Следва

Ким Кардашян и Dolce & Gabbana, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Експлозивна Versace, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Fierce, Energy, Versace, 

Runway преди 1 година

Постоянен поток от хитове на Prince се излива през колоните, докато тълпата - кхм, публиката - се събра, за да гледа Versace. В средата на подиума десетки черни свещи светят зад стъклени стени. Донатела Версаче е готова за пролетта. Versace е църква. Шоуто започва...

Първите четири модела се появяват заедно в прилепнало черно трико с наклонени изрезки и платформи с много детайли, разбира се Mary Janes. Следват още 10 черни визии, от Адут в кожено мотоциклетно яке с ресни и micromini до Binx в бюстие и дънки... "Винаги съм обожавала образа на бунтарката - жената, която е уверена, умна и малко дива“, казва дизайнерът в прессъобщението си. Може би визира себе си, възможно е... 

След това идва моментът на електриковата фуксия и княжеското лилаво, изглеждащи течни, прозрачни, сатенено меки във всякакви формулировки и вариации -  рокли без презрамки с повече ресни, с детайли бедрата, прилепнали, с качулка, без. Кожа, плюс, дантела, украса от хиляди малки метални шипове, щампи на тропически цветя, зеброви ивици и логото на бранда. Събрани заедно върху меки плъзгащи се рокли върху момчешки карго панталони (повтарящ се силует този сезон), те смътно напомнят Биба. Божествена страна на психеделиката. Този раздел включва и няколко чифта дънки, "настъргани" прецизно, пълни с диамантени шарки, обикновени, много по-небрежен от всичко, което Versace пуска напоследък - знак за амбицията на Донатела да разшири и разнообрази предложенията си.

Преди края колекцията отново премина през цикъла от черно към светло. Черният костюм на Мариакарла и средният слой на прозрачната риза са остри, бебешките куклени моменти, жартиерите и дантелените воали в розово, лилаво и киселинно жълто изглеждат като изтръгната страница от епохата „Like a Virgin“ на Мадона. За финал Донатели обля публиката си с още един попкултурен взрив от миналото - не друг, а Парис Хилтън закри ревюто. Бунтовниците от всякакъв вид са добре дошли тук, в Versace.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.