Следва

Кралица Рания и двете й странни, но хубави рокли в Париж

Конфликтните епизоди от вчера: разгърдена мисис Джонсън, Меган и Хари за ръка, Байдън брониран и още

Вчера британците за пореден път се оказаха недоволни от поведението на принц Хари и Меган Маркъл, този път по повод погребението на Елизабет II.  междувременно Джо и Джил Байдън се „отличиха“, а на австралийски тв водещи се наложи да се отсрамват в ефир. Разказваме за гафовете от вчера >>>

Celebrities преди 1 година

Държавното погребение на Елизабет II бе внимателно и дълго обмисляно в детайли мероприятие, в една определена част - от самата кралица преживе. На 12 септември 2022 г., седмица преди обявената дата на траурната церемония, беше проведена и мащабна репетиция на цялото събитие, важна необходимост, предвид голямата вероятност от грешки и нарушения на кралския протокол в решаващия ден. Съвсем в навечерието са били дадени подробни инструкции на всички политици, аристократи и кралски особи, удостоени с честта да бъдат до кралицата в последния й път. С други думи, какво би могло да се обърка?

Е, както предполага "живият живот", не мина без няколко смущения по време на държавното погребение. Ако някои от тях са съвсем разбираеми и лесно простими (например полицай, който припадна от вълнение и хора от Кралския флот трябваше спешно да го отнесат на носилка), то други повдигат много въпроси. Защото се касае за съзнателно незачитане на разпоредбите, непознаване на баналните правила за приличие или крещяща некомпетентност.

Говорим за онези хора, които се показаха далеч не в най-добра светлина на това исторически важно събитие за цялата нация, като погребението на Елизабет II.

Кари Саймъндс: "лош вкус" и твърде отворено деколте

Бившият британски премиер Борис Джонсън, който подаде оставка съвсем наскоро - през юли 2022 г., след шумен скандал, не е популярен сред хората на Острова. Същото се отнася и съпругата му Кари Саймъндс. В този смисъл никак не е изненадващо, че на държавното погребение на монарха критици и наблюдатели анализираха техните тоалети с особена педантичност.

В резултат повечето от тях се обединиха в становището си, че роклята, в която се появи съпругата на Джонсън, изглежда откровено „безвкусна“. И всичко това заради златните копчета и масивната катарама на колана, които привличат твърде много внимание. Някои сметнаха деколтето на Кари за неприемливо разголващо, особено предвид характера на събитието, на което е поканена.

Меган Маркъл и принц Хари: показване на обич на публично място

Друга двойка, която поданиците на короната открито не харесват, са принц Хари и Меган Маркъл. Общественото мнение за тях се промени доста след „бягството“ им в Америка и едно скандално интервю, в което се нахвърлиха с оглушителна критика върху кралското семейство. Ето защо онези техни стъпки и действия, които преди това караха британците да възприемат Меган и Хари като проводници на модернизацията на сравнително овехтялата монархия, днес предизвикват само раздразнение и гняв сред британците.

По-специално, вчера, докато напускаше Уестминстърското абатство, двойката се държеше за ръце, докато останалата част от семейството вървяха на почтително разстояние един от друг. Коментатори в мрежата веднага обърнаха внимание на това "неподходящо поведение" на Меган и Хари, считайки го за възмутително нарушение на кралския протокол. Любопитното е, че американският президент Джо Байдън и канадският премиер Джъстин Трюдо също бяха заловени да държат ръцете на съпругите си. Но критики по техен адрес в този смисъл липсват. 

Джо и Джил Байдън: Акцент върху техния „по-специален“ статус

Американският президент, заедно със съпругата си, все пак получиха част от „омразата“ на наблюдаващите, но по съвсем друга причина. Факт е, че при организирането на погребението британското правителство реши, че всички чуждестранни лидери ще трябва да се придвижат до Уестминстърското абатство не с лични превозни средства, а с VIP автобуси, специално подготвени за тях. Част от дипломатите изказаха възмущение от това решение и поискаха "изключения" за своите президенти и премиери. Но само една молба беше удовлетворена почти моментално - тази на дипломатическия корпус на Съединените щати.

И така, докато повечето други високопоставени лица и политици пристигнаха на погребението, както бе уредено от британските власти, Джо и Джил Байдън пристигнаха на мястото на панихидата с особен комфорт и доста забележим патос - в известната бронирана лимузина, известна още като "Звярът". Излишно е да казваме, че много хора (включително други високопоставени гости) се оказаха вбесени от "изключението", допуснато с видима лекота за американския президент и съпругата му. 

Водеща новинарска емисия: обърка премиера на Великобритания с "младши" член на кралското семейство

Друг срамен епизод от снощното грандиозно събитие, което, строго погледнато, не може да се нарече нарушение на кралския протокол, бе грешката, която Питър Овъртън и Трейси Гримшоу, австралийските телевизионни журналисти, които предаваха на живо прощалната церемония, допуснаха. 

Разбира се, Лиз Тръс е министър-председател на Великобритания само от две седмици и не всички са имали време да възприемат присъствието й на върха на политиката във Великобритания). Но телевизионните водещи определено трябва да са наясно с всички политически промени. Затова е изключително странно, че Питър Овъртън и Трейси Гримшоу се оказаха озадачени в момента, в който Лиз Тръс излезе на подиума, за да изнесе реч. "Коя е?- - зададе въпрос изненаданата Трейси. - Трудно е да се разбере…“, отговори ководещият. „Може би някой „младши“ член на кралското семейство?“ Не я разпознавам…” За щастие редакторите на телевизионната програма бързо подсказаха на некомпетентни журналисти името и длъжността на тази жена, съответно пропъскът бе поправен в сравнително бърз порядък. Но, познавайки стандарта на западната журналистика, твърде вероятно такова петно върху репутацията им много трудно ще се почисти. 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 14 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.