ако си е вкъщи, Джей Ло вечеря около 18:30 часа. Нейната вечеря обикновено се състои от постни протеини с повече зеленчуци и сложни въглехидрати като кафяв ориз, сладки картофи или киноа. Киноата е като ориза и боба, с които съм израснала, казва тя. - А аз харесвам свинско и пилешко - особено пуерторикански!“ Например, пилешки гърди на скара със сотирано брюкселско зеле и печен ямс.

Когато е навън, J.Lo знае как да сканира менюто за най-добрия избор: "Повечето ресторанти предлагат здравословни, нискокалорични ястия, така че внимавам за неща в менюто, които отговарят на начина ми на живот. Обикновено поръчвам салата или малко риба със зеленчуци. И се уверявам, че пия много вода по време на хранене.“

Десерт

J.Lo със сигурност знае как да хапва максимално здравословни, питателни храни, но не е за пълното ограничаване от всичко. "През годините научих колко е важно да поддържам по-здравословна диета, но все още ям някои от храните, които обичам, но в умерени количества. Не се лишавам.“ Основните сладки удоволствия на Джей Ло включват шоколадов сладолед, бисквити с шоколадови парченца, някои торти...

 

И танцува докато готви...

  

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя