Следва

От нас едно подкрепящо Да!

Олив Юниак вдигна сватба в розово на Острова - пищност, артистизъм и интелигентни правила за един великолепен празник

Докато планират лятната си сватба в Лондон, Олив Униаке и съпругът й Дейн Енсли си поставят седем „задължителни условия за готина сватба", до едно изключително полезни, освен приятни. 

 

All fashion преди 1 година

„Номер едно: вървете заедно по пътеката", казва булката пред Vogue. „Номер две: без класическа „седяща" вечеря. Номер три: никакви телефони. Номер четири: пазете всичко в тайна от всички до опоследния момент. Номер пет: постоянно вълнение. Номер шест: осигурете най-добрите диджеи и музика - по-добра, отколкото някой някога е чувал в клуб. И накрая, номер седем: снабдете гостите с всичко, от което могат да се нуждаят, така че да не им се налага да си тръгват", добавя Олив. „Искахме да направим нашия сватбен ден възможно най-нетрадиционен."

„Обслужването на хора е част от работата и на двамата - на мен като агент и на Дейн като специалист по психично здраве - и ми се иска да вярвам, че сме доста добри в това, казва бившата филмова продуцентка, която живее с Дейн в Ел Ей. - Просто нямахме търпение за нашия сватбен уикенд, бяхме толкова развълнувани да видим как различните ни групи приятели се събират заедно. Половината гости на сватбеното тържество дойдоха от Америка и това ни трогна до сълзи. Беше толкова невероятна вечер, изпълнена с хора, които означават изключително много и за двама ни." 

Олив Юниак, дъщеря на видния предприемач и математир Роби Юниак и доведена дъщеря яна Розамунд Пайк, е агент на WME, най-старата агенция за таланти в света, основана през 1898 г. Сред клиентите й са Дев Хайнс, Риз Ахмед, Теса Томпсън, Оскар Айзек и стотици други звезди от филмовия и музикален бизнес, както и издатели, режисьори и продуценти от цял ​​свят. Тя среща Дейн, който е основателят на Reconstruction Unlimited - компания, проектираща терапевтични екосистеми, пригодени за хора, засегнати от психични заболявания, разстройства, злоупотреба с вещества и поведенчески проблеми - през 2015 г. на вечеря, организирана от нейната приятелка Гала Гордън. 

Светските хроникьори разказват, че Дейн е реагирал мигновено след първата среща, канейки Олив на уж приятелска вечеря още на следващата вечер. Тя първоначално остава с впечатление, че ще вечерят с група приятели, но всъщност са само двамата (до ден днешен той твърди, че няма представа, че е бил разбран погрешно.) Следва връзка от разстояние, като двойката прескача между Лондон и Ню Йорк (където са домовете им по онова време), Дубай (където Дейн работи персонално с клиент когато двамата се срещат за първи път), или „навсякъде, където могат да се видят" в ранните дни на тяхната романтична приказка, преди в крайна сметка да започнат съвместния си живот в родния на Дейн Лос Анджелис.

Темата за брака изниква спонтанно в разговор миналата година, докато си поръчват храна за вкъщи и междувременно играят на табла (въпреки че точно при такъв сценарий Дейн планира да предложи брак). Когато играта приключва, той й задава заветния въпрос и й показва снимка на пръстен с френски дизайн от 30-те години на миналия век, по който Олив припада от възхита в магазин за ретро бижута в Япония две години по-рано. „Той ми обръща много повече внимание, отколкото показва", разказва днес Олив. Двамата решават да запазят щастливата новина в тайна, докато не пристигне пръстенът - тогава и двамата са в Ел Ей, за да отворят изящната кутийка заедно. Минават няколко седмици преди да кажат на приятелите и семейството за годежа си. 

