Следва

Да си велика колекция, да си Gucci, Spring 2023 READY-TO-WEAR!

Инфлацията или Moschino Spring 2023 READY-TO-WEAR

Не е красиво, но е интересно 

Runway преди 1 година

Говори се за гмуркане с главата напред! Никой не прегръща темата като Джеръми Скот, факт, който той затвърждава през осемгодишния си опит в Moschino, а този сезон е изключително буквален. "Всички говорят за инфлация“, казва той зад кулисите на шоуто. "Цената на всичко се покачва: на жилищата, на храната, на живота. Аз "си взех" малко от инфлацията за колекцията." Той не говори за нарастващи подгъви или големи обеми; има предвид буквално, както става ясно от визия 1, малка черна рокля с емблематичното сърце на Франко Москино, направено като мини надуваема плувка. И така до края.

Според преброяването всяка дреха тук има някакъв надуваем детайл, било то сърцевидна яка или подгъв, ревери, пояси, чанти и т.н. Има прецедент за този вид лудории. Основателят на къщата направи спасителна жилетка за своята колекция Cruise Me Baby от 1989 г., която прилича много на жилетките, съхранявани под седалките на самолетите "в случай на спешност“. "Понякога се чувстваме сякаш се давим“, продължава Скот, признавайки лошите новини, задръстващи телефонитр ни. "Сигурен съм, че аз потъвам, че вие потъвате,  но независимо какво се случва, трябва да оставим място за радост, нали? Колкото по-тъмен е светът, толкова по-светъл трябва да бъда аз." Мислим, че изпълнява това обещание.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.