Следва

Ваканцията на известните: Ирина Шейк и Брадли Купър, да живее възродената любов!

Лошата принцеса: цялото интервю на Меган Маркъл за The Cut, пропито с драма и надежда

Дълго, но си заслужава 

Celebrities преди 1 година

Меган Маркъл (тук бихме добавили някакво определение като "най-проблематичната личност на десетилетието ни", "най-обсъжданата жена на поне два континента", "най-смелата" такава и всички те биха били верни, но просто не знаем в какво определение да я вместим) е корица на новия брой на The Cut. Следва цялото интервю, което се опитва, почти пропагандно да реабилитира, осветли и омекоти образа на лошата принцеса. Вътрешният поглед към новия й живот е много интересен, не с всичко сме съгласни и жертвените елементи дразнят на моменти, но това е ТЯ, Меган Маркъл >>>

Условията са подходящи за откровения. Прекрасен августовски ден в Монтесито, ние сме в красивата всекидневна на красивия й дом. Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, оживено 3-годишно дете със ситни рижи къдрици, идентични с тези на баща му, се вмъква в стаята, настоявайки "Мама“ да чуе сърцето му с дървена играчка стетоскоп. Той стои с изпъкнал корем, докато майка му, Меган, убедително се радва, когато чува туп-туп, туп-туп в гърдите му. Арчи се кикоти и, доволен, веднага тръгва обратно.

Меган, отпусната в уютно кресло, обгръща с поглед дома си, който е с равномерена температура, висок таван, осеяна от слънцето и перфектна градина с бели ружи, и което е по-важно- той е нейн. Невидима ръка е запалила свещ с аромат на розова вода на марката Soho House (основателят, Ник Джоунс е неин приятел от "много преди да срещна Хари“, казва тя) и този аромат изпълва въздуха, смесвайки се с нежните тонове на фламенко китара, носеща се от колони. След това, в помеждутъците на разговора, Меган се обръща към мен и се навежда напред, за да попита заговорнически: "Искаш ли да знаеш една тайна?“ Оглежда се, уверявайки се като се уверява, че никой (а и кой би могъл?) не подслушва. След това със свръхсекретен тон прошепва "Връщам се… в Instagram“, със светнали и дяволити очи.


„Тя скри подарък от саудитския принц“ - нови сензационни разкрития за Меган Маркъл в книгата на Том Бауър


„Тя държеше на най-скъпото и кръсти сина си на комикс“: 5 нелицеприятни факта за Меган Маркъл от новата книга на Том Бауър


Звучи все едно е трол: предоставянето на дребна подробност с такава важност изглежда сякаш Меган, която е толкова нападана от медиите, им го връща, или поне само малко. Но, както бързо разбирам, това всъщност е новина. Преди тази глава от живота й, преди всички трудности, които произлязоха от брака й с херцога на Съсекс и, заедно с него, британската монархия, тя беше просто Меган Маркъл, жена с превъзходно облекло и умерено популярен начин на живот, представен в блога й The Tig. Тя се радваше на 3 милиона последователи в Instagram, с които споделя ключови моменти от живота си: йога, храна, походи с приятели, нейното гонче Гай... Феновете я виждаха как посещава събития с колегите си от Suits и благотворителни гала вечери в Soho House в Лондон и Торонто. Тя управляваше този акаунт години наред, преди да срещне Хари, но след годежа им контролът върху нейния Instagram беше само едно от нещата (заедно с The Tig, паспорта й и свободата да отваря собствената си поща), от които се отказва. Обичах да споделям живота си с хората, казва тя, но обичах Хари повече. "Беше голямо приспособяване - огромно приспособяване да преминеш от този вид независимост към различен живот“, казва Меган.


Красотата на Меган Маркъл струва 8 000 лева на месец, но нищо хубаво на този свят не е евтино


На Меган е разрешено да се присъедини към Хари, Кейт и Уил в предварително съществуващ акаунт, @KensingtonRoyal, върху който тя няма контрол. Има буквално структура, според която, ако искаш да пуснеш снимки на детето си като член на семейството, първо трябва да ги дадеш на Royal Rota“, медийният пул на Обединеното кралство, обяснява тя. Обикновено снимките свършваха в медиите, преди тя да успее да ги публикува. Това не се харесва на Меган, предвид обтегнатите й отношения с британските таблоиди ("Момичето на Хари е [почти] направо от Комптън“ е начинът, по който Daily Mail я представя на британската публика), и особено след като тя скоро щеше да има собствено дете, което трябва да защитава. „Защо да давам снимка на моето дете на хората, които наричат децата ми с думата N, преди да мога да я споделя с хората, които го обичат?“ - пита тя, все още разстроена. "Обяснете ми какъв смисъл има това и тогава аз самата ще играя тази игра.“

