Следва

Чудим се дали ни харесва: Зендая с антуриума

Малките големи модни истории: единственият път, в който кралица Елизабет II присъства на модно ревю

Беше 2018 г. и тя беше там, на седмицата на модата в Лондон, присъждайки наградата за британски дизайн на Ричард Куин…  

All fashion преди 1 година

Това е първият (и единствен) път, в който кралица Елизабет II присъства на модно ревю - седнала до правилния човек (или обратно) Ана Уинтур. Ричард Куин представя своята колекция Есен-Зима 2018/2019 по време на Седмицата на модата в Лондон и Нейно Величество е там, седнала на първия ред, за да му връчи Наградата на кралица Елизабет II за британски дизайн. "Всеки иска да бъде нас!" - възкликва, както си спомняте, Миранда Прийстли в една от най-емблематичните сцени на "Дяволът носи Прада“, но всъщност всеки иска да бъде Нея по време на това шоу. Малко хора, като се има предвид цялата планета, могат да се похвалят, че са били така близо до кралицата на обществено събитие, а още по-малко са тези, които могат да кажат, че са получили награда от нея, но Ричард Куин - една от изгряващите звезди на британската мода - затова е добър дизайнер (или обратно).

Английската кралица до "кралицата" на модата. С пудрено син костюм на Анджела Кели, перли на ушите и шията, дълги черни ръкавици и неизбежната дамска чанта, тя не се оставя на аплодисментите, но и не сдържа усмивките си. Ричард Куин завършва Мода през 2016 г. в Central Saint Martins и през същата година стартира своята марка, малко след като получава наградата за дизайн на H&M, но, ça va sans dire, това присъствие трябва да е променило пътя му. Наградата на кралица Елизабет II за британски дизайн е знак на признание за културната и търговска стойност на дизайна и модата, а именно този британски творец е първият, който я получава. Исторически и готин момент.  

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 3 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.