Следва

The Crown сезон 5: датата на премиерата и трейлърът

Кралицата на португалското фадо Mariza пристига в България

Португалската певица Marizа, позната по света като кралицата на фадото, пристига в София за среща с българската публика този уикенд. Португалката гостува за трети път в България, а този път феновете й ще се насладят на новото й музикално шоу „Mariza canta Amalia".

 

Music преди 1 година

Концертът й ще бъде на 18 септември 2022 в Зала 1 на НДК.

През последните 20 години Mariza успя да се превърне от местен феномен, познат на тесен кръг от почитатели в Лисабон, до една от най-популярните изпълнителки на международната музикална сцена и емблематичен представител на португалското фадо по света. Всичко започва с първия и албум през 2001 г. След това идват редица награди от фестивали, а най-голямото признание тя получава няколко години по-късно от ВВC за най-добър world music изпълнител.


Въпросникът на Пруст: Пленяващата с глас Mariza


Световни сцени като тези в Ню Йорк, Лос Анджелис, Париж, Франкфурт, Лондон, Амстердам, Барселона се оказват тесни за таланта на Mariza. Следва мулти платинен албум, а през следващите години сцената с нея делят изпълнители като Стинг, Сезария Евора, Лени Кравиц и много други.

В репертоара на Mariza освен класическото и съвременно португалско фадо, място намират бразилска и испанска класика, музика от Кабо Верде, любопитни импровизации, но обединяващият елемент е източникът им – дълбоката душа на изпълнителката.

Билети за концерта може да купите тук, както и на касата на НДК.

 

More Music