Следва

Невероятното завръщане на легендата: Линда Еванджелиста, 57, звезда на Седмицата на модата в Ню Йорк

Fendi, RESORT 2022 - скучничка

Индиго и идиотски кокчета 

Runway преди 1 година

Тъкмо след втората си колекция висша мода за Fendi, Ким Джоунс пуска своето най-фокусирано върху търговията на дребно предложение за римската къща от пристигането си в нея. Но не го наричайте предварителна колекция. "Вместо да правим предварителни колекции, ние правим големи изложбени колекции и след това капсулни, което са различни неща“, обяснява той. "Решихме да инвестираме повече в действителните, пълни колекции, които имат много по-голяма видимост и на които клиентите могат да се насладят на преживяването.“

Досега, казва той, това е работило. Чантата Fendi First, чиито 25-ти рожден ден той и Силвия Вентурини Фенди празнуват с тази колекция, се появи на рафтовете миналата седмица и вече е продадена в хиляди бройки. Обувките с F-ток са "голям хит“. Говорейки за първата си "капсулна колекция“, която пристигна в магазините през зимата на 2021 г., Джоунс е здраво закопчал бизнес шапката си. Като човек, който произвежда повече сезонни колекции за Fendi и Dior, отколкото може да преброи страничен наблюдател, той е безспорно воден от продажбите.

"Това да имаме капсулна колекция, вместо да правим предварителни колекции, означава, че не е нужно да се придържаме към формула. Можем да променим нещата. Ние сме гъвкава компания. Можем бързо да обърнем нещата. Винаги можем да открием нещо ново “, казва той, илюстрирайки стратегията, която ще залегне в основата на резиденцията му във Fendi. Първата подобна колекция беше упражнение за реакция: съвсем просто, Джоунс разшири акцентите от февруарското шоу на конфекцията, надграждайки елементите, които най-вероятно ще привлекат вниманието на клиентите.

Подходът, проявяващ се в трипови интерпретации на мраморните мотиви, които Джоунс оприличава на повърхностите на Рим, връхни дрехи, брандирани с така наречения монограм Karligraphy, който той лансира в знак на почит към Лагерфелд, и силуети на пижами, напомнящи на визията, която Деми Мур носи на шоуто Висша мода през януари. Повтаряйки чувствата, предадени на пистата на конфекцията за First, усещането е определено практично: еасъ бизнесдама в движение, уловена в портрети, които биха могли да се появят в модно списание от 80-те години. Това е чувството за възраст и зрялост, от което Джоунс не се свени във Fendi.

"Трябва да взема предвид жените, които са пазарували от Fendi преди и какво харесват, и трябва да взема предвид жените, които идват във Fendi сега. Това е посланието на конфекцията“, каза той, повтаряйки колко е вдъхновен от самите жени от семейството на Фенди: Анна; дъщеря й Силвия; и дъщерята на Силвия, Делфина. "Чувствам се много правилно. И мисля, че семейството на Fendi е много подходящо, но също така е и много отворено.“ В този преход Джоунс използва капсулни колекции като тези, за да установи постоянство в работата си за къщата - "създаване на основен гардероб“, както той се изрази.

"От моя опит като купувач отивам при определени марки за определени артикули. Вече видях разпродажбите за една седмица и видях какво се разпродава много бързо, а това дава шанс да работим за получаване на основни продукти: нещо, на което хората ще искат да получат нова версия. Хората са лоялни към дрехите си, но искат и нови разновидности“. Само един сезон в мандата му, създаването на нови познания за стари и нови клиенти на Fendi е разумна стратегия. Но неговите капсулни колекции няма да бъдат изцяло ориентирани към основните продукти. Следващата, обеща той, ще бъде "доста различен“. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.