През април 2019 г., един месец преди раждането на Арчи, Меган и Хари пускат свой собствен Instagram, @sussexroyal, който достига 1 милион последователи в рамките на шест часа. От своя страна те отказват да играят "играта на размяната“: съобщават собствените си новини, публикувайки снимки, които понякога дори не стигат до Кралската рота. Малко след като официално се оттеглят от кралските си задължения, те закриват @sussexroyal. (Защото вече не могат да използват royal в брандирането си.) По-късно, в интервю за Fortune, Меган заявява, че не планира да се върне в социалните мрежи - постоянният тормоз е твърде голям. Така че това разгласяване, освен че заслужава да стане новина, е символ на напредък: доказателство, че тя и Хари са стигнали до края на цялата драма, която определяше последните им три години.

"Особено сега, когато излизат Archetypes“, казва тя, насочвайки разговора към причината, поради която изобщо се е съгласила да даде интервю. Archetypes, подкастът, на който Меган е домакин, е първото, дългоочаквано предложение от серия ключови сделки, които двойката сключи през 2020 г. с Netflix и Spotify. Всеки епизод я включва в разговор с известни приятели, обсъждайки начините, по които жените са несправедливо етикетирани - преживяване, отбелязва Меган, което е преживяла и за което най-накрая е готова да говори. Прогресът обаче е поредица от стъпки напред и скокове назад. По-късно Меган ще сподели, че вече не е сигурна дали наистина ще се върне в Instagram.

Въпреки че е медийно обучена и след това минава кралска школовка и понякога разговаря, сякаш има малък продуцент в мозъка си, който я насочва какво да казва на този етап, след кралския период, вече няма нужда да се въздържам. Отваря широко дверите, водещи към към живота й; както всяка жена, чийто феминизъм е изкован в ерата на girlboss, тя е поела юздите на трудностите и ги е превърнала в победи.

Пътуването на Меган от момиче на късмета в "Сделка или не“ до принцеса прилича на приказка или най-малкото на звездна романтична комедия, но не отнема почти никакво време, за да се превърне в сюжет за политически трилър от средата на 90-те . Сватбата през 2018 г., която прилича на роман в няколко тома, е последвана от година на тайни преговори с 1200-годишната институция, наречена Фирмата или по-право: Короната, по време на които двойката моли за помощ за облекчаване на влошаващото се психично здраве на Меган. Когато тези разговори не довеждат до нищо, следват още по-тайни разговори с мрежа от богати и могъщи приятели, които водят до бягство на остров Ванкувър за шестседмична ваканция, която се превръща в нещо много по-трайно. Оттам херцогът и херцогинята на Съсекс, Хари и Меган, правят изненадващо изявление, че ще се оттеглят от ролята си на старши членове на кралското семейство. Това става в публикация в Instagram, изпълнена с толкова скрит контекст и значение, че MI6 може да я използва за обучение по декодиране на съобщения.

Техните приети условия за напускане (или "Megxit“, за да използваме термина, който вестниците предпочитаха, въпреки че Хари го смята за женомразко) предвиждат, че двойката повече няма да се подвизава под името на кралицата, повече няма да има право да използва обозначението на HRH, и ще харчи свои лични пари (въпреки че принц Чарлз им предоставя известна финансова помощ за първата година). Оставени са без публично финансиране, за да поддържат както живота си, така и сигурността, а в пресата току-що е изтекла информация за местоположението на крайбрежния дом, в който са отседнали. До март 2020 г. пандемията е в ход и се говори за затваряне на канадско-американската граница. Двойката забелязва тайнствени мъже на лодки, които ги наблюдават от водата.

Въпреки че Меган никога не се е срещала лично с Тайлър Пери, той протяга ръка, когато тя и Хари се женят, за да й каже, че се моли за нея "и че разбира какво означава това“, спомня си Меган, имайки предвид символичната тежест на тяхната сватба , "и че той може само да си представи какво е било“. Той също така казва на Меган да се обади, ако някога има нужда от подкрепа или съвет. Отнема й много време, за да го направи, признава тя. Но щом се случва, му разказва всяка подробност от положението им в Канада. "Понякога можете да разкажете историята на живота си на непознат в самолета, а не на някои от хората, които са най-близо до вас“, казва тя. "И в сюжетен обрат, който може би никога няма да осмисля напълно“, Пери й предлага един от домовете си - изцяло защитена къща в Бевърли Хилс, пълна с всичко, нужно за сигурността им - и става в много отношения причината Меган и Хари да започнат новия си живот в Южна Калифорния.

