Следва

Задължителни бейсик елементи на есенно-зимния гардероб

Кой кой е в модата днес: Рамона Табита, стилистът на Мариакарла Босконо

We Love: тази рокля на Готие върху Мариакарла Босконо във Венеция 

All fashion преди 1 година

Въз основа на може би най-добрия look от Венецианския филмов фестивал - ТОЗИ - човек не може да предположи, че стилистът на Мариакарла, Рамона Табита, обитава цветен, кичозен, калейдоскопичен свят. Превъртането през акаунта на Tabita в Instagram би могли да е вълнуващо, но вълнуващо тип влакче в увеселителен парк. Въпреки че до голяма степен се "информира" от Sailor Moon, MTV и Такаши Мураками, вселената на Табита е достатъчно еластична, за да побере набор от герои, включително такива, които оживяват през нощта.

За Босконо, с която работи от няколко години, Табита казва: "За мен Мариакарла е като вампир, тя е една от първите тъмни, готически икони за мен. За Венеция идеята ми беше нещо мрачно, но в същото време секси. Визията е кутюр от Жан Пол Готие на Глен Мартенс." За парти на Cartier по време на филмовия фестивал Табита облече Босконо в драпирана сива рокля Rick Owens, което придаде на въздуха малко религиозна атмосфера, казва стилистът, защото с качулката и косата тя изглежда като Дева Мария. "Тоалетът на червения килим е супер гол, а другият супер покрит“.

Освен препратките към силите на тъмнината и светлината, всяка визия има скулптурно качество. Въпреки ефирността на черния тюл, той очертаваше пространството около модела. И двата тоалета са елегантни, дума, която не е част от лексикона на Y2K revivalism, на който стилистът лично се радва.

Пътят на Табита към стила и стилизирането не е директен. Тя напуска Сицилия, за да учи изящни изкуства в Рим, което й дава опит в работата с ръце, както и с камера. След това се премества в Милано - в момента нейната родна база - където учи моден дизайн и започва да пише за различни медии, включително Vogue, и работи за мечтата си, която постига бавно и решително. "Никога не съм била помощник някому, предпочитам да правя малки неща сама и стъпка по стъпка“, казва тя. "Най-полезното за мен е изразителността, предоставена от обучението й по изкуства: "Познавам модата, защото това е моята страст, но историята на изкуството е истинското вдъхновение.“

В момента Табита, подобно на много други, е развълнувана от новостите, които вижда в мъжкото облекло, обяснявайки, че намира повече разнообразие, настроения и вибрации в тази област, за сметка на дамските колекции, където единственият фокус е сексуалността. Тя очаква с нетърпение Седмицата на модата в Милано, която трябва да се завърне с пълна сила през пролетта на 2023 г. Gucci е вечният й фаворит, а към момента я кефи това, което Глен Мартенс прави в Diesel. Що се отнася до нейните собствени тоалети, които клонят към тениски с лога и мини чанти, тя включва предимно Balenciaga, Blumarine и Mugler. Много я харесваме.

 

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.