Следва

We love: Тимъти Шаламе е първата мъжка корица на Vogue UK

Michael Kors Collection, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Все повече го харесваме...

Runway преди 1 година

Секси, изчистени дрехи са общият тон на Седмицата на модата в Ню Йорк. В Michael Kors те напомнят за 70-те години на миналия век, когато Лорън Хътън и Наоми Симс се появяват на кориците на списания, а Халстън (роклите и самият мъж) владеят дансинга на Studio 54. Други дизайнери търсят минимализма на 90-те и има връзка между тези епохи, които покриват втората и третата вълна на феминизма, и настоящето. След отмяната на делото Роу срещу Уейд борбата за правата на жените стана още по-спешна в САЩ. Жените се борят срещу контрол над телата им. А модата е огледало на времето, така че има смисъл, тялото да е поставено в такъв остър фокус на подиума.

 

На предварителен преглед в шоурума Корс описва отличителните белези на добрия американски дизайн така: движение и чувственост. "Това ме накара да обичам американския стил. Halston, Burrows и Rudi Gernreich, при които става дума за освобождаване на тялото, все по различни начини. Kors замисля нещо подобно тук, съчетавайки шикозното градско шивачество, с което е известен, със спокойния, но хедонистичен дух на курортното облекло. Удължено сако, покрито с бандо и саронг, а майотите - съчетани с плавни плисирани панталони. Ризите, някога традиционен акомпанимент за костюм, са изрязани от уравнението почти изцяло освен няколко пъти, в които са изрязани до пъпа. Деколтето е ерогенната зона на тази колекция, естествено без сутиен, въпреки че и краката имат много игри с всички пареа с ресни.

 

Корс не просто се подчинява на своите икони от 70-те години на миналия век, той цитираше и себе си - все пак е съществена част от американския моден лексикон. Златните катарами са премахнати от пролетната колекция на 2002 г., която той показва след 11 септември. Те също така вдъхновяват дръзките златни огърлици, от които той окачва течни парчета трико в маково червено и ярко лайм зелено. Други вечерни опции включват изпитаното и истинско еластично трико с пайети на Kors и прекрасен копринен кафтан в ярко червено. Също така се завръщат: любимите на Kors като Кармен Кас и Наташа Поли. Този път body-con не е само за тийнейджъри.

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.