Следва

Наталната карта на Кирил Петков - ще бъде ли премиер пак, защо (не) му се отдават определени неща и още

Меган Маркъл и принц Хари бесни от решението на краля за титлите на децата им

Херцогът и херцогинята на Съсекс все още преговарят с Чарлз III

Celebrities преди 1 година

През времето, изминало след смъртта на Елизабет II, феновете имат редица причини да смятат, че Меган Маркъл и принц Хари най-накрая ще забравят миналите си оплаквания и вече няма да влизат в открита конфронтация с роднините. Не изглежда, че ще стане така обаче. И шансовете след погребението на Елизабет II двойката да напусне Обединеното кралство завинаги стават все по-големи. Основно заради неотдавнашното решение на крал Чарлз III.

 

 

Припомняме, че след смъртта на Елизабет II децата на Меган и Хари - Арчи и Лилибет - автоматично получават титлите принц и принцеса. Преди това бебетата не можеха да носят тези титли, тъй като те обикновено не се дават на правнуците на монарха. За децата на Кейт и Уилям Елизабет II направи изключение само заради позицията им в линията на наследяване.

Онзи ден колегите от Daily Mail стигнаха до информацията, че Арчи и Лилибет все пак ще станат принц и принцеса, както трябва, но не и титлите Техни кралски височества. „Хари и Меган са загрижени за проблема със сигурността. И с тази титла те можеха да разчитат на помощта на британската полиция в защитата на децата си. През изминалата седмица те имаха повече от един разговор с Чарлз III по повода, но промяна няма“, твърди пред изданието човек от близкия кръг на семейството. 

Интересното е, че в по-ранни интервюта Меган многократно е заявявала, че самите титли не означават нищо за нея. Актрисата, по собствените й думи, се подразнила, че на Арчи му е било отказано това "заради цвета на кожата му". Поне самата Маркъл бе убедена в това. Само че, това предположение не получи подкрепа, тъй като правилата относно титлите са установени от Джордж V още през 1917 г. и по тях не се правят изключения, особено интерпретирани едностранчиво по лично убеждение. 

 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 9 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.