Следва

Marni, Spring 2023 READY-TO-WEAR

The Row, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Луксът в реален вид  

Runway преди 1 година

Въпреки че бързо забравихме повечето от ценните уроци, които си казахме, че пандемията ни е научила, тя със сигурност е повлияла на един аспект от живота ни: подхода към пазаруването на дрехи. Около шоутата този месец в Париж имаше забележима разлика в начина, по който се обличат жените и мъжете. Някак си нашите избори сега изглеждат по-малко придирчиви, по-малко сложни, по-съществени. Мери-Кейт и Ашли Олсън са в кюпа на тази философия, още отпреди тя да е нормалност. Разбира се, есенциализмът винаги е текъл във вените на The Row, но този сезон те решиха да го поставят в неонови светлини (не буквално, разбира се, не се притеснявайте).

Заснета по улиците на Париж и представена в Galerie Seguin, тяхната Пролет 2023 колекция изобразява ежедневието на техните клиенти и начина, по който се адаптираме към променящите се сценарии през деня. Независимо дали става въпрос за различни нива на формалност - работно време, срещи за обяд, вечерни събития - или температурните разлики вътре и навън, с които всички все повече трябва да се справяме в реалността на климатични изменения, дрехите ни трябва да са пропити с определени функции и "активи", които действително да работят в ежедневието ни. Този факт се превръща в хляб за колекция от облекла, които сякаш не се виждат, базирани на обмислен избор на тъкани и функционален дизайн (четете още: The Row, Fall 2022, READY-TO-WEAR).

Поставяйки лекотата на преден план, структурираните костюми и рокли на сестрите Olsen от луксозна, дишаща пижамна материя, ленени тренчкоти с платнени покрития, които ги карат да се чувстват като връхни дрехи, без да нарушават вайба на дрехата. Редица парчета са вдъхновени от техники за ежедневнен стил, позволяващ на потребителя да трансформира своето ниво на формалност. Шлейфът-рокля от юта, например, може да се сгъне и закопчае или освободи за пълен драматичен ефект, качулките на палтата се свалят, а ръкавите на роклите се откачат чрез малки закопчалки.

Идеята за есенциализма също така натъртва на детайлите или по-скоро липсата на такава. Всичко е направено възможно най-минимално, но без да се компрометира усещането за драма, което има тази колекция. Те изрязват деколтета, за да създадат дълбоки форми, прикриват подгъви и джобове и премахват ципове и копчета. The Row заслужава цената си и отново предлага онзи вид луксозни големи ризи и широки плетива, които ни карат да искаме да инвестираме в нов гардероб именно от тях... 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.