Но тя вече разказа всичко това в интервюто за Опра, напомня Меган с твърда усмивка и махване с ръка, което сигнализира, че е време да продължим напред. През март 2021 г., година след като заминават за Америка, Меган и Хари слагат край на слуховете за Мегкзит. Те участват в специално интервю с тяхната съседка и съмишленичка Опра Уинфри, което привлича 17 милиона зрители. По време на 85-минутното специално издание тя хвърля бомби: за това, че Чарлз не приема телефонните обаждания на Хари, за разговорите в двореца, където някой (все още неназован) се тревожи колко тъмна ще бъде кожата на Арчи. Тя уточнява, че именно Кейт Мидълтън я е разплакала заради момичешките рокли на цветя, а не обратното, както писаха таблоидите по-рано. Кошмар, свързан с изтичане на информация и множество премествания, расизъм срещу бебето й. Това определено не прилича на приказка, но разкриването на всичко е техният начин да потушат пожар, който не могат така или иначе да контролират, и да подпалят нов.



Първият ми поглед към Меган в тази нова глава от личния й роман е как тя е приклекнала на входа, обвила ръце около черния си олтар, Пула (Сетсуанска молитва за дъжд и късмет, и спомен за ранната й среща с Хари по време на бурния роман на двойката през 2016 г.). Входните врати на къщата й са широко отворени, както и вратите, водещи към задния двор. Тя стои и се усмихва топло, блясъкът на зъбите й се съревновава само с блясъка на перфектно фризираната й коса. Осветени от късната сутрешна светлина в сцена, която прилича на кинематографичен интериор. Обзавеждането е дело на Нанси Майерс, Town & Country, Goop и Architectural Digest, които правят същинска естетска оргия и създават перфектното място за живот в Калифорния. Тя разтваря широко ръце и ме прегръща. "Влез“, казва и ми прави знак да се присъединя към нея на една от многото тераси.

Къщата в Монтесито е онова нещо, което ви кара да си спомните, че невъобразимото богатство всъщност е нечия ежедневна реалност. Домът напомня на класическа тосканска вила, лозе в Напа и поддържан кънтри клуб в Бевърли Хилс, декориран с деликатно подбрани крайбрежни тонове за непринудено излъчване - домашният еквивалент на милиардерите, облечени в деним. Намирането на къща, където да започнат новия си живот, не е лесно, казва Меган. "Търсихме в този район“ - тя има предвид Монтесито, крайбрежното селце на север от Лос Анджелис - и тази къща продължаваше да се появява онлайн при търсенията ни.“ Отначало те се съпротивляват да отидат на оглед. "Нямахме работа, така че просто нямаше как да дойдем и да видим тази къща. Не беше възможно. Това е същото като когато бях по-млада и разглеждах витрините - все едно не искам да отида и да гледам всички неща, които не мога да си позволя. Това не ми помага да се чувствам добре.“

В крайна сметка отиват да разгледат къщата и почти веднага се влюбват. (И тъй като сега имат доход под формата на отчетена сделка със Spotify за 25 милиона долара и сделка с Netflix за 100 милиона долара, това вече е по възможностите им.) Меган спира, за да посочи две масивни Сюсиански палми... "Едно от първите неща, които мъжът ми видя, когато се разхождахме из къщата, бяха онези две палми. Виждате ли как са свързани в долната част? Той казва: "Любов моя, това сме ние.“ И сега всеки ден, когато Арчи минава покрай тях, той казва: "Здравей, мамо. Здравей, татко.“ Обикалят само малка част от площта, когато казват на агента по недвижими имоти: "Трябва да вземем тази къща“. Няма значение как изглежда отвътре. Меган махва небрежно към имота, от кокошарника през къщата с басейна до основната къща. В крайна сметка те го закупуват за 14,65 милиона долара. "Направихме всичко възможно, за да получим тази къща. Тя обляга глава назад и оставя слънчевите лъчи да проникнат в порите й. "Защото влизаш и се отнасяш…“ Тя поема дълбоко въздух през носа си и издишва през устата си. "Радост. Лечебно е. Чувстваш се свободен.”