За да дадат начало на тържествата, проведени през първия уикенд на юли, Олив и Дейн организират интимна вечеря в любимия си лондонски ресторант St. John. Приятел на двойката ги изненадва с мариачи група, а тържествените речи са произнесени в малките часове - включително импровизирано приветствие от булката в 1 сутринта.

Тъй като избира ярко розова сватбена рокля, Олив предпочита цвят слонова кост за вечерята. След първоначалното си безрезултатно търсене на рокля, булката привлича Моли Годард да прекрои много обичаната черна пола от тюл на майка й в кремава тафта. Годард знае, че Олив търси „едновременно спортно-елегантен и модерен" външен вид, така че изработва подходящ плетен бралет, който пасва перфектно с обеците на Alex Jefford и обувките, плод на скорошната колаборация между Роузи Хънтингтън-Уайтли с Джия Боргини. „Бях заобиколена с приятели и хора, които познавам - много специален момент за мен", казва булката.

В самия ден семейният дом на Олив в луксозния лондонски квартал Пимлико изглежда като „най-специалното място, което изобщо сме могли да изберем, разказва булката. - Никъде другаде нямаше да намерим тази енергия и широта, никъде другаде по света", добавя тя. Двойката разменя обети на 30-минутна церемония, наречена „празник на любовта" - от другата страна на пътя в църквата „Свети Габриел" в Пимлико. Дев Хайнс изсвирва кратка импровизация на пианото, докато двойката „спринтира" по пътеката заедно. Междувременно невероятният женски хор Deep Throat Choir се грижи да „няма нито миг тишина" и се присъединява към гостите обратно в къщата за празненствата след церемонията.


Девонте Хайнс - Blood Orange

Единствената по рода си сватбена рокля на Олив е проектирана и изработена от базираната в Лондон дизайнерка Моли Годард. Вдъхновена от роклята на Raf Simons за Dior, носена някога от Марион Котияр, булката иска одеждата да грее в ярко розово. „Просто исках да съм вярна на себе си, казва Олив за неочаквания си избор. - Хареса ми идеята, че всеки участник в тържеството ще блести в ярки цветове, включително и аз."


Гала Гордън


Олив Юнияк с баща си Роби Юнияк и Розамунд Пайк


Дуа Липа в Bottega Veneta

Въпреки че булчинската й визия е ясна, процесът по изработване на мечтаната рокля на Олив не върви съвсем гладко. Когато платът пристига в Лондон шест седмици преди сватбата, се оказва дефектен. Не само това, той не можеше да бъде заменен - Пиерпаоло Пичоли от Valentino бе използвал последния топ от желания нюанс в своята колекция есен/зима 2022 г., казва булката. В крайна сметка Олив се спира на по-светъл нюанс - въпреки че се придържа към обувките Prada, чиито цвят е съобразен с оригиналната идея. Като мил жест на компенсация Пичоли и екипът на Валентино предоставят на Олив ярко розов костюм с кроп топ, които да носи за приема си.

На тържествата са сервирани маргарити и мартини за welcome drink, докато Barrafina приготвя крокети с шунка и сирене, гигантски ястия от паеля и барбекю зеленчуци на скара, всички сервирани в градината и двора. Отново пренебрегвайки условностите, Олив и Дейн за кратко се оттеглят в стаята си, за да презаредят и да хапнат в леглото. „Това бе единственият ни момент на спокойствие", казва булката през смях.

Сетове от много диджеи, включително Джо Годард и Софи Кристъл, държат гостите на дансинга до малките часове, с дегустация на торти Colin the Caterpillar, домашно изпечени лимонови тарти, гъби Виктория и емблематичната шоколадова торта Nemesis на River Café за всеки, който се нуждае от енергиен тласък. Най-издържливите гости са сюрпризирани с доставка на чийзбургери и пържени картофи от McDonald's в 1 сутринта. „Дръпнахме щепсела в 5 ч. на другия ден, наснимахме се всички и изритахме приятелите си през вратата", смее се симпатичната новобрачна двойка. 

More All fashion