Следва

Жените художници. Нови хоризонти между двете световни войни

DAY 1 на 79-ия Филмов фестивал във Венеция - червен килим с Катрин Деньов, Джулиан Мур и другите

Прозирно-черна вечер 

Movies & TV преди 1 година

По-хладен от всякога, филмовият фестивал във Венеция бе открит снощи, на 31 август, с обичайния червен килим. Кръстница на фестивала е Росио Муньос Моралес, режисьор на 79-ото издание е Алберто Барбера, а председател на журито - Джулиан Мур. Всички готови, следователно, на червения килим в 19 часа "дефилираха" най-важните живи личности в киното. Прожекциите и филмовите премиери на най-стария филмов фестивал, който съществува, започват днес, а откриването се състоя от вечеря и връчване на Златния лъв за цялостно творчество на Катрин Деньов.


Катрин Деньов в Saint Laurent

Сред най-очакваните звезди на филмовия фестивал във Венеция, който продължава от 31 август до 10 септември, са Тимъти Шаламе, Кейт Бланшет, Тилда Суинтън, Ана де Армас, но преди всичко Хари Стайлс и Флорънс Пю заради главните им роли в "Не се тревожи, скъпа“, режисиран от Оливия Уайлд - ще си подадат ли ръка Хари и Оливия? Сами ли ще дефилират? Всяка изненада е добре дошла. Това е що се отнася до международните звезди, а кои италиански знаменитости очакваме? "Местните“ състезатели в надпреварата за Златния лъв тази година не са малко, петима: Джани Амелио, Емануеле Криалезе, Сузана Никиарели, Лука Гуаданино и Андреа Палаоро плюс екипите от актьори, които са включили във филмите си.


Завръщането на Мартин Макдона и дългоочакваният "Блондинка": 7-те главни филмa на Венеция 2022


Една от основните тенденции на този червен килим са черните и полупрозрачни материи. И червеното. Джулиан Мур е в доста смела рокля Valentino, състояща се от черно боди и полупрозрачна пола и пелерина, изцяло бродирани с пайети. Тенденцията за прозрачни материи е подкрепена от Мариакарла Босконо в кутюр Жан Пол Готие от Глен Мартенс и Джоди Търнър-Смит в Gucci, а самата Катрин в Saint Laurent, както Ема Чембърлейн в Valentino и Пикси Лот в гащеризон Giorgio Armani са яркочервени - ето ги, както и всички останали от DAY 1 на 79-ия Венециански филмов фестивал >>>


Джулиан Мур във Valentino

Мариакарла Босконо в Jean Paul Gaultier Couture от Glenn Martens

Джоди Търнър-Смит в Gucci

Ема Чембърлейн в Valentino,


Пикси Лот в Giorgio Armani

 

 


Барбара Палвин в Armani Privé и Дилън Спраус


Росио Муньос в Armani Privé


Грета Гервиг


Изабели Фонтана в Layla LineТеса Томпсън в Armani Privé


Мелани Лоран в Gucci


Грейс Елизабет в Alberta Ferreti


Алесандра Амброзио в Ermano Scervino

Хилъри Клинтън и Дарио Франческини

Рафи Касиди

Ноа Баумбах и Грета Геруик

Директорът на фестивала Алберто Барбера и Джулия Барбера

Chantal Sciuto

Роберта Армани

Мартина Ферагамо

Елиза Седнауи

Зион Морено

Томаза Джованони Отавиани и Ренато Брунета

Лейла Хатами

Виктория Маграт

Саул Нани

 

Мадисин Риан

Одри Диуан

Валентина Сампайо

Реге Пейдж

 

 

Кристиан Лобутен и Мелита Тоскан

Грета Феро

Адам Драйвър

Матилде Джоли

More Movies & TV

10 важни неща, които научаваме от новия документален филм за Джон Галиано „High & Low“

Movies & TV преди 3 седмици

Модата никога не е претърпявала такива възход и падение, колкото при Джон Галиано. Новият документален филм High & Low показва драматичния живот на Галиано, с по-малко известни подробности за живота и кариерата на дизайнера, показвани в ефир преди много години.