Дори ако тя и Хари са се оттеглили от кралските си задължения, Меган все още е много наясно, че хората я виждат като принцеса. "Важно е човек да бъде внимателен с това, защото - дори в интервюто с Опра, бях наясно с факта, че - има малки момичета, които ме виждат и те просто ахват: "О, Боже, това е истинска принцеса.“ Но нейните амбиции за себе си (и за малките момичета, които я гледат) са повече от това да се омъжи за човек с положение. "Просто гледам всички тях и си мисля, че всяка жена има силата да създаде живот, по-велик от всяка приказка, която някога сме чели. Нямам предвид това от гледна точка на "Можеш да се омъжиш за принц един ден“. Искам да кажа, че можеш да намериш любовта. Щастието. Можеш да се изправиш срещу най-голямото препятствие и след това да намериш щастието отново.“ Четете още: Три години от сватбата на Меган Маркъл и принц Хари: трогателни цитати от двойката


Жестовете на Меган в интервюто с Опра: Пинокио или Ариел


Жестовете на Хари в интервюто с Опра: гняв, страх, и мълчание


Хари на Меган сега е в тъмносини спортни шорти, тениска и без обувки, се появява от вътрешността на къщата, за да каже здрасти. Изправям се, веднага разбирайки объркването, което Меган трябва да е изпитала, когато за първи път срещна кралското семейство. Трябва ли да му стисна ръката или да се поклоня, или да направя реверанс, или да поздравя? Да го наричам принц Хари, или бившият принц Хари, или херцогът, може би сър, господин - чакайте, той има ли фамилно име? Сякаш за да предотврати всякакви опити да правя реверанс, Хари протяга ръка, за да стисне моята и ме приветства с добре дошла в дома им. "Много е красиво," уверявам го, без да го наричам по никакъв начин; "Сега ремонтираме разни неща, тръби, то е цяла епопея сама по себе си“, обяснява Хари, леко раздразнен.

Ден преди това, докато Меган прави фотосесията за този брой, Хари е оставен на произвола на съдбата: "Вчера те нямаше около десет часа“, учудва се той на жена си. "Кажи й първото нещо, което каза, когато се върна снощи“, казва той, обръщайки се към мен. "Тя каза: „Аз не съм модел.“ "Аз си казах "Не, ти си, разбира се, че можеш да бъдеш модел.“ А тя отвърна: "Аз съм майка!“ И това е все едно да кажеш: „ Можеш да бъдеш и двете“, казва Хари, печелейки си толкова много точки.



През октомври 2020 г. двойката стартира Archewell, популярна компания за популяризиране на техните нови занимания. Досега има три подразделения: организация с нестопанска цел ("която представлява състрадание в действие“, според уебсайта); Archewell Productions, която наблюдава сделката с Netfliх и Archewell Audio, които наблюдават сделката със Spotify. Двамата управляват Archewell от общия си домашен офис, по-специално от два плюшени клубни стола, поставени един до друг зад едно бюро, обърнати към стаята като тронове. "Повечето хора, които познавам, и много от семейството ми не могат да работят и живеят заедно“, казва мимоходом Хари, докато надниквам в командния център. Той изтъква семейството с драматично въртене на очи. "Всъщност е наистина странно, защото изглежда като голямо напрежение. Но просто ние се чувстваме естествено и нормално.“

Седмицата, в която ги посещавам, нещата в Archewell са особено натоварени. В допълнение към пътуването на Хари до Африка (от името на благотворителната организация African Parks), Меган стартира Archetypes, който излъчва първия си епизод в Spotify на 23 август. Предстои още едно пътуване, за което двамата ще говорят на няколко благотворителни събития в Обединеното кралство и Германия, включително едно за подготовката на Invictus Games, спортен турнир за ранени ветерани, основан от Хари през 2014 г. След цялата драма изглежда, че са проектирали точно работата, която са искаха да имат като кралски особи, но не им беше позволено. "Мисля, че винаги сме знаели, че първите няколко години от създаването на този нов живот от нулата ще бъдат най-натоварените, ” казва Хари. "Е, така е при всяко начало“, намесва се Меган. "Изграждахме бизнес. По време на локдаун." И тогава Хари се намеси: "С всичко сме натоварени. Ако направиш нещо, те критикуват. Ако не направиш нищо, пак критикуват. Много е, но…”, Меган добавя: "О, и наред с всичко това родих бебе, някак между другото“, шегува се Меган. (Дъщеря им Лилибет се ражда през юни 2021 г.)



