Следва

И замириса на море?!

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Йети е новият герой на Chanel...

All fashion преди 14 години

1. Йети е новият герой на Chanel

Ревюто на Chanel в Париж стартира с костюми на Йети, Голямата Стъпка, Хималайска Мечка и Горила или по-скоро нещо сред от тях, но най-силно ни напомняха на бялата мечка, заради огромния айсберга, който бе разположен в центъра на котешката пътека.

След това видяхме козина и само като акцент в различните облекла, но чувството за чудовищност не ни напусна до края.

2. Златни рокли


Emilio Pucci, MaxMara, Dries Van Noten, Rochas

Модните седмици в Европа имаха своите златни моменти. Emilio Pucci и MaxМara показаха облекла в златисто в Милано.

Дозата блясък бе пренесена и в Париж, където видяхме характерните за Balmain подсилени рамене върху златисти мини рокли.

При Rochas имаше класически ретро дрехи, обсипани с брокат, а Dries Van Noten комбинира семпли силуети с платинен блясък.

Но толкова много злато ни идва в повече. Харесваме го по аксесоари, като акцент в малки количества в облеклото. Но да си отгоре до долу в златно, по-скоро не!

3. Balmain отново не изненадват


Balmain есен-зима 2010-2011, Balmain есен-зима 2009-2010,

Колекцията есен-зима 2010-2011 почти не се различава от колекцията има есен-зима-2009-2010, както и от пролетната.

Отново подсилени рамене, прилепнали мини рокли, милитъри елементи и металически цветове.

Този път Кристоф Декарнин поставя страшно скъпата колекция на Balmain на една лека дистанция от силно милитъри насочената колекция през пролетта.

Сега тя е по-класическа и в тази и форма като че ли оригиналността й ще бъде по-високо оценена, но отново е типично Balmain.

Толкова типично, че чак горчи.

4. Забулване


Marithe + Francois Girbaud

Видяхме забулени модели при френски дизайнери като Jean-Charles de Castelbajac и Marithe + Francois Girbaud, но не ги харесахме.

Освен ако не е израз на някаква етническа или рилигиозна принадлежност, сме против скриването на красиво женско лице зад воали, независомо с колко прекрасна бродерия са.

5. Цветни вежди



Въпреки че се влюбихме в шоуто на Balenciaga есен-зима 2010-2011, там видяхме и нещо, което не ни хареса.

Противопостовяйки се на цялата естественост в грима, която ни представиха модната седмица, тук имаме вежди оцветени в ярки светове като оранжево и зелено.

Е, силно се надяваме това да не се превърне в тенденция, освен за парти визия, където единствено биха били адекватни и на място.
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 2 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.