Следва

Недостиг на модели ли е фактът, че Джиджи Хадид е корица на Vogue, отново

Прави като кюнец или в цвят: как изглеждат най-модерните дънки за Есен 2022

Любовта към дъките е извънсезонен феномен

All fashion преди 1 година

Обожаваме дънки! Прелитайки с поглед над гардеробите си, отчитаме минимум 25%-но присъствие на деним неща в тях. Първоначално предназначени за златотърсачи и миньори, чието облекло трябвало да бъде особено издръжливо, тези панталони от грубо тъкан памук, десетилетия след измислянето им са не само част от ежедневния гардероб, а „нещото номер едно“ в него. Дънките винаги са в тенденциите и все пак, само определени модели получават титлата "най-модерните" всеки следващ сезон. Ето кои са фаворитите сред ДЪНКИТЕ за Есен 2022 (четете още: Доземи: как изглеждат най-модерните палта за Есен 2022) >>> 

През последните няколко сезона стилът от 2000-те управлява модната сцена: горнища с реглан ръкави, "отровни" гланцове за устни и, разбира се, панталони, поли и деним с подчертано ниска талия. Но, модата е циклична: нещата, които едва успяваме да забравим, се завръщат като най-горещите тенденции на предстоящия сезон. След кратък тайм-аут, високите дънки се завръщат: видяхме много и на модните подиуми по време на ревютата Есен/Зима, и на стрийт стайл арената в последните месец-зва. Най-популярната кройка в случая е правата, за което викаме три пъти Ура! Този тип модели визуално прибират талията, подчертават красиво бедрата и удължават  краката. Друг приятен бонус на правите дънки с висока талия е „ефектът на плоския корем“. При шиене на прави дънки, горната им част е така моделирана, че излишната материя да не се събира около талията. Именно заради нея в дънките често се появява „коремче“, което всъщност е оптическа измама, която дължим на специфичната кройка и което в случая с правите просто го няма.  

Друга голяма тенденция е цветният деним. Разбира се, сините и черните дънки са задължителен елемент в гардероба: те са основата, която върви с всичко. Ако обаче вече имате класически модели, разгледайте по-внимателно по-ярките. Лилав, зелен, жълт и розов деним са в тенденцията на есента. Тези дънки перфектно се комбинират с бяла тениска или риза или ярък контрастен топ. Друг готин трик за Есен 22 е цветният деним от горе до долу. Съчетаваме зеленикав деним горе със същия долу и можем да сме сигурни, че нещата ще са в десетката. Изобилието от предложения по магазините гарантира възможността да направим дънки-есента си цветна и свежа. Единствен проблем - догодина няма да е същото.

Друг хак - не се притеснявайте от детайлите - денимът за идния сезон е бъбрив - украсен с капси, с декоративни шевове, с вложки и кръпки. Стига да е точният за фигурата, той ще пасне добре на стила ви, дори и да е лаконичен иначе.   

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.