Досега има създадени няколко реализации от Archewell. Първият обявен проект е документална поредица зад кулисите за Invictus Games, която все още не е видяла бял свят. Меган работи върху Pearl, анимационен сериал за 12-годишно момиче, което "встъпва в собствената си сила“, като пътува във времето, за да се срещне с важни жени от историята, но Netflix го прекратява. "Не можеш да направиш много, когато една компания и подразделение променят плановете си“, казва тя. "И също така не можеш да направиш много, когато, дори да смятат, че проектът е страхотен, медиите ще го представят, сякаш това е само мой проект.“ Междувременно Archewell претърпява промяна в ръководството.

Според съобщения в Los Angeles Times, има атмосфера на нетърпение около този документален филм на Netflix, по-специално, и около това, което двойката ще произведе като цяло. Опитите да се научи какви биха могли да бъдат тези нови проекти или какви са плановете им, се посрещат с институционална параноя от екип, който отговаря на запитванията на пресата, сякаш защитава ядрени кодове. Контактът с неодобрени служители предизвиква страх и подозрение, конфронтация. Въпроси за слухове за проекти - например документални сериали от типа "У дома с Меган и Хари", зад които се твърди, че е прикрепена режисьорката Лиз Гарбъс, и кадри, заснети от екипи оператори, които са забелязани да следват двойката наоколо - се посрещат с половинчати отговори, обвити в тайнственост и смяна на темата. Самата Меган излъчва спокойствие, посреща ни безпроблемно, с широко разтворени ръце, символизиращи любов; лицето й улавя проблясъка зад завесата, докато автоматът зад нея затръшва вратата.

Двойката директно разбива слуховете за риалити шоу, както в изявления пред медии, така и в разговоа с мен. "Но - обяснява Меган - има разлика между исторически документален филм и документален филм, базиран на реалността. Частата от живота ми, която не успях да споделя, която хората не успяха да видят, е нашата любовна история“, казва тя, след което цитира това, което според нея е краят на речта, която изнася на сватбата си, за "ясното съзнание, че преди всичко любовта побеждава“. Тя добавя: "Надявам се това да е чувството, което хората изпитват, когато видят част от съдържанието или проектите, по които работим.“

"Зрителният ти контакт е добър," внезапно казва тя. „Ти като че ли гледаш в душата ми.“ Извинявам се със заекване. "Аз го усещам добре. Толкова съм развълнувана да говоря.“

Меган е родена и израснала в Лос Анджелис, а майка й, социален работник, живее достатъчно близо, за да може да я посещава редовно и да изпълнява активно и ангажирано задълженията си на баба. Питам дали Хари се чувства изолиран без семейството си наблизо. "Е, вижте, и двамата изграждаме своя общност“, отговаря тя. "Нямаме много приятели тук.“ Освен че са нови хора на ново място, те се нанасят по време на COVID, когато всички са изолирани. Те създават нещо ново заедно. В момента те се опитват да научат Арчи на обноски. ("Винаги му казваме: „Маниерите правят мъжа мъж. Маниерите, маниерите, маниерите, маниерите, маниерите.“) В един от тези уроци Меган си спомня нещо, което е научила в ранна възраст от майката на приятел: Солта и пипера винаги се поднасят заедно: "Никога не отиваме никъде един без друг. Това сме аз и Хари. Ние сме като солта и черния пипер. Винаги се движим заедно.”

Хари играе поло с Los Padres в Санта Барбара. Те прекарват времето си със сплотена група приятели, които обядват и вечерят в домовете си, включително бившата гримьорка и предприемач Виктория Джаксън, която се превръща в близък приятел и "сигурно пристанище“. Те се запознават чрез друга близка приятелка, Глория Щайнем. Джаксън изобретява "грима без грим", прави цяло състояние от продажбата на продуктите си на QVC през 80-те години и има обширно ранчо близо до Санта Барбара, което дава под наем на Меган за фотосесията. Меган отпразнува 41-ия си рожден ден там през август. Децата отиват да погалят мини-прасетата на Джаксън, Хари веднъж поправя една от пръскачките й и, разбира се, Джаксън разказва историята си в предстоящ епизод на Archetypes. "Просто искам искрено да се покажа пред света“, казва Джаксън защо тя отваря дома си за Меган толкова свободно. "Да мога да ги изведа от къщите им, защото им е сложно да отидат където и да било. Знаете какво имам предвид? Моля, не издавайте адреса ми." Тя се смее и след това въздъхва. "Надявам се, че публиката ще намали поне за малко натиска, защото те са наистина добри хора.“

