Румен и Десислава Радева са в Лондон за погребението на Елизабет II

Румен и Десислава Радева са в Лондон за погребението на Елизабет II

Румен Радев и съпругата му се поклониха пред тленните останки на кралицата вчера, ден преди официалната церемония по погребението, която ще започне след минути в Лондон

На събитието присъстват над 500 държавни глави от целия свят. Президентът Радев е придружаван от Десислава Радева, а в столицата на Обединеното кралство плътно до тях е и посланикът на страната ни във Великобритания - Марин Райков.

"Кралица Елизабет Втора управлява с достойнство и сила на духа, превръщайки се в устойчив символ на благородни добродетели в нашата турбулентна епоха. Винаги ще ценя дълбоко времето, прекарано с нея, благословена с мъдрост и способна да пренася по удивителен начин уроците от миналото през съвремието ни към бъдещето. Дори в смъртта си Нейно Величество продължава да ни обединява, не само нейните сънародници, които чакат с дни, за да отдадат почит на кралицата, но също и целия свят - с масовото присъствие на световни лидери тук за церемонията.", заяви президентът Румен Радев след като остави своя съболезнователен адрес.

Направи ни впечатление леко войнственото излъчване на Румен Радев, който крачи в Уестминстър сякаш е на форум с напълно различни повод и цел, а не погребението на най-дълго управлявалия монарх и една от най-обичаните жени в съвременната история. Десислава Радева е в обичайното си амплоа, но все пак излъчва смирение. За пореден път ни прави впечатление разликата във внушението, което оставя например първата двойка на Република Северна Македония, сравнена с родната. Мадам Зеленска също излъчва това, което ни се иска да усетим през мониторите, от всички, които искрено и човешки са на място, за да се поклонят пред една огромна историческа личност. Другото е по-скоро разходка по протокол. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.