Следва

Родният модел Мартин Мартинов ще се яви на конкурса за красота Мистър Свят в Сеул

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Обожаваме Balenciaga преди, сега и особено следващата есен. Това е мода от...

All fashion преди 14 години

1. Balenciaga есен-зима 2010-2011

Обожаваме Balenciaga преди, сега и особено следващата есен. Това е мода от уникален и оригинален ум, който черпи идеите си от индустриалните, научни и компютърно-генерирани възможности на 20-ти век.

В различни ръце тази колекция може би би поела пътя към научната фантастика или клиширани форми на футуризъм – но това е точно това, което Balenciaga не е.

Комбинирайки нови технологични средства и традиции Ghesquière създава една много парижка, дамска, оптимистична колекция, точно от днес.

Дори и да се съмняваме в носимостта на някои дрехи, модата има нужда от експериментатори като него, за да върви напред.

2. Marc Jacobs селектира различни модели за ревюто на Louis Vuitton



Марк Джейкъбс направи нещо, което виждаме прекалено рядко по модни ревюта. Селектира модели на различна възраст, с различни килограми и произход за ревюто на Louis Vuitton, което се проведе миналата седмица в Париж.

„Дизайнерите винаги обясняват как шият за жени, но на ревютата им няма момиче над 20 години”, казва Марк.

„Този път реших да избера просто жени, които са секси – по-млади, по-възрастни, слаби, пълни, от всякакъв етнос.” Сред моделите бяла 31-годишната Летисия Каста, 46-годишната Elle Macpherson, Лара Стоун на 26, ангелите на Victoria’s Secret  Адриана Лима и Александра Амбросио на по 28.

3. Последната колекция на Алекзандър МакКуин



След като миналата седмица в Париж бе показана пред ограничен кръг от зрители последната колекция на Алекзандър МакКуин, завършена малко преди смъртта му на 11-ти Февруари, тя бе наредена в шоурум.

Ето и видео показващо детайли, които не се виждат на снимките от ревюто, като обувките с пера и уникалните принтове по роклите.

Работата му беше наистина невероятна!

4. Дона Каран иска модна революция



Дизайнерката смята, че цялата система в модата трябва да се промени и че хората са готови за това.

Според нея клиентите трябва да пазаруват дрехи, които всъщност са създадени за този сезон, а не за следващия, като напълно се премахнат колекциите pre-fall и resort, защото просто няма нужда от тях.

Вярно е, че обикновено докато дойде есента, вече ни е писнало от тенденициите й, защото ги показваме и говорим за тях от месеци, но дали един дизайнер ще успее да промени цялата система сам?

И дали клиентите ще успеят да се наложат? Любопитни сме.

5. Новото видео на Лейди Гага и Бийонсе



Нещата най-накрая си дойдоха на мястото в новия клипа на Лейди Гага и Бийонсе ‘Telephone’.

Лейди Гага отново си е Лейди Гага – скандална, провокативна, на границата на всичко нормално и отвъд нея с аутфити от предпазни ленти, вериги, очила от цигари и т.н, за разлика от предната им дуетна песен, където Гага стоеше толкова изкуствено и не на място, че чак ни подразни.

За Беийонсе можем да кажем само едно – дивата си е дива!

 

More All fashion