Няма нищо, което да потвърждава удовлетворението, че си на „правилното място“ повече от едно пътуване обратно до мястото, което си напуснал. През юни двойката присъства на някои от събитията за платинения юбилей на кралицата в Лондон. Това е първото им появяване на публично събитие заедно с останалата част от кралското семейство, откакто напускат. Докато е там, Меган тихомълком се занимава и с по-лични въпроси, връщайки се в бившата им резиденция, Frogmore Cottage, за да опакова някои вещи. Вилата все още е тяхна и е останала почти непокътната, откакто я напускат. "Връщаш се, отваряш чекмеджетата и виждш дневник, чорапи, такива неща...“ Синьо-белите ленени панталони, които носи днес, всъщност са взети от вилата: "Това са панталони за 30 долара от Боден.“ Беше "сюрреалистично“ да се върне направо в живота, който изгражда в тази вила. Там са всички неща, които е взела от стария си апартамент в Торонто и едва успява да ги разопакова: диван, плакати с произведения на изкуството, които е събирала, пътувайки с приятели, опаковани в "добрите стари рамки Ikea“.

Ремонтът на дома е болезнена тема както за двойката, така и за британските таблоиди. Те са критикувани, че са използвали прекомерна сума от средствата на данъкоплатците, 2,4 милиона британски лири, за надстройките на дома, който им е даден. (Публичното финансиране на кралското семейство е един конфликт толкова стар, колкото тиарата с бандо на кралица Мери, която Меган носи в деня на сватбата си.) Заглавие след заглавие подсказва, че ремонтите са по-екстравагантни, отколкото всъщност са. Никога например не е имало йога студио с плаващ под, никога златна или медна вана; няма специално крило за майка й... (Оттогава до днес вече са се изплатили разходите по обновяването.) Четете още: Хари и Меган, "облекчени и доволни“, върнаха дълга за ремонта на имението си

"Бях актриса“, казва тя. "Цялата ми работа беше: "Кажи ми къде да застана. Кажи ми какво да кажа. Кажи ми как да го кажа. Кажете ми какво да облека и аз ще го направя.“ Всеки филм за американска жена, която в крайна сметка става принцеса, има ключова сцена, в която тя си мисли, че върши работата правилно, просто като е себе си, но тогава някой по-възрастен кралски член й изнася реч за дълга и приличието. Цитирам конкретно реплика от филма "Принцът и аз“. Тя не го е гледала. "Да. Това би било наистина полезно. Това би бил много ключов урок, който трябваше да науча преди всичко това“, казва тя, не съвсем саркастично. Според нейния собствен анализ проблемите произтичат от това, че е американка, не непременно черна американка, обяснява тя. Желанието й да задава много въпроси и никога да не се занимава с нещо, върху което не може да има контрол, изглежда нарушава негласна социална норма.

Преекспонирането на ремонта е само част от некоректното отразяване в пресата - видовете заглавия и "уж“ верни новини, които водят до влошаване на психичното й здраве. Двойката решава, че ако таблоидите се чувстват свободни да ги атакуват "под прикритието на обществения интерес“, защото животът им е финансиран от данъкоплатците, тогава те просто трябва да премахнат финансирането от данъкоплатците от уравнението, обяснява тя. Предлагат на "фирмата“ (Короната) да им бъде позволено да работят, все още от името на монархията, и да правят свои собствени пари. "Тогава може би целият шум щеше спре“, казва Меган за техните разсъждения.

Те също така смятат, че е най-добре да изоставят Обединеното кралство (и британската преса). Готови са да отидат в почти всяка държава, Канада, Нова Зеландия, Южна Африка, навсякъде. "Всичко само… защото само със съществуването си разстройвахме динамиката на йерархията. Така че казахме "Добре, добре, нека да се махаме оттук“. Радвам се,“ споделя тя, вдигайки ръце в престорено поражение. Меган твърди, че това, което са искали, не е "преоткриване на топлата вода“ и изброява шепа принцове, принцеси и херцози, които имат точното споразумение, което са искали. "Това, независимо от причината, не е нещо, което ни беше позволено да правим, въпреки че няколко други членове на семейството правят абсолютно същото.“ "Защо мислите, че е така?", питам. "Защо?“ - казва тя веднага в отговор със зареян поглед, който подсказва, че трябва да разбера, без да се налага да ми отговаря.

