Следва

Мистериозната приятелка: графиня Пени Кначбул, сивия каринал на Уиндзор, на погребението на Елизабет II

Триумфът на кралица Камила: личното й (и много достойно) сбогуване с Елизабет II, която иначе смаза любовта й с Чарлз III

Въпреки трудните отношения с кралското семейство в годините, Камила, днес Кралица-Консорт, продължава с достойното си поведение, особено отчетливо, докато наблюдавахме как отдава почит на Елизабет II в дните след кончината на Нейно Величество. 

Celebrities преди 1 година

Историята на днешната Кралица-Консорт в британското кралско семейство е като влакче в увеселителен парк: Камила е човек, преживял много през живота си, но преминал през всичко, поднесено от съдбата, с достойнство и чест (за разлика от някои от „колегите“ й). Камила се сбогува с кралицата по най-подходящия начин: тя присъства на всички етапи от церемонията, смирена, тъжна, уважителна и елегантна, като, разбира се, бе и на държавното погребение, на което Елизабет II пое на последното си пътуване, като през цялото време бе плътно до съпруга си, крал Чарлз III (четете още: Да живее Кралят: първа появя на крал Чарлз III и кралица Камила, тя - сияеща).

Заедно с новия крал, Камила участва в процесия в Единбург на 12 септември, в катедралата "Св. Джайлс". После придружи ковчега до Бъкингамския дворец, където всички членове на британското кралско семейство можеха да се сбогуват с кралицата, присъства на бдението в Уестминстърския дворец, на службата в Уестминстър Хол и, разбира се, на последната официална част в абатството, която започна в 11 часа на 19 септември. Така кралицата-консорт Камила за пореден път потвърди, че е почтен роднина на кралското семейство и, разбира се, заслужава уважението на всички, включително на изключително чувствителната по темата британска нация (четете още: Елизабет II пожела Камила да получи титлата Кралица-Консорт. С какво тази титла се различава от Кралица). 

Историята на връзката между покойната кралица и Камила обаче не започва добре. Нейните близки отношения с (по онова време принц) Чарлз не са приети със симпатия от Двореца. Отделно, британците са изключително скептични към Камила: дамата, която "открадна" Чарлз от Даяна - любимата на всички млада и красива съпруга на престолонаследника и майка на двамата принцове. Камила бе дразнещата любовница, която според мнозина би могла да е  всичко друго, но не и подходящ придружител на бъдещия крал на Великобритания (четете още: Синът на Камила Паркър-Боулс: "Двамата със сестра ми така и не станахме част от кралското семейство").

Реакцията на Елизабет II на „общуването“ на младите хора е изключително радикална: направено е недвусмислено изявление, че кракът на Камила не трябва да стъпва в двореца. В онзи исторически момент, истината е, че Камила абсолютно не отговаря на представите за любима на Чарлз според „кралските“ критерии, а Елизабет от своя страна прави всичко възможно да убеди в това и сина си, и цялата фамилия (четете още: Netflix пуска интервюто с Даяна, нищо, че Уилям не дава). 

Въпреки факта, че Чарлз и Камила определено се влюбват един в друг след срещата им през 1970 г., връзката няма бъдеще. Семейство Уиндзор разделя двойката, а Камила дава да се разбере, че търсенето на булка за наследника продължава без нейно участие. Скоро тя сключва брак, но нещастния й семеен живот, пък и чувствата, връщат комуникацията с Чарлз. За да възпре случващото се между сина си и изгората му веднъж завинаги, Елизабет II решава да предприеме фатална стъпка и насила и в бърз порядък „свързва“ Даяна и Чарлз, като сватбата следва скоро след решението й. 

Всеки знае трагичния край на тази история: мнозина все още не могат да простят на кралица Елизабет за съдбата на "принцесата на народа". Но никой не може да забрани любовта: Чарлз прекарва всяка свободна минута с Камила, сериозните разногласия в семейството му с Ди стават публично известни и вече няма смисъл да се бяга от неизбежния развод (четете още: Големите любовни истории: Принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс).

Хиляди обвинения се стоварват върху Камила: "ненужният трети", "разрушителката на семейства", "безсърдечната любовница", "грубиянка", "манипулатор", и още, и още... Камила се превръща в "черната овца" на Кралството, като й е категорично забранено да се появява на публични събития в продължение на дълги години. Доста по-късно покойната Елизабет все пак благословя сина си и неговата голяма любов. През 2005 г. най-накрая се състои сватбената церемония, която свързва официално влюбените, които чакат момента над 35 години. Само че, за тези ужасно дълги 35 години нейният живот е по-осакатен, отколкото неговият, или поне така изглежда отстрани. 

И ето че днес, толкова търпеливо дочаканото и всъщност дължимо на Кралицата-Консорт  уважение е факт. От нейна страна също наблюдаваме достойно, аристократично, емпатично поведение, без грам арогантност или натрапчивост. Камила нито с едно движение не дискредитира, нито себе си, нито кралското семейство, отнасяйки се с респект и симпатия към своите „роднини“. Нещо повече, след брака си с принца на Уелс, какъвто бе Чарлз преди кончината на майка си, тя предпочете да не приеме солидарно със съпруга си титлата "принцеса на Уелс", в чест на уважение към паметта на принцеса Даяна. Сегашната съпруга на краля не прави досадни опити да привлича вниманието към себе си, да се пъчи с високата си кралска позиция и да „дърпа одеялото към себе си“, което в крайна сметка я изведе, особено в тежките дни около смяната на поколенията в британската монархия, до напълно заслужена, и по-точното, лично извоювана, позиция на приемане, разбиране и уважение.  

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 8 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 4 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.