Следва

Името на новия крал вещае проблеми, суеверните съзират в избраното Чарлз III лоша поличба

„Колкото и тъмна да е смъртта, светлината и животът са по-силни“: 20 емблематични цитата от Елизабет II

На 8 септември 2022 г. почина британската кралица Елизабет II, най-дълго управлявалият монарх, любимият суверен на англичаните. Тя започва управлението си през 1952 г. и става истински символ на нацията си. Дарена с фино чувство за хумор и огромна житейска мъдрост, покойната Кралица е жена, която ще се помни винаги, а някои от изречените от нея мисли ще останат в световната съкровищница завинаги >>> 

 

Celebrities преди 1 година

1. Никога не се оплаквай, никога не се обяснявай (изречена през 1970 г., фразата се превръща в максима за фамилията). 

2. Нашият свят не е най-приятното място. Рано или късно родителите ви ще ви напуснат и никой няма да ви защити безусловно. Трябва да се научите да отстоявате себе си.

3. Да мразиш и унищожаваш е лесно. Много по-трудно е да изградиш нещо ново и да го цениш (в обръщение към нацията на Коледа, 1957 г.).

4. Истинският патриотизъм не изключва разбирането на патриотизма на другите.

5. Колкото и тъмна да е смъртта, светлината и животът са по-силни.

6. Заявявам пред всички вас, че целият ми живот, независимо дали е дълъг или кратък, ще бъде посветен на служба на вас и на нашето велико имперско семейство, към което всички принадлежим (1953, Елизабет става британски монарх). 

7. В нашето семейство импулсивните и страстни младежи се бунтуват срещу ценностите на по-старото поколение. Както във всички нормални семейства.

8. През годините тези, които ми изглеждаха най-щастливи и доволни, винаги се оказваха тези, които живееха най-нормалния и безкористен живот (Коледа, 2008 г. ). 

9. Преживяла съм много промени в живота си. Вярата, семейството и приятелството не просто бяха непоклатими за мен. Те останаха източник на духовна утеха и спокойствие.

10. Не се приемайте твърде насериозно. Никой от нас не държи монопола над мъдростта.

11. Всеки нов ден е ново начало и аз знам, че единственият начин да изживееш живота си е да се стремиш да правиш това, което е правилнно, да гледаш в бъдещето, да приемаш всичко, което този ден ти поднася и да вярваш в Бог (Коледно обръщение към нацията, 2002). 

12. Млади или стари, аз смятам, че сме длъжни да живеем с увереност и надежда, и да гледаме назад с гордост (из речта по повод Златния й юбилей, 2012 г.). 


13. Скръбта е цената, която плащаме за любовта (след атентатите на 11 септември 2001 г.). 

14. Макар че сме способни на велики дела, историята ни учи, че понякога се нуждаем от спасението на самите себе си, от нашето безразсъдство или от нашата алчност (Коледно обръщение към нацията, 2011 г.).

15. Във времена на съмнения и тревоги отношенията между хората в ежедневието, у дома и на работа, имат първостепенно значение (обръщение на Коледа, 1974 г.).  

16. Важно е да помним, че често пъти малките стъпки, а не гигантските скокове, водят към най-важните промени (Коледа, 2019 г.). 

17. Всеки човек е наш съсед, независимо от расата, вероизповеданието или цвета на кожата си (Коледа, 2004 г.). 



18. И по-рано сме се сблъсквали с проблеми, но този случай е по-различен. Този път ние се обединяваме с всички народи по света в общи усилия, използваме великите достижения на науката и инстинктивния си стремеж към изцеление. Ще успеем - и този успех ще принадлежи на всички ни. Трябва да се утешим с това, че колкото и още трудности да ни предстоят,, добрите дни ще се върнат и ние отново ще бъдем с приятелите си, ще се срещнем отново (из обръщението й в началото на пандемията, 2020). 

19. Не знам формулата на успеха, но в продължение на много години наблюдавам, че някои атрибути на лидерството са универсални и често се свързват с умението да обединиш хората чрез своите идеи, талант и ентусиазъм. Да успееш да ги вдъхновиш за обща работа (из обращение към генералната асамблея на ООН, юли 2010 г.).

20. И когато настъпи мирът, помнете, че ние, днешните деца, трябва да направим утрешния свят по-добър и по-щастлив (из първата публична реч на Елизабет през 1940 година - обръщението й към децата на Обединеното кралство във време на война). 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.