Може да се окаже, че самата причина, поради които тя е смятана за глътка свеж въздух отначало, а след това за свръхнов тип кралска особа (друга раса, разведена, самоизградила се милионерка) само подчертава начините, по които монархията става неуместна за по-младото поколение - и още по-лошо, начините, по които тази институция е дълбоко погрешна (и расистка). Причината може да е защото е черна. Или може би това се дължи на факта, че Меган, която се шегува, че "дори кръвната ми група е А-положителна“, не би се отказала от контрола върху собствения си имидж и този имидж има потенциала да бъде твърде голям бранд. Може би, докато Хари се бори от нейно име с таблоидите, всичко това започва да напомня твърде зловещо за принцеса Даяна. Или може би защото по времето, когато среща Хари и се омъжва за него, тя вече е напълно оформена американска жена: самоусъвършенствана, самосъздадена. Тя има желания и армия от фенове. И въпреки че е добра актриса, работата, в която е най-добра, е да си пожелае живот само за себе си и да го получи. Този специфичен тип много американска амбиция просто не е наистина съвместим с това да бъдеш принцеса. Въпреки че е съвместим с настоящия й живот, който изглежда е най-добрият от всички: дворец в по-добър климат, все още считана за кралска особа, като същевременно има свобода от кралското семейство, статут на знаменитост, съседка с мини-прасета.

Въпреки че това не е планираният първи проект, Меган се радва, че подкастът е нейното повторно представяне. "Толкова е истинско“, казва тя. "Чувствам се различно. Чувствам се по-ясно. Сякаш отново преоткривам гласа си. И вече мога да го използвам." В основата си Архетипите (лозунгът: "Не вярвай на този тип“) е начинът на Меган да се бори с въпроси, които са я измъчвали лично: защо на определени жени им се лепят етикети и защо се тиражират лъжи. Първият епизод, който дебютира под номер 1 в Spotify, е разговор с нейната приятелка Серина Уилямс за амбицията. Те говорят за скорошното обявяване на пенсионирането на Уилямс и как Меган никога не е смятала, че амбициозността е нещо лошо, докато не започва да излиза с Хари. Това е разговор, който варира между "откровен или планиран“. В следващите епизоди тя ще се рови в етикети като Old Maid, Dragon Lady, Bimbo, Crazy, Angry Black Woman, Bitch и Slut. Тя е приготвила убийствени гости: Констанс Ву, Issa Rae, Lisa Ling, Margaret Cho и Ziwe.

В собствения си живот отговорът на Меган се опира на всички положителни неща, които нейната история символизира. Тя разбира какво означава издигането й за чернокожите британци, за които тя е знак за напредък, и за жените, които виждат в нея работеща майка и глашатай на проблемите, които ги засягат. Въпреки че избягва да чете новини за себе си, Меган знае, че хората я възприемат по този начин. Тя си спомня момент от премиерата в Лондон през 2019 г. на новата версия на "Цар Лъв“. "Току-що бях родила Арчи. Беше толкова жестока глава от живота ми. Беше ме страх да изляза.” Член на актьорския състав от Южна Африка я дръпва настрана - "погледна ме и все едно ме заля светлина. Той каза: "Просто искам да знаеш: когато се ожени за това семейство, ние се радвахме по улиците по същия начин, както когато Мандела беше освободен от затвора.“ Разбира се, тя знае, че не е Мандела, но може би дори фактът, че ми споделя тази история е своеобразен начин за защита, защото ако сте символ на всичко, което е добро и милосърдно, как може някой да ви намира за неподходящ, как може някой да ви мрази?

Резултатът от опитите винаги да прави и казва правилното нещо е впечатлението, че тя непрекъснато се самоконтролира и на подсъзнателно ниво се притеснявам, че думите, които пиша за нея, ще бъдат изтълкувани погрешно и грубо, злонамерено също. През октомври 2021 г. компанията Bot Sentinel публикува проучване, което установява не само, че пресата около Меган е непропорционално негативна, но и че 70 процента от омразните публикации за нея идват от само 83 акаунта, които достигат до 17 милиона потребители на Twitter. Чудя се дали е изпитала облекчение от това: след е систематично поливана с помия, тя най-накрая има доказателство, че е била тормозена, но също така, че това е дело на малка група хора. Всъщност няма значение какво прави; тя все би предизвикала тази омраза.

По някакъв начин Арчи знае, че майка му е пред портата на предучилищната му градина, преди учителят дори да я отвори, за да го пусне вкъщи. Той е толкова развълнуван да я види, повтаряйки „Мамо, мамо, мамо“ с тихия си глас, докато тича към нея, че оставя кутията си за обяд на земята. Тя го грабва в голяма прегръдка, толкова искрена и емоционална, че и двамата затварят очи.

