Конфликтните епизоди от вчера: разгърдена мисис Джонсън, Меган и Хари за ръка, Байдън брониран и още

Конфликтните епизоди от вчера: разгърдена мисис Джонсън, Меган и Хари за ръка, Байдън брониран и още

Вчера британците за пореден път се оказаха недоволни от поведението на принц Хари и Меган Маркъл, този път по повод погребението на Елизабет II.  междувременно Джо и Джил Байдън се „отличиха“, а на австралийски тв водещи се наложи да се отсрамват в ефир. Разказваме за гафовете от вчера >>>

Държавното погребение на Елизабет II бе внимателно и дълго обмисляно в детайли мероприятие, в една определена част - от самата кралица преживе. На 12 септември 2022 г., седмица преди обявената дата на траурната церемония, беше проведена и мащабна репетиция на цялото събитие, важна необходимост, предвид голямата вероятност от грешки и нарушения на кралския протокол в решаващия ден. Съвсем в навечерието са били дадени подробни инструкции на всички политици, аристократи и кралски особи, удостоени с честта да бъдат до кралицата в последния й път. С други думи, какво би могло да се обърка?

Е, както предполага "живият живот", не мина без няколко смущения по време на държавното погребение. Ако някои от тях са съвсем разбираеми и лесно простими (например полицай, който припадна от вълнение и хора от Кралския флот трябваше спешно да го отнесат на носилка), то други повдигат много въпроси. Защото се касае за съзнателно незачитане на разпоредбите, непознаване на баналните правила за приличие или крещяща некомпетентност.

Говорим за онези хора, които се показаха далеч не в най-добра светлина на това исторически важно събитие за цялата нация, като погребението на Елизабет II.

Кари Саймъндс: "лош вкус" и твърде отворено деколте

Бившият британски премиер Борис Джонсън, който подаде оставка съвсем наскоро - през юли 2022 г., след шумен скандал, не е популярен сред хората на Острова. Същото се отнася и съпругата му Кари Саймъндс. В този смисъл никак не е изненадващо, че на държавното погребение на монарха критици и наблюдатели анализираха техните тоалети с особена педантичност.

В резултат повечето от тях се обединиха в становището си, че роклята, в която се появи съпругата на Джонсън, изглежда откровено „безвкусна“. И всичко това заради златните копчета и масивната катарама на колана, които привличат твърде много внимание. Някои сметнаха деколтето на Кари за неприемливо разголващо, особено предвид характера на събитието, на което е поканена.

Меган Маркъл и принц Хари: показване на обич на публично място

Друга двойка, която поданиците на короната открито не харесват, са принц Хари и Меган Маркъл. Общественото мнение за тях се промени доста след „бягството“ им в Америка и едно скандално интервю, в което се нахвърлиха с оглушителна критика върху кралското семейство. Ето защо онези техни стъпки и действия, които преди това караха британците да възприемат Меган и Хари като проводници на модернизацията на сравнително овехтялата монархия, днес предизвикват само раздразнение и гняв сред британците.

По-специално, вчера, докато напускаше Уестминстърското абатство, двойката се държеше за ръце, докато останалата част от семейството вървяха на почтително разстояние един от друг. Коментатори в мрежата веднага обърнаха внимание на това "неподходящо поведение" на Меган и Хари, считайки го за възмутително нарушение на кралския протокол. Любопитното е, че американският президент Джо Байдън и канадският премиер Джъстин Трюдо също бяха заловени да държат ръцете на съпругите си. Но критики по техен адрес в този смисъл липсват. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.