Следва

Михаил Горбачов отлетя при Раиса. Човекът, който промени света, го напусна на 91

Новата Таргариен: най-важното за звездата в "Домът на дракона" Мили Алкок

Докато всички обсъждат сериала „Домът на дракона“, Мили Алкок, която играе ролята на младата престолонаследничка Ренира Таргариен, набира все по-бърза популярност

 

Celebrities преди 1 година

Веднага след премиерата името на актрисата зае първите места в заявките за търсене в Google (потребителите се интересуваха особено от нейната възраст). Мили е на 22 години, родом от Сидни, зодия Овен, а пълното й име е Амелия Мей Алкок. "Домът на дракона" е първата роля от световен мащаб в нейната кариера. Събрахме някои факти за изгряващата звезда.

Семейството й не е свързано с шоубизнеса

Актрисата има двама братя, но никой във фамилията не се занимава с творчество: Струва ми се, че интересът към актьорската професия се дължи на факта, че останалата част от семейството ми се интересуваше от нещо съвсем различно. Всички говореха за ръгби, така че страстта ми изглеждаше нелогична.

Желанието на Мили да стане актриса се проявява рано: на шестгодишна възраст тя за първи път се появява на сцената като Червената шапчица в местна театрална постановка.

Край с училището на 14

Като тийнейджърка Алкок се появява в малка роля в австралийския телевизионен сериал Wonderland. След това участва в още няколко телевизионни проекта, както и в реклами на KFC, Cadbury chocolate и други. Момичето ходи на училище, специализирано в актьорско майсторство, но в последната си година там напуска заради главната роля в сериала "Пианино" (Upright). Всъщност ултиматумът тогава е: или напуска училище, защото трябва да снима в продължение на три месеца, а от учебното заведение намират отпуска за твърде дълъг, или трябва да остане и да завърши обучението си. Мили признава, че „не се е поколебала нито за миг“, правейки избора между роля и диплома:

Знаех, че тази възможност ще ми даде много по-ценен опит от един лист хартия, наречена диплома. Не можех да откажа, не можех и да се оставя на страха и безпокойството да не завърша училище да ме завладеят.

За ролята в „Пианино" Мили получава първото си филмово признание - наградата на Кастинг Гилдията на Австралия в номинацията „Изгряваща звезда“. В момента се снима втори сезон на тв-сериала.


Тим Минчин и Мили Алкок в Upright 

Работи почасово в ресторант

Когато Алкок разбира за кастинга на HBO за House of the Dragon, тя живее на тавана в къщата на майка си, ходи на прослушвания в Австралия и мие чиниите в близък ресторант, за да печели допълнително пари.

Преминава кастинга за "Домът на дракона" дистанционно

Прослушванията започват през ноември 2020 г. Мили не отлита за кастинга, а изпраща два свои видеоклипа на продуцентите - така наречените самотестове. След тях актрисата е одобрена, което научава няколко седмици по-късно от своя агент.

Никога не съм допускала, че ще ми се случи. Замръзнах, поех дълбоко дъх и попитах приятеля си: „Имаш ли вино?“ После се обадих на мама. 

Мили описва с удоволствие първата си реакция на новината. Тогава тя дори не си и  представя, че е възможно да получи една от главните роли. Всъщност дори не е чела сценария. Актрисата признава, че не е посмяла да се зарадва до самото начало на снимките, от страх да не изплаши късмета. Когато договорите са подписани, Мили се мести от Сидни в Лондон, където се провеждат снимките. 

Не е гледала Game of Thrones преди кастинга

Преди кастинга Мили не е запозната с оригиналния сериал - когато той излиза на екран, тя е само на 11 години. След като получава ролята в "Домът на дракона", прекарва по шест часа дневно в библиотеката, изучавайки световете, създадени от Джордж Мартин, а също така спешно гледа "Игра на тронове" - осем сезона за две седмици: Бързо станах фен, при това върл. 

Вдъхновява се от Кейт Бланшет и Одри Хепбърн

По думите на мис Алкок, докато работи върху ролята, тя не се съсредоточава върху това как Емилия Кларк, с която неминуемо ще бъде сравнявана, играе Денерис Таргариен в "Игра на тронове". Всъщност Мили търси и намира други източници на вдъхновение: Кейт Бланшет в „Златният век“ и Одри Хепбърн в „Римска ваканция“.

Струва ми се, че ако беше възможно да се обединят тези две героини, това щеше да е Ренира. Тя е остроумна и дръзка, но трябва постоянно да играе, все пак изпълнява царска роля. Вижда се обаче, че дълбоко в себе си тя се чувства доста неудобно на това място.


Мили Алкок в "Домът на дракона"


Мили Алкок и Емили Кери в "Домът на дракона"

Изглежда подчертано по-млада от годините си

Според Мили това я различава от "идеалните хора от Холивуд, които изглеждат на 25 на 17-18". Тя, напротив, обикновено е възприемана като по-млада от реалната си възраст, в което Мили вижда някои недостатъци:

Хората понякога не ти отдават нужното уважение, защото смятат, че си твърде млад. 

С голяма степен на вероятност можем да допуснем, че, освен на миловидното, малко ала Пипи дългото чорапче излъчване, усещането за крехка детска възраст при мис Алкок се дължи и на миниатюрния й ръст - 157 см.

Интересува се от фотография

Алкок нарича киното своя основна страст, на второ място е фотографията. Тя се "харесва" с това си хоби по време на локдауна, а на нейната страница можете да видите доста приятни градски пейзажи, заснети собственоръчно. 

Някой ще погледне например снимката ми на деца в Париж и ще каже, че композицията е грешна. Но аз вярвам, че красотата е в грешките, в тях има живот. Способността да контролирам картината и да предизвиквам определени чувства с нея е това, което ме интересува. 

Умело крие личния си живот

Журналистите все още нямат информация какво се случва в личния живот на изгряващата звезда - тя не казва и не пише нищо в социалните мрежи по тази тема. Дори за семейството на Мили има много малко информация в медиите: известно е, че родителите й са разведени, а  майка й работи в областта на електронната търговия.

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.