Меган е израснала много близо до баща си Томас, пенсиониран осветител, който дава на Меган нейната холивудска закваска, но тя се отчуждава от него основно след сватбата. (Той не присъства.) И всяка дребна пукнатина в някогашната им връзка бива разгласявана шумно, често от самия него. След сватбата в The Mail on Sunday изтича прочувствено писмо, което Меган пише на баща си, в което го моли да спре да говори с репортери. Меган завежда дело за нахлуване в неприкосновеността на личния й живот и го печели, въпреки че защитата, изправена срещу нея, я обрисува като пресметлива и манипулативна. Когато питам за това, Меган не остава дълго в тъгата си; вместо това тя използва случая, за да обсъди как токсичната таблоидна култура е разкъсала две семейства. "Хари ми каза: "И аз загубих баща си в този процес.“ Четете още: Томас Маркъл: "Обичам дъщеря си, но не се гордея с човекa, в който се е превърнала"

Пътуването с кола обратно до къщата им е много натоварено, продиктувано от капризите на малкото дете. Арчи иска сам да свали прозореца, но не и докато не стигнем до конкретен огромен плет, който той незнайно защо предпочита. Оценяваме дали е имал добър ден в училище, четейки писмо от неговия учител и се опитваме да разберем дали е изял сандвича си на обяд (не го е направил). Решаваме въпроса за смяната на фланелката в средата на деня. "Защо се страхуваш от височини като самолет?“ пита Арчи и това води до разговор за важността да бъдеш смел. Ако той забрави да каже моля или благодаря, Меган му напомня за маниерите, които правят мъжа мъж. На светофара тя бърка в багажника и изважда чисто нова черна раница и я връчва на своя охранител, за да я даде на бездомен мъж на ъгъла. Те учат Арчи, че някои хора живеят в големи къщи, други в малки, а някои си нямат дом.

По-рано в разговора ни за нейните цели и за живота, който създава тук, тя отбелязва как, ако Арчи беше на училище в Обединеното кралство, никога нямаше да може да го вземе или остави на училище, без това да прерасне в папарашка снимка. "Съжалявам, имам проблем с това. То не ме прави обсебена от личния миживот. Прави ме силен и добър родител, защитаващ детето си“, казва Меган. Засега, въпреки че две майки от Монтесито, които чакаха пред училището, прекъсват разговора си, за да ги огледат, Арчи е просто веселото дете, което носи прясно набрани плодове на своите съученици и се наслаждава на играта в междучасието.

Спираме до къщата и Арчи изскача. Хари приключва телефонен разговор, докато Арчи се хвърля в краката му. Лилибет, намръщена, с бдителни яркосини очи, е изведена от бавачката си. Тя е малка и също е джинджър-рижавелка, и когато в стаята има малък човек, който не се усмихва, това е рефлекс да направиш всичко, за да го забавляваш. Хари започва да танцува на собствения си бийтбокс, а Меган се навежда и се присъединява, а след това и аз се улавям, че го правя, докато тя не се усмихва криво и всички осъзнаваме, че е малко странно да се свързваме с нея по този начин.

Завършваме визитата във всекидневната, където е разположен огромен роял, който Тайлър Пери й подарява за новия дом. "Напишете саундтрака на живота си“, казва им той. "Интересно е, никога не ми се е налагало да подписвам нещо, което ме ограничава да говоря“, разкрива тя, докато ме повежда към вратата. "Мога да говоря за цялото си преживяване или да не го правя.“ Защо тогава не говори? "Все още се лекувам“, отвръща ми тя. Чудя се дали, като се има предвид всичко, което е оставила зад себе си сега, тя смята, че има място за прошка между нея и нейните кралски роднини, а и собственото й семейство.



"Мисля, че прошката е наистина важна. Отнема много повече енергия да не простиш“, мъдро отвръща. "Но са необходими много усилия, за да простиш. Наистина положих активни усилия, особено като знаех, че мога да кажа всичко“, въздъхва тя, гласът й е пълен със смисъл. И тогава замълчава, вдишва, усмихва се, издишва и просължава: "Имам много какво да кажа. Харесва ли ти това? Понякога, както се казва, мълчанието също е част от песента.”

И тогава, бързо и решително, сякаш това е моя идея, разговорът приключва. Меган поставя кошница в ръцете ми: рог на изобилието от плодове и зеленчуци от тяхната градина и буркан със сладко от Lili Bunny Garden + Larder (тя прави етикетите в Etsy). Усмихва се и помахва, докато излизам през вратата, чудейки се дали по някакъв начин не съм пропуснала всичко, което се опитваше да ми каже.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 час

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.