Следва

Кралицата на португалското фадо Mariza пристига в България

Nasimo с 14 изкушения в Нирвана

Изложбата на най-добрият стрийт артист у нас без аналог

Events преди 1 година

С невиждан по мащабите си размах ще бъде открита 7мата самостоятелна изложба на Станислав Трифонов – Nasimo, който след години упорит труд може смело да бъде наречен най-добрият стрийт артист в България. Nasimo, благодарение на когото стените на софийските блокове са превърнати в гигантски платна, ще изненада почитателите на съвременното изкуство с 14 платна, създадени за период от над 4 години. Изложбата „The Supper” се открива на 21 септември от 19 ч. и според специалистите в арт средите се очертава като събитието на годината. Изложбата ще се състои от 14 концептуални картини +1 допълнителна. „The Supper” е инспирирана от изкушенията, страстите и емоционалните състояния на душата, преминаваща през изпитанията на живота.

„През последните 12 години силно ме вълнува темата относно душата и нейният път, от къде идваме, накъде отиваме, каква е целта на това пътешествие и др. подобни въпроси. В епохата в която живеем, някак стойностните неща се опорочават, доброто се приема за лошо и лошото за добро, ценностите избледняват, наблюдава се алчност, суета, гордост, похот, пренасищане на всички нива на съществуване освен в едно, нивото на осъзнатост относно нашата духовна същност“, споделя Nasimo, който е подготвил за събитието и ексклузивен лимитиран брой кутии с музейна колекция от лично подписани от автора принтове на всичките картини от изложбата.


Профил/Анфас: NASIMO


В изложбата Nasimo представя микс от модерна изтънченост и бунтарството на твореца от улицата. Класическата техника с маслени бои е смесена с характерните за стрийт арта спрейове.

Посетителите на изложбата ще преминат през невероятно меню, което ще ги потопи в една различна реалност. Nasimo ще предложи на гостите на откриването наслада за всички сетива – изпипан е прецизно и най-финият детайл, за да се включат възможно най-много усещания, а не просто да се покажат модерни шедьоври.

Специално създадена за изложбата музика ще звучи в галерията благодарение на Иван Шопов. Прочутият с разчупените си клипове SuperS4upen ще покаже своята дива интерпретация на „Вечерята“.

Nasimo, който е автор на най-големия стенопис графит в Източна Европа, хваща спрея през 1995г и оттогава са минали повече от 25г, повече от стотици стени, толкова картини и една диплома по Живопис от факултета по изобразителни изкуства във Велико Търново. Най-добрият стрийт артист у нас е познато лице на световната графити сцена с изяви в Канада, Англия, Италия, Поругалия, Русия, Китай, Турция, Индия, Косово Гърция, Румъния, Чехия, Белгия, Германия, Полша, Австрия. Nasimo, който е най-известният български графити артист, работи също толкова завладяващо и с бои върху платно. Дотук има 6 самостоятелни изложби и колаборации във и извън своята сцена. Установява термина „Fine Graff Art” – симбиозата между традиционната живопис и графити.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 3 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?