Следва

We Love: тази рокля на Готие върху Мариакарла Босконо във Венеция

5 златни правила при избора на чанта - семпла, недекорирана, в спокоен нюанс и още

И не става дума за цената

All fashion преди 1 година


Prada, Есен/Зима 2022/23

Да откриеш и инвестираш в артикул, който изглежда "скъп“, е сериозна мисия. Има толкова много подходи към този труден процес, че не е никак трудно да пропуснете нещо важно, което да опропасти целия резултат. Така че, в този материал систематизираме правилата, които да ви ръководят в сложната материя да купите нещо, което наистина има стойност, без обезателно да струва между 4 и 7 000 лева, колкото е цената в началото на новия сезон на наистина скъпите дизайнерски чанти. Защото подобна находка носи удоволствие, внушава отношение и отлично познаване на материята. Това важи особено много за аксесоарите, които силно привличат вниманието и често коварно издават истинската си стойност. Ето как да намерите чанта, която изглежда по-скъпа, отколкото всъщност струва. Тайната е в точно 4 прости съвета.

Минимум декорации

Първото и най-важно правило: „скъпата“ чанта няма много декорации. Естествено, винаги могат да бъдат включени перли, мъниста, апликации или бродерия. Но бъдете готови за факта, че те ще разкрият реалната стойност на вашата чанта (и дори визуално ще я „намалят“). Така че е по-добре да се въздържате от тези "екстри", като се съсредоточите върху текстурата на кожата, велура или текстила, от които е направена чантата.


Coperni, Есен/Зима 2022/23

Красив силует

Друг признак за „скъпа“ чанта е спокойният, многофункционален нюанс. Например, класическото черно или тъмно кафявото. Бежово, сиво, тъмнозелено или винено също ще свършат работа. Но е по-добре да се въздържате от неонови цветове: те, разбира се, са тенденция, но е малко вероятно да играят във ваша полза, особено поради способността им да привличат вниманието към недостатъците в производството и основния материал на чантата. Неутралните тонове, напротив, ще отклонят вниманието от това.

Качествен обков

Качеството и външният вид на фитингите е точно това, което често издава евтините аксесоари. Твърде много блясък, малки драскотини, поизлющен цветен филм - това са само част от недостатъците, които могат да развалят цялото впечатление. Преди да купите, опитайте се да разгледате по-отблизо циповете, закопчалките и другите метални детайли: те са много по-важни, отколкото изглежда на пръв поглед.


Bottega Veneta, Есен/Зима 2022/23


Miu Miu, Есен/Зима 2022/23

Текстурата на основния материал

Най-важното, на което трябва да обърнете внимание, е текстурата на материала, от който е ушита чантата. Кожа (или еко кожа), велур или текстил. Не трябва да е прекалено гланц или дори лак: гланцът изглежда добре само върху наистина скъпи материали. Матовата текстура винаги печели: дори евтина чанта ще изглежда по-благородно така и точно към това се стремим.

Проста форма

„Колкото по-просто, толкова по-добре“ е основното правило при избора на аксесоари, което се отнася и за формата. Простите геометрични чанти са най-доброто решение във всяка ситуация: те изглеждат „скъпи“ от всеки възможен ъгъл. Правоъгълни и трапецовидни, удължени "пликове" или седловидни - това е вечната класика. Всякакви опции с неправилна форма са сложни, причудливи, трудни за съчетаване и често издаващи, че става дума за евтино упражнение по мода. 


Proenza Schouler, Есен/Зима 2022/23 

More All fashion